Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piromanka napisał(a):
Poproszę ładne zdjęcia Kapselka i tekst do ogłoszeń.

o tekst musze poprosić wojtito:) on pisze pięknie:)

zdjęcia moga byc małe? dwa fajne sa na 1 stronie

Posted

ok ja mu zrobie alegratke. o ktorej jedziesz z nim na sciagniecie szwow pytam bo bym mu zrobila jakies ladne foty. wiec alegratke zostawcie mi. poczekam na tekscik i zrobie. a ze kupka twarda to dobrze:)

Posted

matahari81 napisał(a):
ok ja mu zrobie alegratke. o ktorej jedziesz z nim na sciagniecie szwow pytam bo bym mu zrobila jakies ladne foty. wiec alegratke zostawcie mi. poczekam na tekscik i zrobie. a ze kupka twarda to dobrze:)

w piątek pewnie póznym popoludniem. ale zawsze możesz wpaśc do mnie na kawe;)

Posted

:-) Same dobre wiadomości jak Kapselek dochodzi do siebie :-)

Jaaga niestety nie ma miejsca :-( przyjeżdżają do niej kolejne psiaki :-)

Tak Danusia myślałem o tym DT dla Kapsla i nie wiem co by było dla niego lepsze.
Czy powrót do schronu na boks wewnętrzny - ale będzie pod Twoją opieką - i szukanie DS (tak jak piszesz),
czy DT u DIF gdzieś na 1 miesiąc lub dwa (tyle to byśmy dali chyba radę) - myślałem nawet czyby się nie dołożyć wtedy z kasą do Malibo.
Wtedy za pierwszy miesiąc byśmy poprosili Malibo o 350 zł a ja 100 zł.
Ale czy wtedy uzbieramy na drugi miesiąc całą kwotę.

Kapsel Kochany Psiaku tyle mamy z Tobą do myślenia:-)

Posted

wojtuś napisał(a):
:-) Same dobre wiadomości jak Kapselek dochodzi do siebie :-)

Jaaga niestety nie ma miejsca :-( przyjeżdżają do niej kolejne psiaki :-)

Tak Danusia myślałem o tym DT dla Kapsla i nie wiem co by było dla niego lepsze.
Czy powrót do schronu na boks wewnętrzny - ale będzie pod Twoją opieką - i szukanie DS (tak jak piszesz),
czy DT u DIF gdzieś na 1 miesiąc lub dwa (tyle to byśmy dali chyba radę) - myślałem nawet czyby się nie dołożyć wtedy z kasą do Malibo.
Wtedy za pierwszy miesiąc byśmy poprosili Malibo o 350 zł a ja 100 zł.
Ale czy wtedy uzbieramy na drugi miesiąc całą kwotę.

Kapsel Kochany Psiaku tyle mamy z Tobą do myślenia:-)

właśnie wojtuś. co będzie lepsze? ale skłaniam się teraz raczej w stronę powrotu do schronu. w schronie ma codziennie spacer, jak jest lepszy dzien, to nawet 2 lub 3 razy. może go ktos tam wypatrzy/? cudny jest i patrzy w oczy jak nikt inny

dt- nawet jesli zostanie oplacony przez dwie osoby cały miesiąc, to co dalej?> nie wiemy, czy uda nam sie znalezc ds w przeciągu tego miesiąca, a czas tak szybko leci...i wtedy co? znowu powrót do schronu? bo uzbierac deklaracje stale na te kwote graniczy z cudem. kapsel jest w dobrym stanie fizycznym i psychicznym, wiec wlasciciwie nie bedzie juz za te kilka dni potrzebowal takiej opieki jak teraz.

pomijając to, kiedy patrze na niego i widze jak doskonale odnajduje sie w kazdej sytuacji, mialabym wyrzuty sumienia, że zabiera miejsce i pieniadze jakiemus bardziej potrzebującemu.

Posted

Dabusia - ale mi sie spodobało :-):-)

Myślałem jeszcze nad tym ale chyba Danusia i Matahari macie rację :-)

Twój Danusia schron to nie jest taki zwykły schron, jak wcześniej opowiadałaś warunki nie sa takie złe, a jeszcze spacery codziennie i nawet 2 razy dziennie.
Kapselek jak mówisz ogólnie jest w dobrej formie.

Myślę że stał się dla nas kochanym psiakiem i danie go na DT - byłoby też trudno bo po miesiącu wróciłby do Ciebie Danusia (do schronu)
Tak będzie chyba najlepiej - będzie pod opieką Twoją i Matahari - i będziecie czuwać nad dobrym domkiem.

