Bambino Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dziewczyny, nie mam dla was niestety dobrych wiadomości, a są raczej złe. Moje przemiłe sąsiadki dały mi 2 tygodnie na ( jak się wyraziły ) pozbycie się tego nowego psa, bo inaczej piszą blokową petycję do spółdzielni mieszkaniowej o uciążliwości mnie i moich psów. Rozumiecie, że nie mogę sobie na to pozwolić, bo mam swoje 3 psy, które na 8 godz. zostawiam same w domu jak idę do pracy i jak będą bardzo upierdliwe, to zrobią użytek z tego, że być może męczę zwierzęta itp. A Grafit szczeka i niestety nie polubił się z moimi psami i dochodzi o utarczek. Myślałam, że uda się Grafitowi u mnie i jeszcze znajdzie domek, ale niestety nie wyszło.Bardzo was przepraszam. :-(:-( Ale w ciągu tych 2 tygodni trzeba mu poszukać nowy dom. Quote
Bambino Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dzięki mru, że zmieniłaś tytuł wątku, choć siedzę przy kompie i ryczę. Quote
tripti Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 jej jaka szkoda:( ale ja Ciebie akurat rozumiem bardzo dobrze, bo sama jakiś czas temu przy trzecim psiaku dostałam takie ultimatum od sąsiadów, tyle że hałas był tylko jak nie było nas w domu... Quote
Bambino Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Podobno, jak mnie nie ma, to Grafit też szczeka. Quote
figa33 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 o kurcze ...niedobrze.. Grafit pilnie szuka domu! co z Tobą będzie piesku?:-( Quote
mru Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 tylko jak mu znaleźć DT w 2 tygodnie??? DT po prostu już na dogo nie ma. nawet z płatnymi tymczasami ciężko... Grafit ma co prawda 375 złotych, ale zero deklaracji... a oprócz ew. hotelu dojdzie jeszcze transport. ja mam już dwa psy w hotelach bez deklaracji i to są psy w ogromnej potrzebie, oba agresywne których nikt nie chciał nigdzie nawet za kasę w hotelu! i te psy ledwo co wiążą koniec z końcem... bo niestety na dogo nie ma kasy nawet dla wielkich bid. także klops to mało... Quote
tripti Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 powstał lub powstanie (?) hotelik współprowadzony przez Renata5, może Renatka mogłaby dać jeszcze jakiś upust...? Quote
tripti Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181230-Hotelik-Renata5 Quote
Szarotka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Moze Zuzka by go wziela ??jaki on jest duzy ?? Quote
mru Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 niski ale szeroki ;) średniak taki, ile on waży? 15-20 kg...? to chyba max. Quote
Kociabanda2 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 no to katastrofa! 2 tygodnie to niewiele :( Quote
Smyku Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Bambino dziękuję za wiadomość , przepraszam ale jedyne co mogę zrobić , to podtrzymuję swoją deklaracje miesięczną dla grafita ( 200 ,oo ). Quote
marlenka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Och Ci sasiedzi :mad: Rzeczywiście sytuacja jest niezaciekawa , dzwoniłam do Bambino i biedna jest załamana tym wszystkim . Ona sama daje radę z 4 psami ale Ci upierdliwi sąsiedzi nie dadzą jej żyć . Trzeba szukać Dt koniecznie bo co jeśli sie go nie znajdzie ??? A Renata5 to chyba małe pieski przyjmuje , czy coś się zmieniło ??? Quote
Lionees Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Bambino jestem na wezwanie.No ale cóż ja mogę?Do domu go nie wezmę,bo mam w tej chwili 10 psów,a jak Grafit jest niezgodny,to na bank nie zgodzi sie z moim Rambem.Już Edek(jak to Marlenka go określiła-falkonetti;))daje nam popalić,bo bez przerwy łapią się za łby z Rambem,nochy pokiereszowane,my jesteśmy pogryzieni,bo je rozdzielamy.Ja mam w tej chwili całą rękę spuchniętą i pogryzioną,bo Edek nie widzi,więc łapie na oślep,a łapie mocno,nawet bardzo:shake:.Także do domu absolutnie nie mogłabym wcisnąć Grafita.Natomiast hotelik czynny będzie dopiero po weekendzie majowym.I nie dam rady wcześniej,bo jest jeszcze nie wykończony.Wiem,że AlinaS ma wolne miejsca,może nawet oddzielać agresywniejsze psy,były i są u niej już ślepaczki i staruszki.Warunki podobno domowe.No i to gdzieś w naszych okolicach jest(koło Skierniewic,czy coś).Nie miałam do czynienia z tym hotelikiem,ale popytajcie.No bo ja na dzień dzisiejszy,ani za dwa tygodnie nie mam gdzie go wziąć:-( Quote
Kociabanda2 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 tak, ja też gdzieś widziałam, że u AlinyS jest miejsce. Quote
mru Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 już napisałam do Aliny, poprosiłam żeby się odezwała jeśli ma miejsce na takiego Grafa :P Quote
AlinaS Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dostałam na PW zapytanie o miejsce. Mam miejsce - mogę przyjąć Grafita. Nie bardzo mam czas przelecieć cały wątek czy on potrzebuje specjalistyczną karmę? Quote
mru Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 karmy nie bambino powie więcej o jego potrzebach leczenia też nie wymaga, przynajmniej nic na to nie wskazuje jaka cena, Alino? bo musimy zbierać a jeszcze dojdzie transport! Quote
AlinaS Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 12 zł doba z moim wyżywieniem Czyli 360 miesięcznie Gdzie przebywa psiak ? Jeśli Warszawa to mogę go odebrać osobiście średnio raz tgodniu , raz na 2 tygodnie jestem w Warszawie Quote
mru Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 psiak jest w Grodzisku Wielkopolskim niestety :( Quote
Piromanka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Skandal z tymi sąsiadami. Współczuję.... Jednak pojawila sie szansa dla Grafitka u Aliny... To wspaniale. Quote
Recommended Posts