Tola Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [FONT=Tahoma]Barnaba ma 4 lata; został pozostawiony w gospodarstwie wraz z 2 kotami, szczeniakiem, kozą i 2 królikami. [/FONT] [FONT=Tahoma]Ich właściciel zmarł, a osoba, która powinna się zwierzętami opiekować jest nieodpowiedzialna, obecnie przebywa w szpitalu. [/FONT] [FONT=Tahoma]Zwierzętami sporadycznie zajmują się znajomi z sąsiedniej miejscowości [/FONT] [FONT=Tahoma]Zgłoszenie o głodujących zwierzętach dostałam tydzień temu; ale codzienny dojazd 12 km i dokarmianie tylu zwierzą jest ponad moje i TZ możliwości. [/FONT] [FONT=Tahoma]Proszę o pomoc dla Barnaby. [/FONT] [FONT=Tahoma]Dla szczeniaka znalazłam dom. Kozą zaopiekował się miejscowy sołtys. [/FONT] [FONT=Tahoma]Dla królików prawdopodobnie mamy opiekuna. [/FONT] [FONT=Tahoma]Barnaba, pomimo znacznych rozmiarów, jest spokojnym, łagodnym psem, a jednocześnie świetnie nadaje się na stróża. Aż trudno uwierzyć, ze życie spędził na łańcuchu. [/FONT] [FONT=Tahoma]Toleruje koty. [/FONT] [FONT=Tahoma]Wiem, ze sołtys poprosił o pomoc schronisko. [/FONT] [FONT=Tahoma]Proszę, pomóżcie znaleźć Barnabie prawdziwy dom; schronisko to dla niego wyrok. [/FONT] [FONT=Tahoma]Dane do ogłoszeń:[/FONT] [FONT=Tahoma]marthaa2@interia.pl[/FONT] [FONT=Tahoma]609160440[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Jestem. :-) Barnaba dla kotów jest OK, a wiadomo coś, choć z zasłyszenia jak stoi z psami? Isadora zrobi banerek. Quote
Tola Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='majqa']Jestem. :-) Barnaba dla kotów jest OK, a wiadomo coś, choć z zasłyszenia jak stoi z psami? Isadora zrobi banerek.[/QUOTE] Dzięki:lol: W gospodarstwie był tylko szczeniak. Na razie nie wiem, jak Barnaba dogaduje się z innymi psami... Quote
Tola Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='majqa']Jestem. :-) Barnaba dla kotów jest OK, a wiadomo coś, choć z zasłyszenia jak stoi z psami? Isadora zrobi banerek. I jeszcze Barnaba Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Wstaw proszę w 1 post dane kontaktowe do ogłoszeń. Wystopujcie, błagam sołtysa. Pies trafi do schronu i znów się okaże, że go korniki za budę wciągnęły i ślad pop nim zaginie. :-( W weekend będzie miał full ogłoszeń. Quote
zuzlikowa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Dziewczyny...Paulinka wrzuci na NK z adnotacją,że domek pilnie potrzebny! ...uzupełnijcie może też metryczkę(to co wiecie,czego nie puste zostawcie,proszę), fotki są...wrzucimy na stronkę bernardynów...może pomoże też co nieco... 1. Imię Barnaba 2. Płeć pies 3. Wiek 4. Sierść (długa/półdługa/krótka) 5. Sterylizacja (tak/ nie ) 6. Wielkość (od S do XL ) 7. Miejscowość - 8. Miejsce Pobytu (schron/hotelik/DT) 9. Zachowanie - 10. Zachowanie względem Dzieci - 11. Zachowanie względem Zwierząt - 12. Dla Kogo - 13. Historia - 14. Kontakt - 15. Krótki Opis ( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego"profilu") + 4 fotki Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Uff...Działasz jak błyskawica. Dziękuję Zuzliczku. :-) Quote
GoniaP Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Jestem. Barnaba to piękny pies! Tola, nie wyskrobiecie na hotel? Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Na pewno uda się zebrać kasę, byle on nie zdążył wcześniej trafić tam... Eh, szkoda gadać. :-( Quote
anawa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Tola - a Funia nie bedzie mogła pomóc w tej sprawie? Tylko, że wtedy bedą potrzebne pieniążki na hotel........ Quote
Tola Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='GoniaP']Jestem. Barnaba to piękny pies! Tola, nie wyskrobiecie na hotel?[/QUOTE] Nie damy rady. Mamy kasę na sterylki i na karmę. Z tego skrobania to porobiły nam sie blizny:cool3: Quote
irenaka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Panu sołysowi dziękujemy, niech sobie wsadzi schronisko w....:angryy: Wybaczcie, ale zaczynam się denerwować. Jeszcze z jednym psem nie jest sytuacja wyjaśniona a już następny ma tam trafić. Przestaję w takich sytuacjach być grzeczną dziewczynką:diabloti:. Można Tolu jakoś ubłagać tego szanownego pana sołtysa, żeby psa dokarmiał? Quote
malagos Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Jestem. Ja jak nigdy, zamiast 1 ma 3 tymczasowiczki... Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Coś Ty, Irenuś, garb sobie na plecy będzie brał? Tolu, pesymistom mówimy do widzenia ale, że...to Twój wątek, błahahahaha...a na poważnie. Głowa do góry, to piękny pies, rarytas, on się nie zasiedzi!!! :-) Quote
Isadora7 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Podlinkowane banerki bla Barnaby: :loveu: Quote
Talcott Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ja też zapisuję i roześlę gdzie się da!! uproszę Larę o Allegro a ja mu fundnę Quote
Recommended Posts