Jump to content
Dogomania

Hossa dla koszalińskiej HOSSY - MISSION COMPLETED ;-)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
:-o :-o :-o :???:

jawią mi się czarne scenariusze, jeden czarniejszy od drugiego i wszystkie czarniejsze od siersci Hossy :roll:
ale teraz już koniec paniki! czekam na wyniki wizyty u weterynarza...
i dla odmiany idę nakarmić 2 białe psy, może mi się przejaśni :cool1:

Posted

A moze ktos tu uwaza ze jak Hoska w ciazy albo z cieczka to ja za drzwi wystawie??

No to kto tak uwaza, zglaszac sie. :mad: :mad: :mad:

porozmawiamy sobie na osobnosci a tuxman jak znam zycie sie dolozy. Znaczy temu komus, konkretnie, dolozy. :diabloti:

Posted

Dorothy napisał(a):
A moze ktos tu uwaza ze jak Hoska w ciazy albo z cieczka to ja za drzwi wystawie??

No to kto tak uwaza, zglaszac sie. :mad: :mad: :mad:

porozmawiamy sobie na osobnosci a tuxman jak znam zycie sie dolozy. Znaczy komus dolozy. :diabloti:

NIE!!! mam wizje 12 małych czarniutkich stworów pod drzwiami w koszyku :grab:

Posted

poza tym wydaje mi sie ze w 30 dniu ciazy bylby juz wyczuwalny brzuszek, a ona jest chuda jak szczapa i brzuch ma plaski jak deska.

Jestem dobrej mysli nie martwcie sie. W przypadku cieczki hmm przezyjemy, i tak juz nic nie mozna zrobic, nawet jesli. No to po co sie martwic?? Przeciez jej nie zostawie. Jakos sobie poradzimy .

Posted

Acha dziewczyny powiedzcie mi co tam jest w boksach na ziemi w tym schronie??? Ostry beton?? Papier scierny???

Ona ma poduszki lap zeszlifowane na gladko, az ja bola. Tak samo pazury i siersc na lapach miedzy poduszkami. Jakby biegala po droniutkim papierze sciernym. Te lapy ja bola!! Ma tak cienka skore na poduchach i tak delikatna,gladka, nie daje sobie dotykac.

Posted

TAAAk, taaak...
Podliczmy...
6 Welonek
2 Konie
4 dorosłe psy
12 szczeniaków...

To daje jakieś Zusamen do kupy:

24 zwierzęta...

:-o
No to mamy w Erding ZOO...

Guest Mrzewinska
Posted

Dorothy, u wlasnej suki to ja ciaze rozpoznawalam od trzeciego dnia, bo bylam przy kryciu i widzialam potem roznice w zachowaniu - ostrozne chodzenie z pelnej lapy, juz po trzech dniach i takie tam rozne. Jak sztywniejsze sutki chocby i apetyt na kiszone ogorki.
Tu moze byc USG dla zdiagnozowania ciazy - ale przydalaby sie informacja, czy ona w schronisku byla z psami, czy z sukami razem i jak dlugo. Byloby lepiej jakby to byl stan zapalny pochwy. Bardzo, bardzo czesty u suk. Latwy do wyleczenia na ogol. A jesli ciaza - to moze zaleznie od zaawansowania - decyzja weta - jeszcze mozna przeprowadzic sterylke. Z usunieciem plodow oczywiscie. W 30 dniu jeszcze brzuch sie nie powieksza.
Zofia

Posted

PaulinaT napisał(a):
Noo tuxman... prawei możemy się licytować, mam więcej rybek :p

Hihi...
Właśnie przeglądam portale z ofertami pracy w kopalniach uranu za Uralem... :p

Posted

a propos ŁAP HOSSY:

ona po prostu przez ponad dwa miesiace nie chodziła WCALE -przecież boks jest malutki ( nawierzchnia betonowa)
U mnie w domu nie miała startych poduszek, ale takie mięciutkie jak u szczeniaka - widocznie te dwa dni chodzenia spowodowały urazy - a ze nie chodziła tak długo, to i tłumaczy, czemu tak delikatnie stawiała łapy -myślę, ze po prostu jest nierozchodzona, i jeszcze starła poduszki:shake: - malutka moja:placz:

Posted

Witojcie!
Śpieszę donieść, że Dorota, Julka, Hossa i Bunia - wyruszyły jakąś godzinkę temu - i w okolicach 23-ciej powinny zawitać do domku tutaj (Szkoplandia)...
Trzymajcie kciuki - ma jakies 800 km do przejechania...

Pozdrawiam

Posted

no, dziewczynki... trzymajcie się

to już ostatnia prosta, a potem - od jutra - to my będziemy tylko gapić się w monitory, jakie wy cudne za tą granicą;) ;)

(ja sobie dziś Hossę z pobytu w moim domu oglądam w komputerze, i nijak nie mogę pracować... a co otworzę zdjęcia, to ona ładniejsza:loveu: )

Posted

kinga napisał(a):

(ja sobie dziś Hossę z pobytu w moim domu oglądam w komputerze, i nijak nie mogę pracować... a co otworzę zdjęcia, to ona ładniejsza:loveu: )

Kinga :shake: to ty masz zdjęcia Hossy i jeszcze ich nie pokazałaś :lmaa: