Igusia Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 O jesu... Jakie mądre słowa... :lol: :lol: :lol: Quote
anouk92 Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Dzięki za dobre słowa i rady. Ja cały czas mam nadzieję że jednak będzie dobrze i trzeba to po prostu przeczekać. Zara nie ma powodów do tego żeby czuć się odrzucona. Była i zawsze będzie tą pierwszą (zwłaszcza w przypadku swojego Pańcia;) ). Ona zawsze dostaje pierwsza jeść, to z nią się najpierw witamy przychodząc z pracy itd... Tak było lepiej i już myślałam że tak zostanie, ale tak jak pisałam ona ma takie "napady" - cały dzień może być dobrze, a nagle zmiena się nie do poznania i znowu szybciutko przechodzi i jest tą kochną Zarą. Quote
Marka Posted March 10, 2006 Author Posted March 10, 2006 To co pisze AśkaK ze swoich doświadczeń jest oczywiście słuszne, ale w tym wypadku sprawa jest trudniejsza - to są dwie suki - a zdaje się, że statystycznie rzecz biorąc to już dwa psy-samce czasem prędzej się ze sobą dogadają niż dwie suki. Bo wśród "dziewczyn" jak wybuchnie nienawiść to często jest o wiele silniejsza i bardziej zajadła niż w innych "konfiguracjach". Dlatego moim zdaniem: stosując się do wszystkich podanych tu rad obserwujcie jednak uważnie obie suki - jeśli zauważycie, że Zara zamiast na więcej pozwala Gabi na coraz mniej (i nie chodzi tu tylko o rzucanie się na nią z zębami, ale także np. właśnie zagradzanie jej drogi własnym ciałem, pilnowanie jej na spacerach, itp.) - to będzie to czas, kiedy trzeba się będzie poważnie zastanowić nad zmianą otoczenia dla Gabi (na szczęście dzięki Twojej Rodzinie sunia nie będzie musiała wrócić do schroniska, więc być może lepiej będzie zmienić jej dom na ten u Rodziny, niż gdyby miała zostać u Was, ale pod ciągłym terrorem ze strony Zary). Oby jednak wszystko się jeszcze unormowało. Powodzenia! Quote
AśkaK Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Racja Marko, dwie psie dziewczyny jak zapałają do siebie nienawiścią to już na amen. Z resztą czy nie jest podobnie w naszym ludzkim świecie? :evil_lol: Faceci dadzą se porazie i koniec, spór załatwiony, babka z facetem też zawsze jakoś się dogada, ale już dwie kobitki...oj, jak dwie baby się kłócą to już nie ma przebacz!:evil_lol: Miejmy nadzieję że tak nie będzie z Gabi i Zarą. Byle by Zara wreszcie odpuściła, a Gabi na pewno nie będzie wszczynać awantur. Quote
ewa_m Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Z tymi psiowymi dziewczynami to jest bardzo roznie. Mam trzy suki. 2 owczarki dogaduja sie swietnie, choc troche sie balam jak sie poznawaly. Przez plot jedna na druga warczala. Otworzylam brame i puscialam je luzem - sunki obwachaly sie, ta mlodsza byla troche agresywna ale jeszcze tego samego dnia same ustalily swoje pozycje w stadzie. Gorzej jest w zestawieniu Lola (mlodsza suka) z sznaucerka mini. Lolka jest bardzo zazdrosna, nie mozna okazywac przy niej zadnej innej suce czulosci. Jest u mnie ok. miesiaca i dlatego nie jest jeszcze pewna swojej sytuacji. Mysle, ze to wszystko sie ulozy z czasem. Na spacery chodze z cala trojka i nie ma zadnych problemow. Nie moge rzucac zadnych patykow (zeby nie bylo rywalizacji). Jak glaszcze to wszystkie trzy razem (trudna sztuka), jak mam zabrac jedna to wet. to zabieram wszystkie. Reszta czeka w samochodzie. Nie stwarzam zadnych konfliktowych sytuacji. Powtorze sie ale widze, ze z kazdym dniem jest coraz lepiej. Wiec moze i twoje suczki potrzebuja czasu. Gdzies przeczytalam (nie wiem czy to prawda), ze psy potrzebuja ok. pol roku na zaakceptowanie sie. Zycze wytrwalosci! Quote
anouk92 Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Weekend minął bez większych awantur. Obie kobitki były grzeczne. Zara tylko pare razy pokazała ząbki w stylu "spadaj mała do moja Pani". Bardziej interesował ją pies który koczuje od kilku dni pod bramą w związku z jej cieczką. Na spacerkach dziewczyny ida obok siebie jak dwie kumpele. Dalej jest problem kiedy obie są na dworzu i ktoś wychodzi z domu. Quote
anouk92 Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Takie chwile spokoju lubię najbardziej!! [img=http://img81.imageshack.us/img81/7849/picture0276dx.th.jpg] Ale ze mnie ślicznotka;) [img=http://img68.imageshack.us/img68/737/picture0297lk.th.jpg] W objęciach Pańcia.:loveu: [img=http://img63.imageshack.us/img63/5714/picture0717de.th.jpg] Jem, proszę nie przeszkadzać! [img=http://img138.imageshack.us/img138/3286/picture0738op.th.jpg] Quote
