Jagienka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 bakteriakoli, trzymam kciuki!! Daj znać jak Ci poszło, na zdjęciach wygląda na cudownego psa. Quote
bakteriakoli Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jeśli będzie za duży dla mnie, a jednak muszę być stanowcza jeśli chodzi o rozmiar bo nie dam po prostu rady ze zbyt dużym psem, to zrobię mu przynajmniej jeszcze kilka ładnych zdjęć i rozleklamuje go gdzie się da w necie. Ponieważ jestem tutaj od wczoraj, w sensie tego forum, to poproszę Was wtedy o pomoc, bo ja nie bardzo sie oriantuję co i jak. dam znać dzisiaj zycze milego dnia w Krakowie pieknie :) Quote
bakteriakoli Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Łania jest pięknym psem, jest duża, ale nie tak, żebyśmy się nie pomieściły. Mój chłopak jest trochę przerażony jej gabarytami i jemu pozostawiam decyzję czy ja weźmiemy czy nie (nigdy nie mial swojego psa, wiec to dla niego nowość, wiec się nie dziwię ze ma stracha). Ja sama wziełabym ją bez wahania i mam nadzieje, ze tak sie stanie. Rozumiem, dlaczego do tej pory nikt jej nie wzial, dlatego ze ze strachu szczeka jak sie przechodzi kolo kojca i chowa się w budzie. Strszanie jest wylękniona, wziełam ja na krótki spacer, podczas którego przez pierwsze 10 minut dosłownie biegłam za nią, żeby się nie udusiła, bo zachowaywała się jakbym była petardą przyczepioną do jej ogona (o zrobieniu zdjęć nie mogło byc mowy) . Potem bardzo bardzo wolno pozwoliła się pogłaskać, potem bardzo nieufnie pozwoliła się pogłaskac również Michałowi, ale w ogole cieżko było nawiązać z nią kontakt. Wiem jednak ze to przejsciowe, bo widzę jak traktuje swoje opiekunki ze schroniska. Fajny pies, zero agresji, wielka inteligencja. Mozna ją będzie wszystkiego nauczyć, tylko trzeba ją najpierw bardzo kochać, zeby sie przekonała do opiekunów nowych. No nic to, daję sobie i Michałowi tydzień na zastanowienie, na podróż z Łanią nie ma na razie szans, a wybywamy na świeta. Liczę na pozytywny rozwoj wydarzeń... Quote
Jagienka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 bakteriakoli, faktycznie jest tak, że tym psiakom często potrzeba trochę czasu... im już kiedyś zawaliły się fundamenty świata i nie łatwo przychodzi zaufać ludziom po raz kolejny... trzeba to zrozumieć i cierpliwie dać się pokochać, bo, że to nastąpi nie ma wątpliwości :) Mam nadzieję, że się zdecydujecie na adopcję, założycie Łani wątek i pozwolicie Nam uczestniczyć w jej przemianie... chociażby wirtualnie :) Quote
agamika Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 trzymam kciuki za "męska " decyzję hihi ;) a tak na serio to podłączam się do postu Jagienki :) Quote
Asior Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Sayrelko, ja myślę, ze nie potrzebny jest kolejny wątek krakowskich psiaków :( Możesz spokojnie wklejać zdjęcia na wątek krakowski, który już istnieje....: http://www.dogomania.pl/threads/32052-KrakA-w-wAE-tek-pom-plakat-rozlicz-dla-psA-w-i-kotA-w-bezd-w-KR-owie-LINKI-Pwp-str-1?p=14412633#post14412633 Quote
bakteriakoli Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Asior']Sayrelko, ja myślę, ze nie potrzebny jest kolejny wątek krakowskich psiaków :( Możesz spokojnie wklejać zdjęcia na wątek krakowski, który już istnieje....: http://www.dogomania.pl/threads/32052-KrakA-w-wAE-tek-pom-plakat-rozlicz-dla-psA-w-i-kotA-w-bezd-w-KR-owie-LINKI-Pwp-str-1?p=14412633#post14412633 na tamtym watku panuje straszny chaos, wlasciwie, zeby sie zorientowac co i jak, trzebaby go całego przeczytac. Szukałam psa z Krak schroniska i nie moglam tam nic znaleźć. nie mówie, zeby krytykowac, tylko tak jak mysle. przydałby się watek o psach z krak schronu, gdzie na poczatku watku moznaby znaleźć psy wszystkie ich galerię. Niestety strona schroniska ma mała galerie, a myslę , ze duzo jest takich osob jak ja, które po prostu nie mają siły pojechac do schroniska, zeby przespacerowac sie pomiedzy boksami i wybrac jakiegos psa. byłam zobaczyć łanię, ale dopiero jak znalazłąm ja w necie, dzieki temu uniknełam konfrontacji z 600 innymi psami, które tak samo zasluguja na adopcje. wiem ze nie brzmi to jakbym byla osoba dojrzałą, ale tak dzialam i dziala tak wiele osob potrzebny jest systematyczny watek dot psow ze schronu - zdjecja plus opinie osob, ktore sie tymi psami zajmuja. Quote
Asior Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/122683-KRAKA-W-wAE-tek-zbiorczy-psiakA-w-do-adopcji tu Anka dobrze zaczęła, ale niestety już nie uaktualnia, a szkoda.. to była dobra robota... A wszystkie nasze krakowskie psiaki, które mają wątki są na dziale małopolska.. Quote
