majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Rosacanina, jeszcze jedno i Boże broń nie szukaj w tym drugiego dna, piszę co myślę i co czuję - w sprawie Bruna, co oczywiste. Hm... będzie potrzebna kasa, kasa i jeszcze raz kasa, bo od tymczasu/ hoteliku do domu stałego droga daleka i jeśli nie znajdzie się bezpłatny tymczas, za hotelowanie psiaka trzeba będzie zapłacić. Jak już oczywiście ochłoniesz, odpoczniesz, a Bruno będzie złapany, postaraj się, bardzo, bardzo proszę, popytać również wśród znajomych, przyjaciół, psiarzy, czy ktoś nie zechciałby wspomóc jego utrzymania choćby symboliczną złotówką. My też oczywiście będziemy się starać te złotówki uciułać, zdobyć na różne sposoby, a częstokroć robimy to i poza dogo, szukając wsparcia pocztą niemal pantoflową, czyli w sposób, jaki nieco prymitywnie i może zbyt wprost (ale nie ze złej woli) opisałam. Quote
Cajus JB Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 rosacanina zostawiłaś Bruno jakąś karmę w okolicy tego kanału? Jutro też będzie chyba dobrze Mu wyłożyć w tym miejscu nawet jak rano Go jeszcze nie będzie. Quote
nika28 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Są banerki, śliczne. Zaraz sobie wstawię jeden. Quote
polubek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 wysłałam maile do dziennika łódzkiego, expresu ilustrowanego, metro, echo miasta. może oni wkleją jakiś artykuł i łatwiej będzie znaleźć jakiś tymczas dla Bruna. Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Dziękujemy Polubek za pomoc i pomysłowość. :loveu: Na pewno nie ma go na NK, baaardzo prosimy o zapodanie tam Bruna! :multi: Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Wszelki duch.... :lol: Dziękuję, że jesteś Emi. :loveu: Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 To psie jest tam samo w nocy na zimnie zakladam? Bo dogo tak sie krzaczy ze nie idzie nic dobrze doczytac..... Nie ma w okolicy nikogo oprocz zalozycielki watku (smacznei spaicej snem sprawiedliwych zapewne) zakladam? Nie tylko mnie sie noz w kieszeni otwiera - zakladam? Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Majqa - czy Ty spalas/jadlas od wczoraj? Oczywiscie cos dorzuce jak tylko bede mogla - w tej chwili krew mnie zalewa na sytuacje. Nie jestem w okolicy - nie mam jak pomoc. Szkoda ze ktos kto ma jak .. mam nadzieje ze psie do rana da rade? Jest jakis plan/ekipa awaryjna? Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Laze po dogo i szukam kogos w okolicach tej Rawy Mazowieckiej - kogos kto wyszedlby c cieplego wyrka i poszukal tego psa.... LUDZIA szukam Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Odpowiadam w kolejności: - tak, samo :-( , mam nadzieję, że tylko do jutra - nikt inny się nie objawił z tamtego rejonu - moje kieszenie wszystkie są już pocięte przez noże podobne Twoim - Co to sen? Aaa, to co miałam dziś przez b.krótko, podobnie jak wczoraj i przed wczoraj i... (siedzę teraz nad tekstem dla ślepaczka Tadzia, wcześniej focenie fantów itp...) - Jadłam, coś jadłam... najważniejsze, że zwierza jadły ;-) - Plan - jutro założycielka wątku pędzi sprawdzić, czy psina jest, jak jest daje cynk Mmd z Łodzi, ta zrywa TZta i jadą łapać psa, jeśli się uda fru go do lecznicy całodobowej (nie dopuszczam myśli, by miało się nie udać...) Opłacało się dziś nabawić odcisków na uchu od słuchawki. I tak sporo dane było załatwić. Dziękuję Emi :loveu: za chęć pomocy ale coś się obawiam, że to już za duży ciężar dla Ciebie. Jest jakiś pies, którego nie zasilasz??? :-( Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Tak - moj wlasny..... Ide dalej szukac...kogos na ta noc... ja pierdziele.....jak tu spac jak ta bida polamana pod mostem na sniegu/betonie? No jak tu kuzwa spac na odlegloasc a co dopiero tak blisko..... Quote
szajbus Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Przebrnęłam przez watek. Dziewczyny nie było mnie na dogo i przez najbliższy czas będę rzadziej bywała. Mam remont łazienki - wymiana rur, bo małpy popękały. Do tego zachorowala teściowa, , a ja sama muszę zaliczyć wizytę kontrolną u medyka. Dziewczyny finansowo soje pod kreska, ale jak zwykle mogę zaoferować psiakowi pakiet ogłoszeń, jak będzie gotowy do adopcji. Teraz najważniejsze to go złapać, zdiagnozować i doprowadzić do stanu używalności. Quote
polubek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 link do pobrania i wstawienia na nk http://nasza-klasa.pl/#profile/52480...ry/album/7/144 Quote
malibo57 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Majqa, czy ktoś z Tomaszowa Mazowieckiego może pomóc? Czy to za daleko? Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Wytrzymaj nam piesiu do rana, bardzo Cie prosze.... Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 33km ale przez brak wyszukiwarki nie wyczaję teraz ludzi stamtąd. Na tym wątku jest Ocelot ale nie jest autowa. Szajbus, będziemy przewdzięczni za taką pomoc, liczy się każda według możliwości. Dziękujemy!!! :-) Zdrówka Teściowej i Tobie życzę z całego serducha. Quote
Cajus JB Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Właśnie Emi jest jakiś watek na którym Ciebie nie ma? To bliżej malibo. Pół godziny drogi. Tak około. Kojarzę kogoś z Tomaszowa Mazowieckiego. Poszukam. Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Zapytałam Ocelot na PW o innych z dogo, zmotoryzowanych, skłonnych się włączyć. Quote
Emigrantka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Cajus - corka chyba za maz wyszla i ma blizniaki... ktos mi PM na dogo wyslal o tym....to wiem... ************************** ma ktos GG do Ocelot? Quote
Recommended Posts