Igusia Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: Jaka ona fajna, taka włochata :eviltong: Quote
AśkaK Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Wspaniałe fotki, jaka radość w oczach Gabi!!!:multi: A futro! Nie wiedziałam że ona ma tyle futra! Puchatego, falującego, gęstego futra!:lol: Ach, to musi być przyjemność zanurzyć dłonie w takiej sierści.:loveu: Quote
anouk92 Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Tak futra to ona ma, a i tak jej poobcinałam bo przyklejały jej się koopy;) Zrobiła się straszna kluska, w ciągu dwóch tygodni przytyła 4,5 kg. Wet mówi że to dobrze ale mi się wydaje że jakaś dietka musi jednak być grana bo niedługo prześcignie Zare. Quote
Bodziulka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 anouk92 napisał(a):Tak futra to ona ma, a i tak jej poobcinałam bo przyklejały jej się koopy;) Zrobiła się straszna kluska, w ciągu dwóch tygodni przytyła 4,5 kg. :crazyeye: :crazyeye: No - chyba ktoś dobrze gotuje :lol: I mala ma dobrze w domku :multi: Quote
ania14p Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Anouk92, bardzo dziękuję, za te uśmiechnięte oczka Gabrysi, z karmieniem to faktycznie uważaj, bo odchudzanie to straszna rzecz - wiem coś o tym z autopsji. Może bedzie już dobrze z tymi babami, :thumbs: :thumbs: :thumbs: za Wasze Panienki (może niech podpiszą jakiś pakt o nieagresji?)! Pozdrawiam, Ania z Bezą, Koksem i kotami Quote
anouk92 Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Paktu zgody to one już chyba nie podpiszą, przynajmiej Zara:diabloti: . Ale cóż będą musiały żyć z taką świadomością. Gabi to twarda baba!:evil_lol: Quote
anouk92 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Czy ktoś wie jak się wstawia filmik???? :oops: Quote
Bodziulka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 anouk92 napisał(a):Czy ktoś wie jak się wstawia filmik???? :oops: Jeżeli mają do 20MB (chyba) to mozesz je wsadzić na www.zippyvideos.com (tam podają od razu po załadowaniu filmu link do wstawienia na stronę ;)) a większe na www.megaupload.com Quote
anouk92 Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Gabi nam się rozbrykała!!! Na początku była cichą skulona myszką i przepraszała ze żyje. A teraz...skacze jak mała małpka jak tylko nas zobaczy. Ciągnie za nogawki swojego Pańcia żeby zwrócił na nią uwagę i się z nią pobawił. :diabloti: Zaczeła się odgryzać Zarze, co tej drugiej nie do końca się podoba. Powiem Wam że to cudowne uczucie widzieć jak pies odzyskuje radość życia. To naprawde widać z dnia na dzień. Jest wielką przytulanką i bardzo domaga się pieszczot. I skubana robi te swoje wielkie błagające oczy....i weź jej nie kochaj. Quote
Bodziulka Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 anouk92 napisał(a): I skubana robi te swoje wielkie błagające oczy....i weź jej nie kochaj. :loveu: :loveu: i co z filmikami :razz: jeżeli masz problemy ze wstawieniem, to wyślij do mnie, a ja wstawię Quote
AśkaK Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 No proszę jakie wieści!!!:loveu: Ja sobie już wyobrażam te Gabusiowe oczka, chyba nie ma rzeczy której się za takie oczy nie da psince. No przynajmniej na mnie jak by tak spojrzała, na mur-beton i ciasteczka, i całuski, i spanie w óżku i zabaweczki - no wszystko by chyba wyżebrała.:loveu: Quote
ania14p Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 To jest cudowna panienka, a że chce najlepszego - to musi dostać, należy się:evil_lol: ! Quote
anouk92 Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Do tej pory zawsze jak Pańcio bawił się z Zarą, Gabi tylko stała z boku i się przyglądała - tym razem postanowiła się przyłączyć.:evil_lol: Wklejam link to filmiku, ale strasznie długo się otwiera (może ja zrobiłam coś nie tak???) http://www.megaupload.com/?d=40W1KL7D http://www.megaupload.com/?d=40W1KL7D Quote
Bodziulka Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 filmik się długo otwierał, bo ma duży rozmiar ;) :megagrin: Gabuńka zaczyna być sobą :evil_lol: Quote
anouk92 Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 W sobotę Gabi wzieła udział w co weekendowych spotkaniach Owczarków Niemieckich na Polach Mokotowskich. Szybko, szybko..... Quote
anouk92 Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 I tak Was złapie..... A Ty co chcesz..... Mam Cię.... Husky Ty to chyba tu nie pasujesz, nie to co ja. No dawaj ten patyk To sobie trochę odpocznę... Ale jestem ładna... Pozycja wystawowa - i kto mi powi że nie jestem owczarkiem. No to jeszcze sobie pobiegam Quote
Recommended Posts