Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od jakiegos czasu ćwicze z moim goldenem elementy obedniece.
Juz troche umie, ale nie mam pojecia jak nauczyc tej komendy, macie jakies skuteczne sposoby na nauke? :roll:
do tego nie wiem skad wykombinowac jakas przeszkode :shake:

Posted

A to jest w Obedience ??Komenda biegaj ?
Bo ja uczylam "naprzod " a to jest troche cos innego niz biegaj.Jak Sonika powie o co jej chodzi to ja moge sie podzielic jak uczylam.

Posted

betty_labrador napisał(a):
chyba chodzi o wysylanie na przod(do kwadratu).

no wlasnie o to mi chodzi :P myslalam, ze to sie nazywa komenda "biegaj" bo ostatnio tak mi ktos powiedzial :lol:

Posted

Wiem o co chodzi i uczyłam tego Doca :lol:
Jak psa uczysz to przy tej komedzie możesz na odległość 5-6 metrów rzucić jakiś smakołyk.
Niedługo pies zacznie to kojażyć :)
A na zawodach możesz nawet udawać, że coś rzucasz :lol:

Posted

ja uczylam smakolykiem i pilka.Uczenie pilka ma ta zalete ,ze pies wybiega bardzo szybko i dynamicznie.Gest rzucania potem przerodzil sie w komende optyczna "naprzod".

Posted

Romas napisał(a):
ja uczylam smakolykiem i pilka.Uczenie pilka ma ta zalete ,ze pies wybiega bardzo szybko i dynamicznie.Gest rzucania potem przerodzil sie w komende optyczna "naprzod".

Właśnie o to mi chodzi :lol:

• 3 months later...
Posted

Gucio napisał(a):
moje psiaki BIEGAJ to umieją tak, ze puszczam ich ze smyczy i sa przy mnie, jak powiem biegaj to pędzą sobie przed siebie jak najdalej ode mnie :P

u mnie jest tak samo ........

no a w sumie czym sie rozni "naprzod" od PT "biegaj" ?? :eviltong:

Posted

Sonika napisał(a):
Juz mi to niepotrzebne. I tak nie wystartuje w wyzszej klasie niz zero... O ile wogule, gdzies wystartuje ;)

A dlaczego nie? :roll:

Posted

AniaP napisał(a):
A dlaczego nie? :roll:

Bo nawet do 0 nie umiemy wszystkiego(szczegolnie nie idzie nam chodzenie przy nodze) wiec co tu dopiero mowic o 1? zbyt wysoki poziom ;) :P

Posted

to trzeba cwiczyc cwiczyc :lol: a ja mam takie gówniarza upartego co za Chiny nie chce sie nauczyc warowania ... nie mammowy zeby sie polozyl a szkoda mi go tak na sile do ziemi ciskać ;-)

Posted

Sonika napisał(a):
Bo nawet do 0 nie umiemy wszystkiego(szczegolnie nie idzie nam chodzenie przy nodze) wiec co tu dopiero mowic o 1? zbyt wysoki poziom ;) :P

Bez przesady, inne psiaki się nauczyły, to dlaczego Wam się ma nie udać. Zresztą nie wierzę, że jest tak źle. :shake: A długo już w ogóle ćwiczycie? :roll: I sami czy pod czyimś okiem?

Posted

Sami ćwiczymy. Tylko agility w klubie ;) Czy dlugo cwicze? w sumie to nie, czasami tylko raz w tygopdniu przez 20 min. i tyle. Jakos nie mam zapału :roll:

Posted

Sonika napisał(a):
Jakos nie mam zapału :roll:

No agility jest bardziej wesołe i dynamiczne od obedience, więc się nie dziwię. ;) Czasem też tracę cierpliwość do obedience i się zniechęcam. :oops: