kiwi Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 oj hossa hossa, to bys narobila rabanu przez ciebie jeszcze bert klejnoty straci :evil_lol: Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 nie ma mowy :mad: to mu obiecalam.... cos poradzimy. A jak sie wykrywa ciaze u suki?? Oby nic nie bylo, tak w ogole to wiecie, narazie jakby mam dosc wrazen... Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 a poza tym to :loveu: HOSKA JEST BOSKA :loveu: wiecie jak ona na mnie patrzy??? PIEKNYMI TYGRYSIMI OCZAMI pelnymi milosci. Eeeeech, przepadlam. :roll: Quote
kinga Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 oj Dorothy jak dobrze że tak piszesz... bo my tu w kuluarach mamy już stany przedzawałowe...:p Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ze niby dlaczego.....??? Quote
Camara Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 kinga napisał(a):oj Dorothy jak dobrze że tak piszesz... bo my tu w kuluarach mamy już stany przedzawałowe...:p delikatnie powiedziane :roll: Quote
Camara Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Dorothy napisał(a)::-o :-o :-o :???: jawią mi się czarne scenariusze, jeden czarniejszy od drugiego i wszystkie czarniejsze od siersci Hossy :roll: ale teraz już koniec paniki! czekam na wyniki wizyty u weterynarza... i dla odmiany idę nakarmić 2 białe psy, może mi się przejaśni :cool1: Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 A moze ktos tu uwaza ze jak Hoska w ciazy albo z cieczka to ja za drzwi wystawie?? No to kto tak uwaza, zglaszac sie. :mad: :mad: :mad: porozmawiamy sobie na osobnosci a tuxman jak znam zycie sie dolozy. Znaczy temu komus, konkretnie, dolozy. :diabloti: Quote
Camara Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Dorothy napisał(a):A moze ktos tu uwaza ze jak Hoska w ciazy albo z cieczka to ja za drzwi wystawie?? No to kto tak uwaza, zglaszac sie. :mad: :mad: :mad: porozmawiamy sobie na osobnosci a tuxman jak znam zycie sie dolozy. Znaczy komus dolozy. :diabloti: NIE!!! mam wizje 12 małych czarniutkich stworów pod drzwiami w koszyku :grab: Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 hihi, poradzimy sobie. :cool3: Nie takie bryły przed nami były :evil_lol: Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 poza tym wydaje mi sie ze w 30 dniu ciazy bylby juz wyczuwalny brzuszek, a ona jest chuda jak szczapa i brzuch ma plaski jak deska. Jestem dobrej mysli nie martwcie sie. W przypadku cieczki hmm przezyjemy, i tak juz nic nie mozna zrobic, nawet jesli. No to po co sie martwic?? Przeciez jej nie zostawie. Jakos sobie poradzimy . Quote
Dorothy Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Acha dziewczyny powiedzcie mi co tam jest w boksach na ziemi w tym schronie??? Ostry beton?? Papier scierny??? Ona ma poduszki lap zeszlifowane na gladko, az ja bola. Tak samo pazury i siersc na lapach miedzy poduszkami. Jakby biegala po droniutkim papierze sciernym. Te lapy ja bola!! Ma tak cienka skore na poduchach i tak delikatna,gladka, nie daje sobie dotykac. Quote
la_pegaza Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 no to tłumaczy dlaczego tak ostrożnie łapki stawiała przy chodzeniu, biedactwo :-( Quote
tuxman Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 TAAAk, taaak... Podliczmy... 6 Welonek 2 Konie 4 dorosłe psy 12 szczeniaków... To daje jakieś Zusamen do kupy: 24 zwierzęta... :-o No to mamy w Erding ZOO... Quote
PaulinaT Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Noo tuxman... prawei możemy się licytować, mam więcej rybek :p Quote
Guest Mrzewinska Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Dorothy, u wlasnej suki to ja ciaze rozpoznawalam od trzeciego dnia, bo bylam przy kryciu i widzialam potem roznice w zachowaniu - ostrozne chodzenie z pelnej lapy, juz po trzech dniach i takie tam rozne. Jak sztywniejsze sutki chocby i apetyt na kiszone ogorki. Tu moze byc USG dla zdiagnozowania ciazy - ale przydalaby sie informacja, czy ona w schronisku byla z psami, czy z sukami razem i jak dlugo. Byloby lepiej jakby to byl stan zapalny pochwy. Bardzo, bardzo czesty u suk. Latwy do wyleczenia na ogol. A jesli ciaza - to moze zaleznie od zaawansowania - decyzja weta - jeszcze mozna przeprowadzic sterylke. Z usunieciem plodow oczywiscie. W 30 dniu jeszcze brzuch sie nie powieksza. Zofia Quote
tuxman Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 PaulinaT napisał(a):Noo tuxman... prawei możemy się licytować, mam więcej rybek :p Hihi... Właśnie przeglądam portale z ofertami pracy w kopalniach uranu za Uralem... :p Quote
kinga Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 a propos ŁAP HOSSY: ona po prostu przez ponad dwa miesiace nie chodziła WCALE -przecież boks jest malutki ( nawierzchnia betonowa) U mnie w domu nie miała startych poduszek, ale takie mięciutkie jak u szczeniaka - widocznie te dwa dni chodzenia spowodowały urazy - a ze nie chodziła tak długo, to i tłumaczy, czemu tak delikatnie stawiała łapy -myślę, ze po prostu jest nierozchodzona, i jeszcze starła poduszki:shake: - malutka moja:placz: Quote
tuxman Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Witojcie! Śpieszę donieść, że Dorota, Julka, Hossa i Bunia - wyruszyły jakąś godzinkę temu - i w okolicach 23-ciej powinny zawitać do domku tutaj (Szkoplandia)... Trzymajcie kciuki - ma jakies 800 km do przejechania... Pozdrawiam Quote
kinga Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 no, dziewczynki... trzymajcie się to już ostatnia prosta, a potem - od jutra - to my będziemy tylko gapić się w monitory, jakie wy cudne za tą granicą;) ;) (ja sobie dziś Hossę z pobytu w moim domu oglądam w komputerze, i nijak nie mogę pracować... a co otworzę zdjęcia, to ona ładniejsza:loveu: ) Quote
Camara Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 kinga napisał(a): (ja sobie dziś Hossę z pobytu w moim domu oglądam w komputerze, i nijak nie mogę pracować... a co otworzę zdjęcia, to ona ładniejsza:loveu: ) Kinga :shake: to ty masz zdjęcia Hossy i jeszcze ich nie pokazałaś :lmaa: Quote
Recommended Posts