tuxman Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Dziękuję wam wszystkim za te mile slowa :oops: :ghost_2: :B-fly: :ghost_2: oczywiście odc.3. już wkrótce... Staram się wymyślić jak wlączyć Bunie w bieg wydarzeń... Wiecie to trudne - bo Bunia nie chodzi na spacery z innymi, nie jeździ do stajni... Wychodzi tylko do naszego dużego ogrodu - szczelnie ogrodzoengo - także jest tam bezpieczna (i chyba to czuje - bo czasami zasuwa po ogródku jak maly samochodzik wyścigowy...)... Sluchajcie - napiszcie/popiszcie się pomyslami na kolejne odcinki. Dziewczyny liczę na was - w miarę możliwości, żeby to bylo możliwe do obfotografowania... (Jak się wstydacie majestatu to na PM pszę :eviltong: )... Każdy dobry pomysl zostanie wykorzystany... Pozdrawiam Quote
shirrrapeira Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Witam Tuxman ty powinienes dostac zaplate za to, ze rozsmieszanie i pocieszanie ludzi. Dzieki takim ludziom jak Ty moj humor wzrasta i przestaje sie martwic tym, ze ludzie sa tacy zli i paskudni. Ciesze sie, ze sa jeszcze tacy ludzie, jak Wy. To pozwala przetrwac te zime, a zdjecia Hosi z konmi cudowne. Ten duzy brazowy kon to Bazior a ta siwa to Hanka tak?? Czy cos pomylilam. Zazdroszcze Ci Dorotko, ze umiesz jezdzic konno. Ja sie niestety nie nauczylam za pozno zaczelam i nie umialam. Troche sie boje duzych koni. Ale psy tez macie piekne. Tuxman zauwazyles, ze znowu sprawdzila sie Twoja zasada jeden odszedl =dwa weszly. Widzisz Ty sie nie mylisz. Quote
kinga Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 [quote name='tuxman']Dziękuję wam wszystkim za te mile slowa :oops: oczywiście odc.3. już wkrótce... Staram się wymyślić jak wlączyć Bunie w bieg wydarzeń... Wiecie to trudne - bo Bunia nie chodzi na spacery z innymi, nie jeździ do stajni... Wychodzi tylko do naszego dużego ogrodu - szczelnie ogrodzoengo - także jest tam bezpieczna (i chyba to czuje - bo czasami zasuwa po ogródku jak maly samochodzik wyścigowy...)... tuxman, zawsze to można - małym nakładem sił - zrobić z Buni póki co śpiącą królewnę...oj tam, ze ciut starsza i ciut bardziej owłosiona...jakoś przezyjemy;) i rekwizytów nie trzeba zbytnio wyrafinowanych - wystarczy nadgryzione jabłko rzucone w poblize posłanka:lol: I niech Bunia póki co śpi sobie jako Spiąca Królewna, a nie tak zupełnie bezmyślnie... a kolejne role, np. Bunia w ogródku jako " Uciekający pociag" albo "Znikający punkt" niech sobie tymczasem dojrzewają...:lol: Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 hihi, znikajacy punkt :lol: shirrrapeira nic nie pomylilas z konkami, to wlasnie tak :-) jesli bedziesz miala odwage i ochote spedzic kiedys wakacje u mnie zapraszam na nauke jazdy :-) w tym roku nie wiem, ale za rok napewno beda warunki. Jesli boisz sie duzych koni (to calkiem normalne!! wielu sie boi i nie przyznaje) jest wiele wspanialych malych ras koni i kucow po 140-150 cm w klebie, ktore spokojnie nosza doroslych, zamierzam takiego nabyc do nauki dzieci mlodziezy i takich wlasnie osob ktore wielkim ogonom nie ufaja :-) Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Siwe tez jest piekne! to tak dla odmiany od czarnego w tym watku.... Quote
shirrrapeira Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Dorothy z wielka przyjemnoscia, boje sie duzych koni, bo ja jestem malutka mam 153 cm wzrostu wiec taki duzy kon to dla mnie wyzwanie, oba koniki sa sliczne, ja lubie bardzo konie, glaskac, drapac, po chrapach, a co by Tuxman powiedzial na taka wizyte?? Pewnie nie byl by zachwycony Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 no cos Ty??!?? tuxman jest duuuuuzo bardziej towarzyski niz ja :lol: :lol: :lol: naprawde!!! Quote
