Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fotencje:

Pierwszy etap Łódź - Warszawa. Mordka na kolankach, to już mamy opanowane:)

To już drugi samochód, wcześniej p. Janusz robił mi zdjęcia, które widzieliście i jedziemy teraz trasą Warszawa - Białystok, nadal jestem grzeczny:

Już w moim łóżeczku od cioci Ellig w nowym domku. Trzeba się wyciągnąć, mizia mnie nowa cioteczka, chyba nie będzie źle:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moja nowa opiekunka wie, co lubię (nawet już pokrojone, fajnie) ;)
Jeszcze nie wiedziałem, że za chwilę będzie tort, ale już mi się podobało:

Posted

Imię zasadnie nadane. Szczęściarz całym pycholem.
Rosacanina, mam nadzieję, że tu zaglądasz. Zmień tytuł proszę według uznania, byle by było info w nim, że Lucky jest już w DT, a szuka DS.

Posted

16 dni temu było tak:

Popatrzcie teraz na jego uszka - już postawione ciekawsko, oczka, w których nie ma tego ogromnego smutku i przerażenia. Ja miałam szczęście widzieć ogonek w ruchu, wcześniej ten ogonek był podkulony, przyklejony do brzucha.

Posted

majqa napisał(a):
Z rzeczy przyziemnych:
Należy rozliczyć przejazd Wuni i jej TZta oraz dopilnować podziękowania (wpłata) na fundację Serce Serc.

no tak, skoro się już funduszem Luckowym zajmuję, to tak:
paliwo do W-wy i powrót to 80 zł. (diesel 1,9) - to z paragonu (przed wyjazdem zatankowaliśmy do pełna, po powrocie znów do pełna i to jest realnie ten koszt dokładnie 80,22 zł.)
paliwo od w-wy do Białegostoku i powrót to 150 zł. (diesel TDI) - to orientacyjnie, ale uważam, że w W-wie paliwo droższe, niż u nas w Łodzi, i trzeba jeszcze dołożyć okład, że kierowca Pana Janusza gnał jakby go diabeł gonił, więc spalił więcej, myślę że 160 zł. to najbardziej urealniony koszt :)
Bardzo proszę o ewentualne uwagi lub akceptację :)

Posted

Wunia napisał(a):
kierowca Pana Janusza gnał jakby go diabeł gonił

Podobno karetką do wypadków jeżdżą szybko :diabloti: Tym razem NIE jechał szybko.
Swoją drogą i samochód, i kierowca - rewelacja, Lucky spał słodko, a wstrząsów on bardzo nie lubi. Dlatego tak się kręci i marudzi, jak jedzie przez miasto, bo w mieście drogi nierówne, te wszystkie zakręty jeszcze.

Posted

mmd napisał(a):
Podobno karetką do wypadków jeżdżą szybko :diabloti: Tym razem NIE jechał szybko

no tak, karetką jeździ cyt."na skraju przyczepności" :D

Mmd dzięki za wieści od Pani Ani :)
Pani Aniu całuski dla Pani i Luckiego :D

Posted

Witam serdecznie!
To wielka radość, że udało się przewieźć Luckiego do DT!!! Czy Wunia zbiera pieniądze za przewóz psiaka?
Chciałbym coś dorzucić.
Pzdr. amica

Posted

amica napisał(a):
Czy Wunia zbiera pieniądze za przewóz psiaka?
Chciałbym coś dorzucić.
Pzdr. amica

tak, ja zbieram, ale nie na sam transport, tylko na wszelkie koszty Luckiego, leczenie, rekonwalescencję i utrzymanie :)
Już wysyłam do Ciebie konto na PW :)
Dziękujemy od Luckiego :)

Posted

Wunia napisał(a):
Pani Aniu całuski dla Pani i Luckiego :D

Jakby ktoś nie wiedział - Ania czyta i od samego początku była na bieżąco, więc "buziaki" docierają tą drogą bezpośrednio.
A silną nić przyjaźni nawiązałyśmy przy drugim kęsie tortu, bo pierwszy był dla królewicza:)

Wyłączam się - i nie śmiać mi się - nawet nie wiecie, jak potrafi boleć miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę po blisko 700 km. Jeszcze mi mięśnie w nogach się przypomniały, amortyzowałam panicza na zakrętach, bo wtedy koniecznie musiał wstawać.
Bazarek z rzeczy podarowanych od Ani zrobię jak najszybciej, jak tylko zacznę normalnie chodzić.

