Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piromanka napisał(a):
To kawał psa jest!!!!

średni kawał psa :) potrzebny mi piękny wzruszający tekst o starszych psiakach,kojarzy wam sie, kto coś takiego stworzył. na potrzeby akcji adopcyjnej, która szykujemy przed świętami :)

Posted

Kapsiu ma w boksie kolezanke i kolege, nie pamietam sytuacji, żeby w jednym boksie żyły w zgodzie 3 psy...;)

w weekend akcja adopcyjna w sklepie zoolog w galerii, zastanawiam sie, czy zabierać Kapsia. może to szansa dla niego?

Posted

To na pewno Danusia jest szansa dla Kapselka:-)
A ile planujesz zabrać psiaków? Poradzisz sobie? i masz osoby do pomocy?
Za całą akcję już mocno trzymam;-);-)

Posted

tak, kaps pojedzie. to dla niego jakas szansa, masz racje wojtuś. zponiewąz kaps jest średnim psem, to z nim mogą jechac dwa naprawde malutkie. myślę o murzynku, który mieszkał z kapslem przez pewien czas w kantorku (teraz tez mieszkaja razem wiec awantury nie bedzie) i do nich Molly - malenka terierka. kolejnego dnia pojedzie maciek z kolegą i może sunia jakas - Tequilla

Posted

a co do pomocy. Martusia oczywiście niezawodna:) będzie tez moja mama, mój facet, młode wolontariuszki i może moja kuzynka:) chyba nie starczy dla nas miejsca w tym sklepie;))

Posted

na fakturze, ktoórą wystawiła nam ostatnio lecznica nie ma pozycji za operacje kapsia ale ostatnio pani wet dała do zrozumienia, że bedzie na nastepnej, a juz myślałam, że nas za to nie policzą:)

oczywiście dzieki Wam kochanym darczyńcom mogliśmy sie szybko zdecydować na operację i pomogliście tez innym psiakom...

oto Kapsel z dzisiaj:) dzisiaj dla nas Wielki Dzien. o d 1 kwietnia OTOZ Animals prowadzi schronisko:)

Posted

[quote name='DIF']Super-Kapsel po prostu!!!!
A ozorek jaki wiszący.... Ktoś go tak zchechłał w zabawie czy tak gorąco u Was?

tak mu sie jakoś wywinął do zdjęcia:)

Posted

danal1983 napisał(a):
ma towarzystwo pięknej, młodej Almy, to co się dziwic, że zadowolony:)

Oj amory w głowie u naszego Kapselka:-)
Żeby jeszcze znalazł domek;-)

Posted

wojtuś napisał(a):
Oj amory w głowie u naszego Kapselka:-)
Żeby jeszcze znalazł domek;-)

oj, żeby znalazł...w dalszym ciągu pustki w schronie, trzeba pomyślec o jakiejs akcji

Posted

danal1983 napisał(a):
oj, żeby znalazł...w dalszym ciągu pustki w schronie, trzeba pomyślec o jakiejs akcji

Ano... Gdyby ci wszyscy ludzie, którzy kupują psy z pseudohodowli przygarniali psy ze schronisk..............
Pomarzyć zawsze warto.... ;-)

Posted

Piromanka napisał(a):
Ano... Gdyby ci wszyscy ludzie, którzy kupują psy z pseudohodowli przygarniali psy ze schronisk..............
Pomarzyć zawsze warto.... ;-)

widzialam gdzies kampanie "nigdy nie kupuj , adoptuj" ale nie było to w Polsce:(

Posted

danal1983 napisał(a):
widzialam gdzies kampanie "nigdy nie kupuj , adoptuj" ale nie było to w Polsce:(

eh, wiesz jaka u nas bylaby reakcja...! "Na dom dziecka byscie dali, dziecmi sie zainteresowali...a nie PSEM" i jakis zyczliwy kopnalby pierwszego, napotkanego psa, tak dla zasady!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
eh, wiesz jaka u nas bylaby reakcja...! "Na dom dziecka byscie dali, dziecmi sie zainteresowali...a nie PSEM" i jakis zyczliwy kopnalby pierwszego, napotkanego psa, tak dla zasady!

tak, właśnie, ciągle to słyszymy : "pierdołami się zajmujecie!!!!!!" :angryy:

Posted

fiorsteinbock napisał(a):

danal1983 napisał(a):
tak, właśnie, ciągle to słyszymy : "pierdołami się zajmujecie!!!!!!" :angryy:

A może kiedyś zmieni się mentalność ludzi odnośnie naszych zwierzaków, tak sobie myślę że po to i my jesteśmy :-)
Z pozdrowieniami :)

Posted

[quote name='danal1983']tak, właśnie, ciągle to słyszymy : "pierdołami się zajmujecie!!!!!!"

A ja wtedy pytam "A dlaczego pan/pani tak uważa?" I edukuję nasze durne społeczeństwo!

Ostatnio zgłosiła się babeczka po Bartusia z mojego podpisu. Jak usłyszała, że ma padaczkę zaczęła dukać "yyyy... a nie ma pani jakiegoś innego zdrowego psa?" Zapaliło się światełko w mojej głowie! Ale powiedziałam "of course, że mam. Zdrowy, przemiły, malutki. Tylko, że nie ma jednej łapki"
Reakcja .... Nieee, takiego psa to nie chcemy.... No i ok, niech się walą, że brzydko się wyrażę! :angryy:
A Pepo to skarb dla każdego człowieka!
To mój ukochany malutki, hotelowy gremlinek! :loveu:
A ludzie to bezduszne taborety!

ps. pamiętam o Kapselku i ciężko mi czytać, że nadal w schronie :-(