majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='jola od jadzi']Izuniu, będę ci bardzo wdzięczna jeśli napiszesz tekst. Wszak Twoje literackie arcydzieła znane są już na obu półkulach( i nie tylko)[/QUOTE] Rozumiem, że mózgowych, średnio rozwiniętego pitekantropa. Pszszszegłaś, łoj, pszegłaś... :mad: Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='omar']ajć, no to zonk, mówił, tylko żle zrozumiałam :([/QUOTE] Dla Ciebie gotów jest jechać. Tak kazał mi napisać. (Grab sobie dalej Omarku.) Jutro popołudniem dowie się, czy będzie mógł przełożyć robotę na W-wę we wt., a wtedy zadzwoni da Ci znać i macie randkę gotową. Czy Wy na pewno tylko łapaliście psa??? Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='jola od jadzi']I gratuluję wszystkim osobom biorącym udział w akcji ratunkowej! To była naprawdę dobra robota![/QUOTE] Ale Wy...zapoczątkowaliście to zielone światełko!!! :-) A bez niego to... ;-) Quote
omar Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 majga bo wiesz - on Maciek, ja Magda my takie m&m's (tylko proszę, ja nie chcę być ten żółty) ;) Quote
jola od jadzi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='majqa']Rozumiem, że mózgowych, średnio rozwiniętego pitekantropa. Pszszszegłaś, łoj, pszegłaś... :mad:[/QUOTE] Iza, gdzieżbym śmiała aż tak pszegnąć, no co Ty? Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Sęk w tym, że dokładnie wiem, że byś śmiała. Już widzę, jak teraz siedzisz rozradowana przed kompem. ;-) Quote
Isadora7 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Majqa masz przekopane... najpierw Jadzia teraz Omar..... Quote
jola od jadzi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='omar']majga bo wiesz - on Maciek, ja Magda my takie m&m's (tylko proszę, ja nie chcę być ten żółty) ;)[/QUOTE] Majqa, ja Ci radzę, zamknij Maćka na klucz bo jak nic będzie żółty Quote
jola od jadzi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='majqa']Sęk w tym, że dokładnie wiem, że byś śmiała. Już widzę, jak teraz siedzisz rozradowana przed kompem. ;-)[/QUOTE] eee, takie trochę tylko, takie małe rozradowanie... Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jesteście w stanie odjąć powagi każdemu wątkowi. :obrazic::obrazic::obrazic: Wracając do kwestii operacji. Omarku, wiem z czym to się je u ludzi, a u psików? Możesz dopytać, czy potem idzie usztywnienie gipsowe, czy inny rodzaj unieruchomienia? Słowem - the day after i po jakim czasie od operacji można psa transportować bezpiecznie z powrotem itp... Quote
jola od jadzi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Ja wiem, że już po kilku dniach pies może wrócić, tyle, że zabezpieczony w kennel klatce, by nie mial możliwości zbytniego poruszania się, ale lepiej żeby Omar dowiedziała się wszystkiego dokładnie Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Wrocilam, nadrobilam - czy ktos ma kontakt do Teresy bo chyba nie doczytala za Lucky ma miejsce u Aliny S i dalej Hoteli mu mu szuka... Dedklaracje na oko sie zgadzaja (Obraczus, dzieki ze 50 zl se Skarbonki) - ale glowy sobie nie dam uciac, jak ktos ma sile to niech sprawdzi. Czy wiemy juz gdzie zbieramy pieniazki dla Lucky? Konto? Dzieki wszystim za znalezienie/wygiagniecie biedaka - jak pisze Majqa to chyba byl dla niego faktycznie ostatni dzwonek. Spi w klinice dzisiaj rozumiem? Quote
Aska25 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jutro bedzie wiadomo czy Ozik jedzie do niemiec, jesli tak, tona jego watku mamy deklaracji na 360 zlotych, top moze namowimy Ciotki, zeby pomogly Lucky ;) Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Aska - jako "blizniakowi" Ozzy? NO ja bylabym jak najbardziej za - jak dasz znac reszcie i sie zgodza to.... super by bylo :) Quote
nika28 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Ale super akcja ! Bardzo się cieszę że psiak już złapany i bezpieczny ! Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Acha - jezeli Majqe gdzies na Dogo jeszze dzisiaj zobacze to ja ubije - ona ma spac, odpoczac i tyle.... Dzieki wszystkimmmmm Quote
Plicha Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jakoś uzbieramy na tą operację w razie czego, psiaka trzeba ratowac. Cioteczki nie dadzą mu zginąć na pewno :) Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 A kuku Emi... tak, śpiunia w klinice i... taki to agresor, że ponoć leżał obok pana doktora i polizał go po ręce. :-( Ja, jasne, jasne, pod wpływem emocji pewno ale... ja nie widzę w nim agresora w czystej postaci, on się po prostu bał i był obolały. Teresce trzeba wysłać PW. Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Plicha - widze masz 3 banerki "do wymiany"... ermmmmmmm Skrzat i MIka z pelnymi deklaracjami dupinki juz grzeja w hotelikach, Bosmanowi tylko troszek brakuje ale tez juz dupine wygrzewa razem ze Skrzatem, Rusalka, Bingo (kulfon).... Mysle ze mozesz teraz wymienic juz na inne bidy ;) Buzka Ide zebrac po dogo.... Jak bedzie konto dla Lucky to prosze o wiadomosc PM zebym sie nie pogubila... dzieki Quote
Emigrantka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 :mad:Majqa:mad: Zrywaj spac....:mad: Quote
Plicha Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Emigrantka']Plicha - widze masz 3 banerki "do wymiany"... ermmmmmmm Skrzat i MIka z pelnymi deklaracjami dupinki juz grzeja w hotelikach, Bosmanowi tylko troszek brakuje ale tez juz dupine wygrzewa razem ze Skrzatem, Rusalka, Bingo (kulfon).... Mysle ze mozesz teraz wymienic juz na inne bidy ;) Buzka [/QUOTE] Juz sie poprawiłam :) Lucky super imię :) Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 A moja prośba, wiadoma, gdyby pojawiły się deklaracje to... :-) Do ostatniej, od Mmd, naniosłam je w 2 poście. Resztę jednak przegapię, Wy Moje Nocne Marki... :-) Quote
malibo57 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 No, jestem wreszcie i ja. Dwa pytania. Rtg zrobione, czyli opis będzie najpóźniej jutro. Czy możemy prosić o przesłanie mailem lub faksem najszybciej, jak się da? Jeśli się uda wcześnie rano (ok. 8.00), to na adres Omar, jeśli później, to na mój, a ja postaram się dostarczyć na Bemowo lub do Omar w locie. Jeśli dr Sterna poprosi o zdjęcia rtg, to Żółty M&M ma randkę z innym kolorkiem;-) we wtorek. Czy doktor na Kalinowej stwierdził już konieczność operacji, czy czekamy na zlikwidowanie obrzęku i wtedy zapadnie decyzja? Rozumiem, że czasu na podjęcie decyzji przez nas jest mało - tylko, że my właściwie go nie potrzebujemy - jest jasne, że pies będzie operowany niezaleznie od kosztów, jeśli zaistnieje taka konieczność. Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Pierwsze pytanie - kierunek Jola. Drugie pytanie - tak, stwierdził konieczność operacji. Podany steryd na bank zadziała ale później wsio wróci do stanu wyjścia. Quote
Recommended Posts