Posted

Nowości z domku
--------------------------------------------------------------------------------
Wysyłam parę zdjęć Lackusia.Na jednym ślicznie się uśmiecha do wszystkich cioteczek,chyba dziękuje za uratowanie mu życia.

Posted

Wunia napisał(a):
(...) paliwo do W-wy i powrót to 80 zł. (...) paliwo od w-wy do Białegostoku i powrót to 150 zł. (diesel TDI) - to orientacyjnie, ale uważam, że w W-wie paliwo droższe, niż u nas w Łodzi, i trzeba jeszcze dołożyć okład, że kierowca Pana Janusza gnał jakby go diabeł gonił, więc spalił więcej, myślę że 160 zł. to najbardziej urealniony koszt :)
Bardzo proszę o ewentualne uwagi lub akceptację :)

80zł naniosłam w 2 poście - odciągnij to sobie Wuniuś z puli, którą trzymasz w garści. :-)

Pozostaje teraz pytanie co z p.Januszem i fundacją Serce Serc?
Jaką ostateczną kwotę należy wziąć pod uwagę?
Jasne, że nikomu się nie przelewa (w tym i darczyńcom Luckiego), jasne, że p.Janusz nie żądał zwrotu kosztów. Jasne jest też jeszcze jedno. Pan nie musiał się włączyć w pomoc choćby i z prostego względu, że nie był zaangażowany w sprawę Luckiego, do chwili pierwszego z nim kontaktu bladego pojęcia nie miał o naszym pupilu. Do tego włączył w sprawę kolejną osobę, czyli realnego kierowcę, który pojechał. Do czego zmierzam? Ano do tego, czy w tym przypadku należy wszystko wyliczyć co do jednej kropli paliwa, czy też nieco choć zawyżyć kwotę, która nie pójdzie przecież do prywatnej kieszeni, a właśnie na potrzeby zwierząt podobnych Luckiemu?

Jak to widzicie?

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z szefem lecznicy, który zajmie się Lakim, uzgodniłam, że raz w tygodniu Lakuś będzie miał wizytę domową, a jeśli będzie potrzeba to częściej. Pan dr wyraził zgodę na faktury przelewowe będziemy więc mogły opłacać te wizyty bezpośrednio z konta fundacji.Zorientuję się, ile kosztował pobyt Lakiego w naszej łódzkiej lecznicy i wszystko napiszę ale to już nie dzisiaj.
Rozmawiałam też z Panią Anią, z małym wszystko w najlepszym porządku i tak trzymać!

Posted

podziękowania trzeba, trzeba, oficjalnie, może pisemko wysmarujemy i wyślemy? Chociaż ... takich podziękowań to Pan Janusz ma pewnie całą szafę :) Joluś, może jako fundacja?

i przepraszam za offa, wrzucam wątek PUNTO, bo po pierwsze, coś dziwnego stało się na Bemowie, a po drugie ... to super psiak ... i ma kłopoty ze zdrowiem ...
http://www.dogomania.pl/threads/180310-Sochaczew-PUNTO-zA-amana-A-apa-wyrok-eutanazja

Posted

Ale co, fundacja fundacji będzie dziękowała? A nie lepiej napisać jakiś fajny tekst i zebrać tyle podpisów, co zainteresowanych akcją i wtedy wysłać z podziękowaniem? Tak jakoś cieplejsze to podziękowanie by bylo...