Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bambino napisał(a):
KOCHANI - ALLELUJA! :multi::multi: W piątek po południu zadzwonił kolega od kredytu i powiedział, że kredyt przyznany w takiej kwocie, jak wnioskowałam. Tak, że w tygodniu spotykam się z budowlańcami, żeby uzgodnić szczegóły roboty i zapłaty. w środę podpisuję umowę kredytu i potem do notariusza kupić chatę. Teraz proszę trzymać kciuki za pogodę w najbliższych 4 miesiącach. :multi::loveu::multi::loveu:

Bardzo się cieszę! :) i oczywiście trzymam kciuki za tą pogodę, choć ona nasze kciuki chyba ma w nosie :(

Posted

Bambino napisał(a):
A można wiedzieć, cóż się ma wydarzyć 08/10 :crazyeye:

A można wiedzieć, można :)
Dobrze się domyślasz :) Ślub będę brać - chyba że ucieknę sprzed ołtarza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ale jak to mój kuzyn powiedział - na styl amerykański, czyli bez hucznego wesela, tylko najbliższą rodzinkę do kawiarni zabieramy :) tam będzie obiad i kawka i fruuu do domku :)
Bez wydawania ogromnej ilości tysięcy na weselicho... owszem, lubimy się z TZ bawić, chodzimy na bale i imprezy, ale sorry - wydawać ok 10 tys na wesele by zaprosić caluśką rodzinkę, gdzie i tak połowę ludzi prawie nie znam, bo widuje się ich tylko na stypach i weselach - nie, wolę kasę wydawać na ratowanie zwierzaków :lol::lol::lol:

Mój jeden kuzyn jak się dowiedział,że ślub biorę, to od razu się spytał gdzie znaczy na jaką Fundację zwierzęcą ma przelać kaskę w ramach prezentu ślubnego? I takie podejście rozumiem :evil_lol:
Inni z kolei, jak widzieli że do zaproszeń i zawiadomień dołączyłam kartkę, że zamiast kwiatów prosimy o worek karmy dla psów i kotów z "przytuliska" oraz tych bezdomnych, które dokarmiamy - to się śmieją i mówią, że nam odbija... wrrr...:angryy:

Bambino - a jak się czuje Grafcio?
Niedługo pewnie zacznie obrastać w zimowe futerko, więc będzie jeszcze bardziej puuuszysty :) kudłata kulka :)

Posted

:Rose::Rose::Rose::Rose::cunao::cunao::cunao:To wszystkiego, wszystkiego najlepszego.
Po Grafusia właśnie jadę. :lol:. A jutro wybieramy się na pogaduchy do mojej przyjaciółki. Grafus będzie robił jako pled na nogi :evil_lol:

Posted

Jutro ( w poniedziałek) jadę do notariusza podpisywać akt notarialny kupna chaty i 1500 m2 działki. Remont ma się zacząć tydzień później. Kwota za remont ( przynajmniej w wersji papierowej ) jest wynegocjowana i do przyjęcia. Teraz tylko POGODO TRWAJ !!!!
Grafit jest coraz większym przytulakiem. Kładzie się na plecach albo boku wyciąga łapy do przodu, żąda głaskania i autentycznie się śmieje :evil_lol:. Można go nawet pogłaskać po zębach. :evil_lol:
Oczywiście też, jak pozostała trójka moich misiów uwielbia mnie oblizywać. Jestem teraz jednym wielkim OBLIZANYM LUDZIEM. :evil_lol:

Posted

Super Kasiu, ?e udaje Ci si? wszystko tak super i po Twojej my?li za?atwi?
Byle tak dalej
A Grafitek - widzisz, nawet nie mam teraz czasu do niego wpa?? w odwiedziny, ale mam nadziej?, ?e za jaki? czas znów do niego wpadniemy z cioci? Pyrdk?

Posted

Nie gniewajcie się dziewczyny, że zaśmiecam wątek, ale jestem w tak tragicznej sytuacji z moimi podopiecznymi z Krzyczek, że muszę szukać ratunki na dogo i błagać o pomoc. Może ktoś będzie chciał pomóc moim kruszynkom:
Sonia:
http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe

Patos:
http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wrócił-z-adopcji.-Ma-padaczkę.

Amor:
http://www.dogomania.pl/threads/172425-Kraków-Amor-z-Krzyczek-prosimy-o-wsparcie-finansowe

Posted

Grafit ma stały dom, ale do momentu naszej przeprowadzki na wieś musi ( niestety ) dzielić swój czas na hotelik ( dni robocze) i nasze mieszkanie w mieście ( weekend). Dzisiaj ( jako że środa ) pojechałam w odwiedziny do Grafusia - poszliśmy na spacer do lasu a potem na hot dogi i kawę na Orlen. W poprzedni piątek moje koleżanki przyjechały do naszej chaty na wieś z szampanem ( 2 litrowym) co by dom i obejście dobrze ochrzcić. Grafuś tez latał między nogami. Dzisiaj po pracy jadę na wieś kończyc rozmowy z budowlańcami i niech już wreszcie wchodzą z remontem.
Akrum - spokojnie jeszcze będziesz miała czas na odwiedziny w hoteliku, a gdybyś jednak nie zdążyła, to zapraszam z Pyrdką do nas na wieś ( jak już tam zamieszkamy )

Posted

Bambino napisał(a):
a potem na hot dogi i kawę na Orlen.

czyli Grafcio znów był niedaleko mnie, bo wiesz Bambino, ja mieszkam 5 minut od Orlena.
szkoda,że teraz już tak ciemno się szybko robi, bo umówiłybyśmy się kiedyś na wspólny spacerek np po parku naszym jakbyście znów na hot-dogi przyjechali, co by Grafitek nowe tereny poznał ;), ale niestety teraz już ok. 18:30 ciemno się robi, więc po parku strach chodzić...

Grafcio - jutro już piątek, więc mamusia po ciebie przyjedzie i do domku zabierze :)
Jutro już się październik zaczyna, szybko przeleci... potem listopad i mam nadzieję,że już w grudniu do nowego domku się przeprowadzisz i już do hoteliku nie będziesz musiał wracać :)

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Lubię WAS, ale nie lubię swojego internetu, bo się długo rozgrzewa!. Akrum - rozumiem, że działania z miastem zakończone sukcesem. Trzymam kciuki.
U Grafita na razie po staremu, choć w związku z pogodą i zbyt wczesną ciemnością już nie bardzo mogę jeździć do niego w środku tygodnia. Ale na weekendy przyjeżdża, a jakże !. Remont w domu trwa na całego. Niedługo panowie będą kładli ogrzewanie podłogowe i jak nadal wszystko będzie sprzyjać, to może w okolicach Świąt Gwiazdkowych będziemy już razem w nowym domu.
Marlenko - dopiero teraz dojrzałam w Twoim podpisie gwiazdki koło Dajsy. Tak mi przykro :-(