diabelkowa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 hej jakich szelek do tropienia uzywacie ?a moze lepiej obrozy? szelki wystarcza takie z kretlikiem z tylu czy jakies specjalne musza byc ? jakby ktos potrzebowal to mam na zbyciu ale na obw ok 65 cm plus minus kilka cm. Quote
sylrwia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 O tropieniu na szelkach nie słyszałam, ale na takich obrożach z krętlikiem to i owszem. http://www.piesmysliwski.pl/photo/photo.php?image=805.jpg Quote
diabelkowa Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 ja mam szelki z kretlikiem i nie mam co z nimi zrobic bo za bardzo nie tropimy ;) Quote
Karilka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Szelki nie rozpraszaja psa tak jak obroża podczas tropienia. Szarpnięcia są mniej odczuwalne w szelkach. Chyba najlepsze są skórzane... przynajmniej my takich używaliśmy. Quote
berta2008 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 diabelkowa z czego te szelki parciane-czy skórzane? Quote
Karilka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ja moge sprzedać szelki MAG rozmiar XL bodajże, z obciążnikami, mało używane. Wykorzystywaliśmy je ze 2 razy do IPO i pare spacerów treningowych było Kupilam za 220zł, moge za 160zł sprzedać. Quote
diabelkowa Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 parciane brazowe kilka tasma podwojna zdjecie Quote
sylrwia Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Karilka a jak te Twoje wygladają? bo nigdy nie widzialam z obciążnikami szelek Quote
Bonsai Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Czy ma ktoś i używa tych szelek: http://www.piesmysliwski.pl/go/_info/?id=850 ? Sprawdzają się? Są warte swojej zabójczej ceny? :lol: Quote
Karilka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Mam tylko takie zdjecie. Tutaj bez ciężarków. Ciężarki ważą łącznie ok. 5kg. Zakładając psu na poczatek same szelki potem minimalne obciążenie na 3 dni (spacery), stopniowo przyzwyczajając psa do ciężaru i zwiększając go, można otrzymać bardzo ciekawe efekty co do masy mięśniowej i siły. To szelki używane przez osoby trenujące zwłaszcza psy typu bull do weight pullingu i innych prób siły psa. U nas bardzo sie sprawdziły, pies nabrał masy mięśniowej i sylwetka zrobila sie typowo sportowa, jednak mieliśmy problemy ze stawami, kręgosłupem, wybity bark i wszystko na raz sie złożyło na to, ze nie trenujemy już jakoś rok i nie będziemy już trenować fizycznie ze względu na wiek i kilka schorzeń (stawy, kręgosłup). Szelki były używane może przez tydzień łącznie (wcześniej mieliśmy mniejsze, z doszytym paskiem:evil_lol:). Quote
Recommended Posts