Jump to content
Dogomania

Sochaczewska GABI - już nie cierpi - MA DOM!!!!!! :-)))

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem pewna, że tak - Gabi mieszka zawsze z jakimiś dwoma psami (kiedyś to były 2 suczki, teraz suczka i nerwowy piesek) i nigdy nie było z jej strony najmniejszej oznaki wrogości.
Ona generalnie wszystkich "przeprasza, że żyje".
O ratunek też błaga samym tylko wzrokiem...
Nie wiem czy ona w ogóle potrafi szczekać...
:sad:

Posted

Czy Gabi jest socjalizowana?
Chodzi mi o to czy np. nie boi się ludzi, mogłaby mieszkać w domu, wie co to smych itp...
Jak mogłaby zareagować na psa który np. na nią szczeka.

Posted

[quote name='anouk92']Czy Gabi jest socjalizowana?
Chodzi mi o to czy np. nie boi się ludzi, mogłaby mieszkać w domu, wie co to smych itp...
Jak mogłaby zareagować na psa który np. na nią szczeka.

Anouk - szczekających psów w schronisku jest mnóstwo - do tego to ona akurat jest bardzo przyzwyczajona...

Co do ludzi - to tak jak napisałam - ona nie rzuca się nikomu w ramiona - jest ostrożna, troszkę lękliwa - ale szybko daje się ją do siebie przekonać delikatnością - choć ona na pewno musi trafić do spokojnego domu, bo to wyjątkowo wrażliwy pies.

Czy się nadaje do mieszkania w domu? Ona się nadaje wyłącznie do mieszkania w domu! - wyobrażasz ją sobie w budzie na podwórku???
Być może trzeba ją będzie od nowa nauczyć czystości (jest już długo w schronisku, więc siłą rzeczy musi się załatwiać tam gdzie je i śpi), ale myślę, że to kwestia 1-2 dni w jej przypadku.

* * *
PS. Ania14p - czy Ty nie chciałabyś odwiedzić Gabuni w schronisku? :p

Posted

Ania - złapać Tanitkę jak przejeżdża przez W-wę w drodze do schroniska!
(jutro rano przejeżdża - wiem, że ok. 10.00 będzie pędzić Trasą Łazienkowską pod Rozdrożem - jakby co telefon do niej wyślę Ci na PW ;) )

Posted

Nie uwierzycie!!! :bigok:Gabunia pojechała dzisiaj do domu!!!!!!!!! :Cool!: :Cool!:
Tego dnia odwiedziło ją mnóstwo ciotek (m.in. Ania14p, którą Gabi zauroczyła) ale żadna z nas się nie spdziewała, że Ci przemili ludzie, którzy podjechali pod schronisko z piękną suczką ON długowłosą przyjechali tam właśnie w sprawie... Gabi! :multi:
Bo Pańcia ONki zobaczyła Gabi na dogo i się zakochała :loveu: Trzeba więc było tylko sprawdzić, czy ONka nie będzie chciała Gabi zjeść - przed schroniskiem - nie chciała - więc teraz potrzebne są kciuki dogomaniaków, żeby użyczyła jej kawałek swojego domu do mieszkania bez większych konfliktów ;) :kciuki:

To fotka Gabuni jeszcze na rączkach u cioci Tanitki:

("bo ja to generalnie cały czas chcę na rączki, bo taka jestem biedna, a ten śnieżek taki zimny, ojojoj...!")

a tu już obok Pana, ze swą piękną towarzyszką:

Trzymamy :kciuki: za aklimatyzację suni w nowym domku!!! :lilangel:
(jej Pańcia obiecała dać znać co i jak ;) )