Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy,witamy...Lakuś wygłaskany:lol:

Lakuś coraz pewniej się czuje poza domem,strach nie ma tak wielkich oczu jak przedtem.
Z domkiem pracujemy,postępy małe,ale są..gdyby to był zdrowy pies byłoby dużo łatwiej.Ogólnie coraz bardziej otwiera się do innych ludzi.Bardzo mądry i grzeczny piesek.
Lakuś nie został wykąpany,robiliśmy kilka prób ale się nie udało,boi się wody.Na siłę nie można z nim się szarpać.
I teraz nie wiem jak zlikwidować łupież:shake:,a ma go sporo,swędzi go trochę,na razie tylko wyczesuję.Mocno też wypada mu sierść,garściami, i teraz bardzo widać jaki jest chudy.Na szyi i z tyłu na portkach ma długą,puszystą sierść więc na zdjęciach pewnie nie bardzo widać.Lakuś naprawdę je sporo, a przez miesiąc przytył tylko 1kg,waży 19kg.Za dużo przytyć nie może,ale trochę powinien,bo jest za chudy.
Zaraz wstawię zdjęcia jego łupieżu,sypie się mocno.

Posted

Moja Ruda miała po sterylce taki łupież że śnieżyca przy tym pikuś. Ponieważ "psie wynalazki" zawiodły kupiłam torebkę nizoralu w aptece (jamniczka waży 5 kilo) i jedno pranie i po łupieżu.

Posted

Nie,o łupieżu pisałam wcześniej,tylko nie sypał się tak mocno..wetka mówiła wykąpać w nizoralu....
kupiłam szampon i jeszcze Hexoderm,ale z kąpieli nici wyszły...

Posted

WiosnaA napisał(a):
Nie,o łupieżu pisałam wcześniej,tylko nie sypał się tak mocno..wetka mówiła wykąpać w nizoralu....
kupiłam szampon i jeszcze Hexoderm,ale z kąpieli nici wyszły...

no tak, no tak, już mi pamięć ożyła ... stara się chyba robię ;)
A może cosik w sprayu jest? Trzeba by poczytać, poszukać i się doinformować to mu kupimy i już ;)

Posted

Wunia u Rudej wszystkie te spraye zawiodły, jeżeli to tylko na parę godzin po kąpieli potem wracało, a patrząc na zdjęcia na pewno nie miała mniej jak nie więcej łupieżu. Nizoral wybawił mnie i już od miesięcy nie wiem co to znaczy łupież.

Posted

no tak, ale Lakusia nie bardzo można na siłę przytrzymać jak się będzie wyrywał ... chyba, że roztwór Nizoralu w sprayową buteleczkę i psikać ślicznotę ...

Posted

Sierść ma z wierzchu nawet błyszczącą,ale rozchylić,to matowa i brudna....
przydała by się kąpiel bardzo,ulżyłoby mu....
Wuniu,a jest coś w ogóle w sprayu ?