tuxman Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 shirrrapeira - dzięki, dzięki - strasznie mile to co napisalaś, aż chce się poznać osobiście (żeby tylko żona czymś ciężkim w leb nie dala...)... ale wiesz kto spostrzegl tą prawidlowość (1 zszedl 2 weszly)? To moja córka (i Dorotki of course) - Julka ma 7 lat i po prostu dzwonilem do nich do Polski zaraz po tym jak Mazak... (no wiecie co) - i to ona mi powiedziala przez telefon, "że przecież zawsze mamy 2 zwierzaki po tym jak jeden umrze". Oczywiście na swój sposób usilowala pocieszać wtedy swoją mamę... 7 lat - i spostrzegawczość, której dorosly niestety już nie ma... :placz: kinga - pomysl na Bunię Śpiącą Królewnę i "uciekający punkt" kupiony... :lol: . Może masz jakieś pomysly co do kolejnych odcinków? Z góry zaznaczam, że scena z Hoską galopującą na Baziowym w siną dal odpada, ze względu na zbyt cienki budżet filmu na zatrudnienie dublero-kaskadera naszej wschodzącej gwiazdorki... :p (A może w przyszlości...?? :diabloti: ) Pozdrawiam Quote
kinga Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 tuxman, no poczekaj z tymi scenariuszami, niech najpierw Bunia się wyuczy roli...:evil_lol: ale ale: póki co Bunia obsadzona, a nasza bohaterka Hoska siedzi w domu bezrobotna:shake: podpowiem Głównemu Reżyserowi nieśmiało, co mi się nasunęło jeszcze z odległego pobytu Hoski w Polsce, w moim domu: Hoska porusza się ...jak kto? ...no jak kto? - no przeciez jak Czarni Jeźdźcy z Władcy Pierścienia !!!:roll: - i czarne to, i nie słychac NIC KIEDY NADCHODZI, a substytutów Pierścienia ...ooo, nie brakowało, zeby ukraść;) Quote
irma Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 dopiero teraz natrafiłam na ten wątek i wiecie co ... Hossa wygląda jak prawie rasowy hovawart mam sukę tej rasy i gdy moja Oliwka zobaczyła na ekranie monitora Hossę zapytała czy to nasza Irma szok ... hovawart w schronisku ... :shake: do czego to na tym naszym świecie jeszcze dojdzie ... :shake: Quote
tuxman Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 irma napisał(a):dopiero teraz natrafiłam na ten wątek i wiecie co ... Hossa wygląda jak prawie rasowy hovawart mam sukę tej rasy i gdy moja Oliwka zobaczyła na ekranie monitora Hossę zapytała czy to nasza Irma szok ... hovawart w schronisku ... :shake: do czego to na tym naszym świecie jeszcze dojdzie ... :shake: Irma - proszę - możesz zamieścić tutaj zdjęcie swojej Irmy? Szczerze mówiąc o hovawartach pierwszy raz słyszę (cóż człowiek uczy się całe życie... :cool1: ) Quote
Kathleen Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Tuxman, Ty nie czekaj na foty od irmy, tylko sam wstawiaj :mad: A na poważnie, chyba każdy czeka na Twoje fotostory :cool3: Quote
swan Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 a ja tu znalazłam w necie takie zdjątko czarnego hovawarta (ja też dopiero bardzo niedawno dowiedziałam się o istnieniu takiej rasy:oops: ) a to Hosia: i jeszcze mordki: Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 :-o :-o :-o Czy mam od dzis mowic Pani hrabino Hosso??? :mdleje: Quote
