Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Jola mówiła, że dzwoniła do lecznicy i z relacji wynika, że:
- Lakuś oswoił się już nieco z sytuacją tzn. zaczął się godzić z gorsetem, mniej wyje i cuduje
- dziś bodajże przeszedł ładnych parę kroków
- jedyny problem to jego sikanie, bo bida nie może dobrać sobie pozycji, kucać mu źle, podnosić nogę też źle, bo go przeważa i się przewraca (z tego co widziałam i w czasie pierwszego badania i odwiedzin lewa, tylna łapka jest słabsza)
- trzeba jeszcze pomyśleć o zaopatrzeniu go w ułatwiacze wypróżniania (tak, żeby robienie kupki nie kosztowało go zbyt dużego wysiłku lub by nie pojawiło się zaparcie)
Polecam dla Luckiego "Ariovital olej rybny " oryginalny zatwierdzony do sprzedazy, dziala "cuda"....W sklepie litr okolo 48 zl,pakowany po 250 ml z dozownikiem okolo 13 zl.
http://www.e-karmy.com/p2786,ariovital-olej-rybny-250ml.html
Mozna tez kupic na allegro, olej podawany w malych dawkach pomaga tez w wyproznieniach:)
Wazne jest aby olej po otwarciu stal w lodowce i zostal zuzyty w ciagu 3 miesiacy od otwarcia....
Oleju sprzedawanego z kontenerow , nie polecam po pierwsze 1l takiego oleju kosztuje max 2,10 zl a jest odsprzedawany za ponad 70 zl, nie wiadomo z jakich zrodel pochodzi i jak jest przetrzymywany.To jest oczywiscie moje zdanie.

http://www.agrotrader.pl/3122/olej_rybny__tran_paszowy

Posted

majqa napisał(a):
Wuni, sprawdź tę wpłatę. Doszła może?

jeszcze nie, ale ponoć jest problem w Inteligo z przelewem na moje konto ... czekamy ...

Posted

Wszystko wskazuje na to, że Lucky w niedzielę zapakuje manatki i w drogę.
Rozmawiałam z Panią z Białegostoku czyli naszym DT. Pani jest bardzo wzruszona losem pieseczka, będzie tam miał wszystko, czego mu potrzeba.
Plan jest taki, że do W-wy pojedzie TZ Wuni (i Wunia oczywiście), dalej Omar.
Od wczoraj biorę antybiotyk i mam zamiar dojść do siebie, bo jadę całą trasę jako niania panicza.

Posted

ewatonieja napisał(a):
mmd codziennie jak wchodzę na ten watek mam wrażenie że masz mojego psa w podpisie :)
a to Czucz :)

Nadrabiam czytanie... Czucz to moja pierwsza miłość na dogo, parę miesięcy czytałam co u niego, zanim się zalogowałam... i wsiąkłam:)

Posted

Problem z Inteligo? Jedno z moich kont jest w Inteligo i nigdy nie miałam problemów z nim w żadną ze stron. Jeśli tak się zdarzyło i powtarza można poprosić kogoś o wpłatę (byle podać w tytule wpłaty nick i imię psa), a pieniążki tej osobie oddać lub zrobić wpłatę na poczcie.

Z beczki innej...
Kupiłam Luckiemu regulowaną obrożę i przepinaną smycz do tego kaganiec/ namordniczek, jaki pasował na niego w W-wie (miseczkę i namordniczek pożyczony z W-wy przez Omar przekażę Mmd z prośbą o oddanie tego Omar).
Dziś też powinna dotrzeć faktura z W-wy do Łodzi. Uporządkowanie wydatków zrobię w wiadomym poście.

Dzielony wyjazd do DT będzie wymagał rozliczenia.

Posted

majqu, muszę wycofać się z deklaracji miesięcznych, ale proszę wpisz mnie w deklarację jednorazową 50 zł. na końcu lutego. Mam nadzieję, że zbytnio szyków Lakiemu nie popsułam. Konto Wuni mam.

Posted

Dotarła UBOCZE, już naniosłam info w 2 poście. Serdecznie dziękujemy!!! :-)

Informacje - 18.02.2010 - "tyły" wpłatowe:

Jednorazowe:
Talcott - 50zł
Aimez_moi - 30zł
ocelot - 20zł (wpłaci wkrótce)
Bambino - 50zł (z końcem lutego)

Stałe za luty są wszystkie.

Posted

UBOCZE napisał(a):
Czy moja skromna deklaracja jednorazowa nie dotarła? Napiszcie, bo raz mi już zdarzyło się pomylić cyferki na przekazie...

dotarła, dotarła, w południe uzupełniałam post #712 :)

Posted

majqa napisał(a):
Dotarła UBOCZE, już naniosłam info w 2 poście. Serdecznie dziękujemy!!! :-)

Informacje - 18.02.2010 - "tyły" wpłatowe:

Jednorazowe:
Talcott - 50zł
Aimez_moi - 30zł
ocelot - 20zł (wpłaci wkrótce)
Bambino - 50zł (z końcem lutego)

Stałe za luty są wszystkie.

Czyli Talcott zyje?

Talcott - odezwij no sie......nicka zmien czy cusss ;)