Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Już odpisałam na pw mru. Jeśli się nie zeżrą z Nevim, to może przyjechać. Ale jak on a charakteru kaukaz, to aż strach się bać.:crazyeye:
A jest szansa, że wejdzie na 4 piętro w bloku. ?

Posted

byłam z nim na spacerze z rocznym ONkiem Wilankiem i on go nie zauważał
znaczy oni się nie zauważali

Grafit jest trochę dominujący (lubi sie tulic, ale jak już za bardzo to się zaczyna denerwować itp. :P), ale da się to wyeliminować.

w razie co słuzymy poradami szkoleniowymi przez telefon (ptzyjechalibyśmy, ale daleko;))

to pomyśl bambino, jeśli chcesz rozwiać wątpliwości to zadzwoń do mojego TZta to on Ci powie, czy wg niego psy się zgodzą ze sobą.

zaraz Ci pw napisze :)

Posted

Widze, ze Grafit ma szanse na DT.... to super !!!
Ja mam bude w tej chwili gotowa tylko jedna - dla Misia.
Ewentualnie, gdyby mialy przyjechac oba ( chociaz cieszylabym sie gdyby ten DT jednak wzial Grafita- slepaczka ), to wtedy jeden z psiakow kilka dni pomieszka w budce - blizniaku, ale sam w kojczyku.
dzisiaj wyjezdzam na kilka godzin i bede nieuchwytna na dogo i pod telefonem chwilowo, bo bede w Niemczech ( bez zasiegu chwilowo ).
Ale sms-a odczytam zaraz, jak juz zasieg wroci, wiec prosze o informacje sms-owa, czy Misio dzisiaj przyjedzie.

Posted

zuziu, Pati-c zapsiona była :( nie miala juz miejsca :( więc niestety nie dziś, szukam dalej!

Bambino - 4 piętro to nie przeszkoda dla niego myślę :) byle się oswił ze schodami, bo nie widzi
ale to raczej kwestia przyzwyczajenia

Posted

Grafit to jest kaukaz taki "malowany"
tak został nazwany, bo jakoś trzeba było ...
Kundelek po prostu , biedny bardzo .....
DT tymczasowy to by było super dla niego...
własny dom , własny człowiek...

Posted

Rozmawiałam z Pawłem od mru, twierdzi że nie powinno być większych problemów, choć na początku mogą być jakieś spięcia. Ale od przytomności ludzia zależy jak dalej to się rozwinie.
Teraz zaczynam myśleć jak poprzestawiać meble w pokojach, żeby Grafit miał swoje posłanie w miarę dla niego dostępne. A w pokojach blokowych o miejsce w kącie nie jest łatwo, o nie.... Ale zawsze mogę jakieś krzesło wywalić.:evil_lol:
Ustaliłam z Pawłem od mru, że na początku zanim Grafit się nie oswoi z moim osiedlem, to będę z nim wychodziła osobno, bez moich rozbrykanych koników. :cool3:

Teraz tylko ustalić kastrację ( mru twierdzi, że można ) i termin przyjazdu KAUKAZA :evil_lol:

Posted

o ile nie jest wykastrowany to można go ciąć na koszt gminy :) - to daje czas na szukanie transportu!

tylko... może przed kastracją zrobić mu krew? może lecznica by mogła na koszt gminy.

Bambino, dziękuję :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='mru']o ile nie jest wykastrowany to można go ciąć na koszt gminy :) - to daje czas na szukanie transportu!

tylko... może przed kastracją zrobić mu krew? może lecznica by mogła na koszt gminy.

Bambino, dziękuję :multi::multi::multi:

A możesz tam trochę porządzić w sprawie Grafita ??? :diabloti:

Posted

tak, no oczywiście! zakręcę się, jeszcze dziś! :):):) TZ nawet za chwilę tam zadzwoni!

Bambino, dzięki!!! :):):)

czyli Grafit ma DT :multi:

ale to nie koniec!

Prosimy o wsparcie dla DT!

najlepiej żebyśmy w miarę możliwości finansowali karmę, ew. leczenie, badania - takie rzeczy...