bakteriakoli Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 no własnie o cos takiego chodzi, wiem ze to kuuupa roboty, ale bardzo by się przydalo, zeby było i zeby jednak windowac taki watek do gory i zeby na stronie schroniska był link do takiego watku. Quote
bakteriakoli Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='agamika']trzymam kciuki za "męska " decyzję hihi ;) a tak na serio to podłączam się do postu Jagienki :) Łańka na pokładzie - zadowolona, wykapana, nakarmiona, wyspacerowana za wszystkie czasy (podobnie jak ja:) ) super przylepa dziekuje za wasze zachety! Quote
bakteriakoli Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 oto Łańka która zajęła fotel w zamian za to, ze odpuscila spanie na łożku :) Quote
agamika Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 :multi::multi::multi: STRASZNIE się cieszę :loveu: ooooo, jaka malutka się zrobiła ma tym foteliku :evil_lol: :loveu: dziękuje Wam za serducho dla niej :loveu: i przełamanie obaw Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='bakteriakoli']Łańka na pokładzie - zadowolona, wykapana, nakarmiona, wyspacerowana za wszystkie czasy (podobnie jak ja:) ) super przylepa dziekuje za wasze zachety! Czy to jest ta łania co tak długo byala w schroniksu ? bardzo sie ciesze Quote
Jagienka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Hura! Hura! Hura! :multi::multi::multi::multi::multi: bakteriakoli, bardzo bardzo się cieszę. Gratuluję!!!!! :loveu::loveu::loveu: A jak z lękliwością? Jak się zachowuje sama w domu, niszczy coś? Wie, że załatwia się na spacerach? Cudna, wyluzowana :loveu: Quote
bakteriakoli Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 taaa, to ona świruska ruda. ma sie dobrze. na razie nic nie niszczy i załatwia sie tam gdzie trzeba. nie zostawialam jej jednak jeszcze samej na dlugo, ale nadchodzi powoli ten moment, wiec zobaczymy... generalnie jest wesola, lubi inne psy (kladzie sie na ziemi i macha ogonem, zwyczaj ktorego musze jej oduczyc, bo mi sie prawie polozyla na przejsciu dla pieszych:)) , ale wciaz boi sie obcych i jesli jest na swoim terytorium to szczeka wtedy (wlasnie obszczekala listonosza) albo sie chowa (wlasciwie to probuje sie rozplynac w powietrzu, jakby nie miala swoich conajmniej 25 kg), jesli jest poza domem. nie znosi kotow i motocykli:) nie jest agresywna, szybko przekonala sie do wszystkich domownikow. w miare posluszna (pracujemy nad tym) no i fajna z niej suka przylepna jak nie wiem. pozdrawiam was Bakkol Quote
bakteriakoli Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 proszę o radę!! Moze macie jakiś pomysł co zrobić??? Łańka szczeka ze strachu na ludzi, którzy do nas przychodzą, jak sie przyzwyczaji do kogos jest przylepa, ale jak sie boi na swoim terytorium to koniec. do wiekszosci osob sie przyzwyczaja to kwestia czasu. ale niektórzy ludzie po 3 atakach jej szczeku (a ona potrafi, to zreszta byl powod dla kt byla tyle w schronisku bo rzucala sie na kraty szczekajac jak pies zabojca) juz sa na tyle zniecheceni ze nie dadza jej drugiej szansy. Poza domem łagodna, przestraszona, ale w domu pilnuje swojego. Gdy obca osoba jest w pokoju i siedzi po chwili Łanka sie uspakaja, ale gdy tylko wstanie wszystko zaczyna sie na nowo. Kurde nie wiem co robic, nie wiem jak na to reagowac... macie jakis pomysl? Mysle, ze na nie jest agresywna tak w ogole, tylko strach budzi w niej demony. Quote
bakteriakoli Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 dodam tylko ze ona nie warczy tylko szczeka i doskakuje do tej osoby... bakteriakoli napisał(a):proszę o radę!! Moze macie jakiś pomysł co zrobić??? Łańka szczeka ze strachu na ludzi, którzy do nas przychodzą, jak sie przyzwyczaji do kogos jest przylepa, ale jak sie boi na swoim terytorium to koniec. do wiekszosci osob sie przyzwyczaja to kwestia czasu. ale niektórzy ludzie po 3 atakach jej szczeku (a ona potrafi, to zreszta byl powod dla kt byla tyle w schronisku bo rzucala sie na kraty szczekajac jak pies zabojca) juz sa na tyle zniecheceni ze nie dadza jej drugiej szansy. Poza domem łagodna, przestraszona, ale w domu pilnuje swojego. Gdy obca osoba jest w pokoju i siedzi po chwili Łanka sie uspakaja, ale gdy tylko wstanie wszystko zaczyna sie na nowo. Kurde nie wiem co robic, nie wiem jak na to reagowac... macie jakis pomysl? Mysle, ze na nie jest agresywna tak w ogole, tylko strach budzi w niej demony. Quote
Jagienka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 A czy jest łasa na smakołyki? Może niech goście coś pysznego przynoszą? Quote
Gemini666 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 a ja zapytam inaczej - potrzebujecie (lub znacie) kogoś kto chciałby kołdrę (nie z pierza) i poszewki/prześcieradła dla psiaków? (poszewki są ciemne - pomarańczowe) ?? tak trzymam i trzymam z myślą, że może się przyda Quote
Recommended Posts