Ale co jeszcze o tym inni myślą - jak myślisz Moniko z Katowic,

a my powinniśmy wspomóc Cię Danusia pieniążkiem na jedzenie dla Kapselka, Figla i innych psiaków, tyle ile kogo będzie stać.

Posted

Danka dostalas ksywe Dabusia hahaah. zgadzam sie z Toba Wojtus. jak pisala wczesniej DABUSIA) a pozniej ja w sytuacji gdyby Kapselek mial mozliwosc przebywania w boksie wewnetrznym byloby ok. i oczywiscie trzeba by bylo dbac o niego jak mozna :)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Jakie warunki są w tym schronisku, do którego ma trafić Kapselek?
Schronisko to zawsze lepiej niż ulica, ale gorzej niż dt.... :-(

schronisko może przyjąc oficjalnie 16 psów. sa 4 boksy zewnętrzne i 4 wewnętrzne. obecnie wszystko zajęte ale jak pokombinujemy, to połączymy jakos psiaki, te które się nie zgryzą i Kapsel trafi na pewno do ogrzewanego garazu, gdzie znajduja sie boksy wewn. wiadmomo, że nie są to jakies super warunki, grzejnik grzeje słabo ale zawsze jest to wewnątrz budynku plus ten kaloryfer. budy ocieplamy full, mamy teraz bardzo duzo kocy, kołder z darów. schron jest czynny 8-16, wtedy są pracownicy , którzy rano wyprowadza najbardziej potrzebującego psa na spacer), codziennie jest jakis wolontariusz. od piątku do sob bywaja tłumy wolontariuszy (nawet kilka osób). jak na malutkie schronisko to dużo ludzia:)
ja jestem raz w tygodniu rano, plus czasami pt lub sob i dyżuruje w nd:)

co myślisz Moni?

Posted

wojtuś napisał(a):

Tak będzie chyba najlepiej - będzie pod opieką Twoją i Matahari - i będziecie czuwać nad dobrym domkiem.

.

jest szansa , że w schronie ktoś go wypatrzy, a poza tym trzeba zacząć małego ogłaszać gdzie sie da. napisałam juz do wojtito prośbe o tekst

wojtuś napisał(a):

a my powinniśmy wspomóc Cię Danusia pieniążkiem na jedzenie dla Kapselka, Figla i innych psiaków, tyle ile kogo będzie stać.

wkrótce wystawimy aucje cegiełkowa allegro z której dochód bedzie przekazany na schronisko (jedzonko, leczenie, sterylki). poprosze Was o pomoc w rozsyłaniu linka:oops:

Posted

matahari81 napisał(a):
Danka dostalas ksywe Dabusia hahaah. zgadzam sie z Toba Wojtus. jak pisala wczesniej DABUSIA) a pozniej ja w sytuacji gdyby Kapselek mial mozliwosc przebywania w boksie wewnetrznym byloby ok. i oczywiscie trzeba by bylo dbac o niego jak mozna :)

a może się uda, żeby wrócił do tego kantorka?? póki nikt z kierownictwa nie wpadnie, będzie ok:evil_lol:

Posted

danal1983 napisał(a):
schronisko może przyjąc oficjalnie 16 psów. sa 4 boksy zewnętrzne i 4 wewnętrzne. obecnie wszystko zajęte ale jak pokombinujemy, to połączymy jakos psiaki, te które się nie zgryzą i Kapsel trafi na pewno do ogrzewanego garazu, gdzie znajduja sie boksy wewn. wiadmomo, że nie są to jakies super warunki, grzejnik grzeje słabo ale zawsze jest to wewnątrz budynku plus ten kaloryfer. budy ocieplamy full, mamy teraz bardzo duzo kocy, kołder z darów. schron jest czynny 8-16, wtedy są pracownicy , którzy rano wyprowadza najbardziej potrzebującego psa na spacer), codziennie jest jakis wolontariusz. od piątku do sob bywaja tłumy wolontariuszy (nawet kilka osób). jak na malutkie schronisko to dużo ludzia:)
ja jestem raz w tygodniu rano, plus czasami pt lub sob i dyżuruje w nd:)

co myślisz Moni?

Myślę, że to schronisko-marzenie i są wspaniałe warunki! :) Chętnie odwiedziłabym tam Kapselka...
Schronisko jest w Oświęcimiu?