tuxman Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 swan - ty się lepiej przyznaj skąd masz zdjęcia Hoski w lecie... :mad: :evil_lol: :evil_lol: eeee - swan? gdzieś się coś porobiło - bo Twojego postu z odpowiedzią nie ma i zdjęcie jedno zjadło? Co jest? No ja przecież tylko żartowałem... eeee... tego... :helo: Quote
irma Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 na tym zdjęci jest chyba Enzo - psy są mocniej zbudowane niz suki i maja dłuższy włos a to link do strony klubu hovawarta z wzorcem rasy http://klub.hovawart.pl/or/wz.php a to moja Irma jako szczenię i prawie teraz hovawarty występoują w trzech ubarwieniach: czarne, płowe (złote) i czarne podpalane Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 sliczna jest....:loveu: jednak Hosia jest troche inna. Cala czarna jest, a Irma ma brazowe podwozie, a poza tym Hosa ma jakby troszke krotsze uszy . (I jedno z nich huehue niesymetryczne, bardziej odstaje) ale sylwetka rzeczywiscie....:crazyeye: fajowe te hovawarthy.....:loveu: Quote
Dorothy Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 aha wiec czarne tez w normie :cool3: kto wie kto wie....:razz: Boska Hoska Blekitna Krew..... Quote
PaulinaT Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Ej no - faktycznie - Hoska wygląda jak hovek!! Że też ja się nie zorientowałam... :shake: Quote
tuxman Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Superowo! Ale cud nad cudy... Słuchajcie - w wątki o Buni jest już miła Bajka o Śpiącej Królewnie ze zdjęciami (dzięki kinga za pomysł...) - to tak celem rozrywki przed odcinkiem 3-cim z Hoską... Polecam :lol: Quote
kiwi Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Ja wiedzialam ze hoska to musi byc jakas rasa ;):multi: Quote
kinga Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 tak! tak! czarny hovowart!:lol: :lol: :lol: Przypomniało mi się, ze już jakieś 2-3 tyg. temu moja znajoma - znawczyni hovków - widzac jeszcze zdjęcia Hossy ze schroniska zwróciła uwagę, ze wyglada jak czarny hovek:lol: Dorothy, tuxman - mozecie spokojni wszem i wobec mówić, ze to hovawart - i tak prawie nikt nie zna tej rasy, wszyscy na pewno będą madrze kiwac głowami :p ...i w ten sposób mimochodem Hossa dołączy do szanownego grona Bobtaili jako Pies Bardzo Rasowy...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Elso Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 A więc teraz: to już nie wiem jak się zwracać....Dorothy chyba musicie czerwone dywany kupić....toz to przecież Hovart....jedzenie podawać na srebrnej tacy...no i wogóle słuchac poleceń...;) Quote
Dorothy Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 hehe, jasne, jeszcze czego.... Hoska awanturnica dzis sie znow probowala wdac w rozrobe, straszna malpa normalnie, ja nie wiem co z ta szlachetna krwia, jak idzie jakis pies na smyczy czy tez bez ja mam wszelkie sznase stracic reke. Ona wariacji dostaje zeby sie dostac do tego psa i go zezrec. :angryy: Moje bobki, zazwyczaj spokojne, zaczynaja robic podobnie, staja sie zaczepne. Jak tu przystrugac krolewskie pazury Hoski??? a zobaczcie to czyz to nie Hoska? Nie, to Hovek z jednej z niemieckich hodowli.:lol: juz sie mnie jedna niemra pytala jaka rasa i powiedzialam ze mischling, to byla zdegustowana (jak mozna miec mieszanca:puppydog: :puppydog: ). Zdecydowanie szwabom bede wpierac ze to hovek :-) niech im gula rosnie Quote
kinga Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 Dorothy, bo Hoska się poczuła: 1. Domowa 2. Rasowa 3. I Zagraniczna i dlatego jej woda sodowa do łba uderzyła:diabloti: Quote
Recommended Posts