_bubu_ Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Znajdek został znaleziony w miejscowości Kozy, przy drodze, potrącony przez samochód. Niestety w wyniku wypadku doznał urazu kręgosłupa. Złamanie ostatniego kręgu lędźwiowego spowodowało paraliż. Znajdek nie może chodzić , wystąpiło też zatrzymanie moczu i kału , psiak jest cewnikowany i ma lewatywy. Z dobrych wieści Znajdek ma zachowane czucie głębokie w łapach co daje lepsze rokowanie. Przez pierwsze tygodnie musi leżeć i jak najmniej się ruszać. Znajdek przebywa w lecznicy, pilnie szukamy dla niego troskliwego domu tymczasowego. To młody wspaniały psiak o cudownym charakterze. Ma dopiero 1 rok, przed nim całe życie ! jednak czeka go długie leczenie i rehabilitacja. Dlatego tymczasu dla niego szukamy najlepiej w Katowicach aby miał blisko na rehabilitację. Mamy nadzieję, że Znajdek będzie jeszcze biegał. Po pierwszych dniach psiaka dopadła depresja , nie rozumie co się stało, dlaczego nie może chodzić. Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla Znajdka[/FONT] Quote
agusiazet Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Jakie mądre spojrzenie. Po 14 lutego wspomogę:) Quote
togaa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Nareszcie znalazłam ten wątek! Jaki śliczny, zadbany....Widac że czyjś.... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Znajdek jest cudowny. To młody, piękny pies. Wierzę, że ma dużo siły w sobie i dzięki pomocy Dogomaniaków stanie na 4 łapy! Postaram się dziś albo jutro rano o banner! Quote
agusiazet Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Żeby mu się poszczęściło i stanął na nogi, tego mu życzę!!! Quote
_bubu_ Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 niestety Znajdek nadal nie robi samodzielnie siusiu a kupki :( biedak straszny.. Quote
_bubu_ Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 niestety Znajdek nadal nie robi samodzielnie siusiu a kupki :( biedak straszny.. Quote
_bubu_ Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 przypominamy że Znajdek prosi o pomoc! Quote
_bubu_ Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Znajdek czuje się coraz gorzej psychicznie, dopada go depresja. Mało je i jest smutny :( Nie rozumie dlaczego nie może chodzić i co się dzieje. Jemu bardzo potrzebny jest dom tymczasowy i kochający opiekun , pomóżcie szukać zanim psiak całkiem się załamie.. Quote
togaa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 bubu...bo nie wiadomo jak pomóc ????.:shake: To znaczy wiadomo jak....Dom potrzebny na cito ! Dom i opieka, a o to najtrudniej.....:-( Quote
Beata J. Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 ja też zaglądam, ale coz z tego......co najwyżej parę groszy mogę wpłacić Postanowiłam że mój 1% pójdzie do Was Quote
_bubu_ Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='Beata J.']ja też zaglądam, ale coz z tego......co najwyżej parę groszy mogę wpłacić Postanowiłam że mój 1% pójdzie do Was[/QUOTE] dziękujemy !!! Quote
Beata J. Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 To ja Wam dziękuję za to co robicie. Podziwiam Was za to co robicie, wielki SZACUN!!! Niestety nie mogę się odnaleźć na tym nowym dogo, ale obiecuję, że jakiś bazarek sklecę. Quote
Beata J. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 mam prośbę, podajcie mi linki do wątków Waszych podopiecznych, to nowe dogo mnie dobija, a ja nerwowy rocznik jestem Jak tam Znajduś się czuje? Quote
togaa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Watek ogólny, /pierwsza strona nieuaktualniona, ale są inf. bieżące /;http://www.dogomania.pl/threads/50051-Pieski-i-kotki-z-A-ywieckiego-schroniska-kaA-da-pomoc-mile-widziana/page478 - Niedżwiadek i Staruszek Pirat sa w podpisie bubu. - Lolus w moim. - Max ; http://www.dogomania.pl/threads/176434-Max-owczarkowaty-staruszek-nie-moA-e-chodziAE-zbieramy-na-leki - Lawina szczeniąt ; http://www.dogomania.pl/threads/178173-Lawina-szczeniAE-t-23-psy-w-mieszkaniu-PomA-A-cie - Potrącona ON-ka http://www.dogomania.pl/threads/179324-PotrAE-cona-ON-ka-miaA-a-zostaAE-uA-piona-bo-za-bardzo-kocha-ludzi-Szukamy-DT - Babcia Karinka; http://www.dogomania.pl/threads/177970-babcia-Karinka-9-lat-w-schronisku-Pilnie-DT-dA-ug-600-zA Dwa dziadziusie Dropsik i Miki umarły nam w zeszłym tygodniu. Jest jeszcze młodziutka,ruda sunia w DT. No i są jeszcze koty, Jak jakiegoś psiaka ominęłam,to bubu z pewnością uzupełni... - Quote
Beata J. Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź todze i bubu :-) Dzisiaj wieczorkiem przejrzę watki i pomyślę o bazarkach Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Bannerek dla Znajdka - prosze pomóżcie chociaż w ten sposób :( Quote
ihabe Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jaki domek tymczasowy potrzebuje Znajdek? Czy on musi mieć stałą opiekę? Jaki jest dla innych psiaków? Kochana psina:( Quote
Beata J. Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ihabe napisał(a):Jaki domek tymczasowy potrzebuje Znajdek? Czy on musi mieć stałą opiekę? Jaki jest dla innych psiaków? Kochana psina:( cytuję, bo nikt nie odpowiedział, nikt dziś tu nie zajrzał :( Quote
Recommended Posts