majqa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Ja bym zrobiła jeszcze jedną, góra dwie próby z W-wą i na okoliczność fiaska skontaktowała się z naszym doktorem. Jakby nie było to on pełnił pieczę nad psem, zdążył go poznać, wie, co mówi, a nie mówi, co wie, ponadto nie dzieje się nic złego, by wymagana była wyższa instancja. Quote
mmd Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Napisała Ania: Pozytywny test na "złodziejstwo" cofnięty,dziś zakosił dwa pączki jak wyszłam i był bardzo szczęśliwy. Zgroza:evil_lol::evil_lol: Quote
mmd Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Poza tym z nowości: Lucky nie daje się nikomu głaskać... nie chce i już, ma tylko swoją panią i pana i dopiero przekupstwa coś dają. Nie ma głaskania za darmo:) Szczeka, króciutko, dwa razy, ale domu pilnuje. Nadal żadnej agresji. Nie umie się bawić, nie wie co to piłeczka do gryzienia, po prostu go to nie interesuje, pewnie nigdy nie miał zabawek. No i jeść mu się chce ciągle, ale nie można przez ten goset za dużo, a on by chciał na zapas. Quote
majqa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Mam nadzieję, że nie zechce, gdy przyjdzie "ten czas", wrąbać nowego pana/ pani, gdy ci się pojawią. ;-) Quote
mmd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Złapałam Jolę, a Jola wcześniej dra Bartolika. Lucky będzie w pancerzyku całe 6 tygodni, czyli do 26 marca. Dla naszej spokojności i jego stabilności. Nie protestuje, a jak go swędzi to Ania go drapie pod gipsem, a on wie, że trzeba się nadstawiać:) Quote
WiosnaA Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Lackuś także wita swoje kochane ciocie i wujków. U Lackusia ogólnie wszystko w porządku,dalej jest bardzo grzeczniutki,posłuszny,dużo leżakuje,jakby rozumiał,że tak trzeba. Pomimo iż gorset go trochę krępuje, chodzi już bardzo ładnie, troszkę tylko z prawą łapką nie do końca ok. Nasza wet mówiła, że może być lekki ucisk na nerw, ale ona raczej mu nie boli. Jak pokazałam na filmikach chciałby już biegać, ale oczywiście jeszcze nie pozwalam, wyjścia są na kilka minut. Myślę, że po zdjęciu gorsetu będzie mu wygodniej chodzić. No i w końcu będzie mógł się najeść do syta, bo wszystko zaakceptował, ale to że nie dostaje jedzenia do woli ,nie do końca. Drepcze, ożywia się, nawet popiskuje jak tylko widzi lub poczuje jedzonko.Tak mi go szkoda i czekam żeby ten garniturek szybciej zdjąc i dawać mu pełne miseczki, bo jest bardzo, bardzo chudziutki, ale odkarmimy go później. Chrupki już mu smakują, nie muszę przyprawiać mięskiem jak na początku. Jak pisała ciocia mmd, Lackuś zaczyna mnie informować lekkim szczeknięciem, że ktoś do domu chce wejść, pilnuje, zuch pies. Obcym (nawet jak wcześniej widział) nie nadstawia się do głaskania, główkę zabiera ale ogonek lata, czeka i zagląda czy coś z kieszeni nie wyciągają i zawsze coś dostaje, buśka mu się śmieje, ale na głaski to tylko do mnie. Dziś zrobiliśmy trochę nowych zdjęć, bo pewnie wszyscy stęsknili się za Lackusiem. Słonecznie i cieplutko pozdrawiamy.Ania i Lackuś. Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Pani Ania :D:D:D:D:D chylę przed Panią czoło niziutko :D:D:D:D No i jako pierwsza witam na dogo :loveu::loveu: Quote
mmd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 No to prawie jakby Lucky przemówił:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 ano, ano ... Pani Ania na dogo :) Super :) Lucky jakby on-line teraz będzie :) Quote
mmd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wunia napisał(a):ano, ano ... Pani Ania na dogo :) Super :) Lucky jakby on-line teraz będzie :) A ja jeszcze za moment wstawię fotki, to będzie wizja:) Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 ach, ta nasza morda kochana ... wygląda zjawiskowo :) Quote
majqa Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 I pomyślcie teraz o kontraście - wersja spod mostu i... obecna. Quote
Wunia Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 jak już będzie sexi-Lucky to można go jako przykład metamorfozy podawać :) Quote
Paula03 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Przepraszam za offa i zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/181624-KsiAE-A-ki-KsiAE-A-ki-Dla-Toli-i-Balbiny-na-hotelik-Zapraszamy-Do-21-03-2010r?p=14275709#post14275709 Quote
mmd Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Sexi-Lucky jeszcze musi ciałka nabrać, na razie to mały szkielecik. Na moje oko powinien ważyć ok. 25 kg, a ważył 10 mniej:( Teraz pewnie coś przybyło, ale ze względu na pancerzyk nie jest to dużo. No i jeszcze kąpiel, on nie był myty nigdy, tyle co się powycierał w kołderki i kocyki. To dopiero będzie metamorfoza. Quote
Ellig Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Przyszlam odwiedzic Luckiego a tu sama cuda:) Slicznosci kochane:) Serdeczne pozdrowienia dla Pani Ani:) Quote
Wunia Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Prawda, że same cuda :D:D:D I cudowny pies i cudowna Pani Ania :D Quote
WiosnaA Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Witam,witam! Dziękuję za miłe przyjęcie na Dogo. Ciocie Wy tu nie cudujcie...to Wy jesteście cudne!! i Lackuś!!,nie ja. Quote
Wunia Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Pani Aniu, takie serce jak Pani ma to naprawdę cudowny dar, zwłaszcza dla Lackusia i dla nas :) Więc pocudujemy jeszcze troszkę ;) Dobrze? Quote
mmd Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Taaa, a kto zmienił życie królewiątka w raj? Kołderki, poduszeczki, paróweczki... i pączki na deser:diabloti: Quote
Recommended Posts