Posted

kastracja - może być niestety dopiero za tydzień, bo Grafit właśnie został zaszczepiony

krew - zrobią przed zabiegiem (o ile uznaja, że trzeba... bleh)

szwy po kastracji są rozpuszczalne, więc w zależności od dogrania transportu i możliwości Bambino w tym zwględzie - Grafit może jechać do domu bezpośrednio po kastracji, nie musi czekać.

dowiedziałam sie też, że Kąsek jest do uspienia :( masakra... http://www.dogomania.pl/threads/175602-bezdomne-psiaki-z-lecznicy-pod-WarszawAE-potrzebne-OGA-OSZENIA?p=14041013&viewfull=1#post14041013

Posted

Bambino - uwielbiam Cię :) W kwietniu będe jechała przez Twoje miasto to usciskam Cie babo osobiście .
A tymczasem zapraszam na bazarek dla Elwiska na spłatę długu w klinice po operacji bioderka , fajne filmy za jedyne 3 zetahttp://www.dogomania.pl/threads/179331-Super-Mega-Giga-NIESPODZIANKA-dla-KAA-DEGO-KUPUJAE-CEGO-do-10-lutego-20-00

Posted

[quote name='marlenka']Bambino - uwielbiam Cię :) W kwietniu będe jechała przez Twoje miasto to usciskam Cie babo osobiście .
A tymczasem zapraszam na bazarek dla Elwiska na spłatę długu w klinice po operacji bioderka , fajne filmy za jedyne 3 zetahttp://www.dogomania.pl/threads/179331-Super-Mega-Giga-NIESPODZIANKA-dla-KAA-DEGO-KUPUJAE-CEGO-do-10-lutego-20-00[/QUOTE]

Wiesz, Marlenko ja po 1 rozmowie z Tobą przez telefon też Cię uwielbiam ( lubię, jak baba z jajami walnie jakimś zakrętem ( courve ) lub narządem męskim opisywanym na ścianach. Od 19.04 mam urlop-jeśli będę w chałupie, to witam z otwartymi ramionami. Licytuję jeden filmik.
Powysyłam link z bazarkiem i operacją Elviska innym znajomym z dogo

Posted

[quote name='figa33']ojoj !! jak się cieszę !!
Graficie będziesz miał własną panią i już deprecha cię nie dopadnie!! Huuurra!!:loveu:[/QUOTE]

Ha, ha mam nadzieję, że deprecha mnie nie dopadnie. Ale przy 4 psów deprecha raczej mało prawdopodobna. Trzymać proszę kciuki, żeby sąsiedzi nie okazali się burakami. :angryy:

Posted

tak, akcja niezła :) Grafit to nawet nie wie, co go czeka! :) powiem mu jutro

jeszcze taka sama akcja dla Kąska by się przydała... no ale jego też nie zostawimy, nie ma to tamto... no nie?

Bambino jest super :) pogadałyśmy chwilę
strasznie się cieszę, że bierze Grafitka... chyba zapomniałam jej tego powiedzieć!
jestem Ci baaaaaardzo wdzięczna, kochana! to taka bida pokraczna ten nasz Grafit...!

Posted

no pokraczna trochę i fajna taka
niebanalna uroda przecież:lol:
oj jak fajnie , super dzień dzisiaj:loveu: ( pomijajac w mojej pracy:mad:)
Bambino dzięki wielkie!!!!!!!!!!:multi::multi:

Posted

i pomijając Kąska :shake: to tak :)
dla Kąska jutro sądny zdaje się :/

jeśli chodzi o transport Grafita to Bambino powiedziała, że spokojnie po zabiegu można go zawozić :) może nie prosto ze stołu, ale nie musi być aż 10 dni po zabiegu :) zaczynam się rozglądać!

my moglibyśmy zawieźć malucha :) tylko:
po 1. czas - musi to być jakiś wolny weekend... ("wolny weekend" hehe oksymoron!)
po 2. kasa - trzeba by skołować inne psiaki w potrzebie zainteresowane taką trasą :) możemy sporo zabrać w sumie (ostatnio ta trasą jechaliśmy z 3 psami i kotem a jeszcze by miejsce było) - zawsze to składka na benzynę... :roll:

więc i tak szukam...!

Posted

hehe jeszcze co do transportu :P

dr R. nam ostatnio mówił, że "jak trzeba gdzieś psa zawieźć to mówcie! ostatnio wiozłem psa AŻ ZA KIELCE!" hihihi
zaproponuje mu wycieczkę na Wielkopolskę :P

albo z Misiem pod Zgorzelec :) ;)