swan Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 A Gabi stosunek do innych piesków i do kotków ma taki jak do ludzi? Quote
Marka Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 Jestem pewna, że tak - Gabi mieszka zawsze z jakimiś dwoma psami (kiedyś to były 2 suczki, teraz suczka i nerwowy piesek) i nigdy nie było z jej strony najmniejszej oznaki wrogości. Ona generalnie wszystkich "przeprasza, że żyje". O ratunek też błaga samym tylko wzrokiem... Nie wiem czy ona w ogóle potrafi szczekać... :sad: Quote
ania14p Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 A Gabi czeka i dalej jest taka smutna, więc przynajmniej podskoczy sobie do góry! Quote
agat21 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Gabinko, tak mocno myślę o Tobie... Jak Ci jeszcze pomóc? :-( Quote
Marka Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 ja wczoraj wysłałam ponad setkę maili z prośbą o pomoc dla niej - może to coś da? Ania14p - dziękuję za Gabunię w bannerku! :Rose: Quote
anouk92 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Czy Gabi jest socjalizowana? Chodzi mi o to czy np. nie boi się ludzi, mogłaby mieszkać w domu, wie co to smych itp... Jak mogłaby zareagować na psa który np. na nią szczeka. Quote
ania14p Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Gabi, ślicznotko, zadawaj szyku na pierwszej stronie! Quote
ania14p Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Śliczna, smutna sunieczko, Gabi, szukaj domku na pierwszej stronie! Quote
Marka Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 [quote name='anouk92']Czy Gabi jest socjalizowana? Chodzi mi o to czy np. nie boi się ludzi, mogłaby mieszkać w domu, wie co to smych itp... Jak mogłaby zareagować na psa który np. na nią szczeka. Anouk - szczekających psów w schronisku jest mnóstwo - do tego to ona akurat jest bardzo przyzwyczajona... Co do ludzi - to tak jak napisałam - ona nie rzuca się nikomu w ramiona - jest ostrożna, troszkę lękliwa - ale szybko daje się ją do siebie przekonać delikatnością - choć ona na pewno musi trafić do spokojnego domu, bo to wyjątkowo wrażliwy pies. Czy się nadaje do mieszkania w domu? Ona się nadaje wyłącznie do mieszkania w domu! - wyobrażasz ją sobie w budzie na podwórku??? Być może trzeba ją będzie od nowa nauczyć czystości (jest już długo w schronisku, więc siłą rzeczy musi się załatwiać tam gdzie je i śpi), ale myślę, że to kwestia 1-2 dni w jej przypadku. * * * PS. Ania14p - czy Ty nie chciałabyś odwiedzić Gabuni w schronisku? :p Quote
Marka Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Ania - złapać Tanitkę jak przejeżdża przez W-wę w drodze do schroniska! (jutro rano przejeżdża - wiem, że ok. 10.00 będzie pędzić Trasą Łazienkowską pod Rozdrożem - jakby co telefon do niej wyślę Ci na PW ;) ) Quote
Marka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Nie uwierzycie!!! :bigok:Gabunia pojechała dzisiaj do domu!!!!!!!!! :Cool!: :Cool!: Tego dnia odwiedziło ją mnóstwo ciotek (m.in. Ania14p, którą Gabi zauroczyła) ale żadna z nas się nie spdziewała, że Ci przemili ludzie, którzy podjechali pod schronisko z piękną suczką ON długowłosą przyjechali tam właśnie w sprawie... Gabi! :multi: Bo Pańcia ONki zobaczyła Gabi na dogo i się zakochała :loveu: Trzeba więc było tylko sprawdzić, czy ONka nie będzie chciała Gabi zjeść - przed schroniskiem - nie chciała - więc teraz potrzebne są kciuki dogomaniaków, żeby użyczyła jej kawałek swojego domu do mieszkania bez większych konfliktów ;) :kciuki: To fotka Gabuni jeszcze na rączkach u cioci Tanitki: ("bo ja to generalnie cały czas chcę na rączki, bo taka jestem biedna, a ten śnieżek taki zimny, ojojoj...!") a tu już obok Pana, ze swą piękną towarzyszką: Trzymamy :kciuki: za aklimatyzację suni w nowym domku!!! :lilangel: (jej Pańcia obiecała dać znać co i jak ;) ) Quote
kinga Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 O matko Marka :lol: :lol: :lol: tak się cieszę! Quote
Marka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 a Ty wiesz jak ja?!! :sweetCyb: jak wspaniale będzie przychodzić do schroniska i nie widzieć tego błagalnego spojrzenia zza kraty...! Quote
kinga Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 no to... Gabi w ramkę i na biurko!:loveu: Quote
Marka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 na ścianę - ja sobie pieski wieszam na ścianie ;) :lol: Quote
kinga Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 a możemy poprosić ku pokrzepieniu serc zdjęcie tejże ściany?:lol: Quote
Marka Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 :lol: nieee tam, to skromna ściana - tam tylko wyjątkowe zupełnie pieski trafiają ;) ale zejdźmy ze mnie - czekamy na wieści od Pani Gabuni! Quote
Recommended Posts