Jump to content
Dogomania

Hossa dla koszalińskiej HOSSY - MISSION COMPLETED ;-)

Recommended Posts

Posted

irma napisał(a):
no no

a kupki zbieram dwa razy dziennie - rano i po południu - tak ok w pół godziny udaje mi się oblecieć całą posesję

nooo droga kolezanko, bo Ty masz tych producentów kup bez liku :lol: - więc i kupy hurtem :evil_lol:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Camara']a co to? jakaś narada zbieraczy psich kupek :crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nie będe sie licytować :evil_lol: po prostu pokażę Wam mój wysikany trawniczek :roll:
tu gdzie nie dały rady wysikać to... wydeptały :evil_lol:

o matko :-o - jaki ślicznie zdewastowany trawniczek :loveu: :eviltong:

Posted

Trawnik super - zaraz widac ze tam mieszkają szczęśliwe psy :p

Ciotki, macie jakiś sposób zeby starego już psa uświadomić, że koty w domu są dobre ale niejadalne??? :placz:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Trawnik super - zaraz widac ze tam mieszkają szczęśliwe psy :p

Ciotki, macie jakiś sposób zeby starego już psa uświadomić, że koty w domu są dobre ale niejadalne??? :placz:

powiedz mu, że za długo je trzeba gotowac i łykowate z nich mięsko :eviltong:

Posted

Z gadaniem do niego to kicha bo on głuchy jak pień :shake:

Dorothy - ja se tak myślę o tych taczkach z ziemią, i oto co wymyśliłam:
ty masz takie pokłady siły pociągowej - kunie, wielkie psiory, zawzięte psiory... zaprzęgnij do taczek niech ciągają :p

Posted

:roflt: :roflt: :roflt:
no wiec tak:
bertus zaprzezony do czegokolwiek - siada i siedzi.
Sunia - sie kladzie.

Hoska - nie probowalam, ale to taka cfaniara:cool1: ze zapomnij Heleno.
a konisie nie oprzegane, te dwa, a trzecia Gwiazdka wykupiona od noza na pewno oprzegana ale ja jej chwilowo wolne dalam, co by do zycia wrocila.
Ergo- taczuszka lopata i Dorothy sama zapycha ogrodek porzadkowac.
Tej ziemi z kamieniami jest 8 wywrotek z tego co pamietam, bede miala co robic. Jak sie od czasu do czasu doczolgam na dogo popatrzec co slychac to mnie tam na duchu podtrzymujcie, bo moze byc kiepsko.....:lol:

Posted

Dorothy napisał(a):
:roflt: :roflt: :roflt:
Hoska - nie probowalam, ale to taka cfaniara:cool1: ze zapomnij Heleno.
..:lol:

oj tam, zaraz cfaniara :shake:

... jestem zupełnie pewna, ze gdybyś ja poprosiła, sama by się zaprzęgła do tych taczek, i patrzac słodko swymi oczętami, ciagnęłaby te taczki z ziemią do krwi ostatniej...

na pewno :diabloti:

Posted

Dorothy napisał(a):
:crazyeye: jaaaaacie......
moge przyjsc na przeszkolenie?????

:lol::lol::lol: zastanów się czy na pewno tego chcesz :roll:
coś za coś :cool1:
pięknie ciągną sanki (na ogół ze mną na pokładzie... a ja piórkiem nie jestem :oops:) ale wyjście na spacer na smyczy stało się koszmarkiem... ciągną... a ja jadę na obcasach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

zatrudnimy tuxmana :evil_lol:
on ma cos takiego w sobie ze na spacerze psy ida ZAWSZE ZA NIM
podczas gdy ja jestem zazwyczaj wleczona:lol:
chyba ze sie bardzo wkurze jak mnie juz wytarmosza i moj stopien wkurzenia osiagnie apogeum, wtedy cichutko ida kolo nogi
jak ja wchodze do domu sama - rzucaja sie na mnie w uciesznej radosci skaczac drapiac pazurami piszczac szczekajac i uwijajac sie wokol mnie;
a jak slysza ze za drzwiami jest tez tuxman - wchodzimy i makiem zasial, ni ma psow.....
leza pod stolem....

Posted

on poprostu wybucha jak beczka prochu, kiedy psy go nie sluchaja. A mowi do nich tylko raz, no, najwyzej dwa razy....a potem....wybuch.
Jak nie reaguja, on eksploduje, szalenstwo z niego wylatuje, i albo dopada psiego karku i z rykiem tarmosi go jak psia mama, albo jak i co gorzej pies zrobi to laduje na plecach sponiewierany i przeczolgany przez mieszkanie - nie ma to nic wspolnego z biciem, pies jest potraktowany jak przez wilka przewodnika w stadzie. I to naprawde dziala!
Mnie dranie olewaja bo ja nie umiem tak malowniczo wybuchac....
poza tym on jest konsekwentny, nie glaszcze jak sie pchaja, tylko jak sam je zawola itd, a ja to bym zakochala na smierc, to potem mam....

Camara zdradz mi jak odbywa sie kierowanie tymi sankami? Bo mnie to nurtuje. Czy obcasami i glosem czy tez raczej udajesz sie na sankach w dowolnie wybranym przez psy kierunku??:cool3:

Posted

[quote name='Camara']:p

hmmm... Camara właśnie spadła z sanek :p i co jej zostało? - smętnie uwiecznić na fotce oddalający się w siną dal zaprzęg -że one niby zawsze tak grzecznie...:p

Dorothy, nie martw się z tymi psami... ze tylko ty masz takie nie-do-konca-ułożone :evil_lol:

te moje to też takie jakieś ... Użytkowe Inaczej...:diabloti:

np. Drachma bernardyn - Pies Wykopujący Ludzi Spod Lawin, Pasterski I Stróżujacy : :oops: :oops: :oops:

Posted

:evil_lol: Dorothy....ja nie wiedzialam ze ty masz 8 wywrotek do przekopania...bo bym kopacza nr. 1 nie wywozila jeszcze tylko...wynajela za sowita oplata .....Kurcze no!!!!!!:-(

a co do ciagniecia...Gwozdziu podlec ciagnie TYLKO na obrozy....zalozyc mu szeleczki i jakby ktos psa podmienil....:cool1:
Grysiek i Dropek wogole juz nie ciagna:loveu:

a poza tym:diabloti: trzeba bylo ze dwa jamniki ptrzygarnac i problem bys miala z glowy. Plus jeden pies pociagowy....a ty bys lezala na zielonej trawce i tylko nadzorowala roboty.....a tak...za bledy jak zwykle samemu sie pracuje.

Posted

na zielonej??? trawce???? Nie widzialas trawnika Kingi???? :evil_lol:
bardzo watpie w ta zielen ktora uda mi sie wyhodowac w moim ogrodku:evil_lol:
A Hoska to kopie tylko jak trzeba kosc zakopac albo jej za cieplo i pod krzakiem ryje nore. Poza tym- zapomnij.

jamniki??? zeby mnie chlop z domu wyrzucil na zbity pysk?? Z jamnikow to on juz woli kradziejke Hoske.:cool3:

Kinga

Drachma bernardyn - Pies Wykopujący Ludzi Spod Lawin, Pasterski I Stróżujacy : :oops: :oops: :oops:

placze, placze i jeszcze raz placze:roflt: :roflt: :roflt:
co to niby jest????
o matko, zdjecie roku.....:biggrina: :biggrina:

Posted

Dorothy jamniki same sie obronia.....jak ukochanemu Panu beda patrzec w oczka, zgadywac zyczenia, grzac stopy gdzie sie da i jak sie da....
Facet mieknie jak maselko w cieplych promieniach sloneczka....i po paru chwilach jamnik nagle osiaga wielkosc najbardziej wielkiego, rasowego, najpiekniejszego psa na swiecie....
To psy czarodzieje...:diabloti:

Posted

Kinga, widać te stróżujące sunie tak mają :roll:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a co do kierowania sanek... no cóż, my dopiero na progu kariery sportowej... nie wymagajcie za dużo :cool3: najlepiej jest na prostej drodze :evil_lol:

Posted

Chciałam właśnie opierniczyc kingę ze nie, że sie tak nie ropi po prostu a tu proszę - camara nie lepsza... :roll:

... jesssuuu baby jak ja tak będę ryczeć ze śmiechu przed kompem w pracy to mnie wywalą, na zbity pysk wywala jak nic! I kto wtedy będzie moje stado utrzymywał no kto??? :angryy:

(zdjęcia przebombowe, dawno nie widziałam lepszych :lol: :lol: :lol: :lol: )

Posted

PaulinaT napisał(a):
Chciałam właśnie opierniczyc kingę ze nie, że sie tak nie ropi po prostu a tu proszę - camara nie lepsza... :roll:

...:niewiem: a co ja mogę?

już dziewięć lat Drachmie tłumaczę:

- stróżuj,
- pilnuj,
- wykopuj spod lawin...

- widzicie, z jakim skutkiem :placz:

Camary Belka jest młodsza - w Camarze jeszcze tli się nadzieja, ze Belka zacznie funkcjonować nogami w dół... :cool3:

Posted

cos kiepsko tlumaczysz, ciotka.
Albo sama dajesz zly przyklad, :evil_lol: , moze za czesto wylegujesz sie brzuchem i kolami do gory??

no dobra zartowalam. Malo znam bab ktore wyleguja sie koalmi do gory majac rodzine. A to obiadek zrob,a to gacie wypierz, koszulke przeprasuj, kolano zaplastruj, nosa utrzyj, goraczke zmierz, urodziny przygotuj, posprzataj.,....:shake:

ale te lawiny, no Wy musicie przyjechac do nas potrenowac, skad ona biedna ma wiedziec jak wygladaja lawiny?????:???::???::???:
nad morzem?????