Jump to content
Dogomania

Hossa dla koszalińskiej HOSSY - MISSION COMPLETED ;-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='PaulinaT']O matko z córką.
Z Hoską i Sunią to chyba nie zostaje ci nic innego tylko póki co brać je osobno na spacery a w domu rozdzielać. No chyba ze w domu się nie żrą??
Witam!
Nio ju obgadaliśmy sprawę z D. - i przyznam że równolegle wpadliśmy na zastosowanie względem "serialowej Blomdymki" kagańca (taki z plastyku - lekki) - więc popoludniowe spacery powinny być OK.
Na poranne spacery chodzimy razem z D. - a wtedy ida grzeczniutkie jak nie powiem co... Zaś wieczorno-nocne spacery - to już moja indywidualna broha - a wtedy przyznam, że się nie patyczkuję z nimi (oczekuje CALKOWITEGO posluszeństwa - i psy o tym wiedzą... nos się nie wychyli poza moje kolano... a Hoska - już przestala "uciekać" pod klatkę domową...:p )

Co do egzaminu - kompletne porażka. Szoki szok szok :crazyeye: jak można wymagać od ludzi żeby na szkółkowych koniach wielkie parkury skakali i kontrgalopy uprawiali?? :crazyeye: :crazyeye:
Polska - po prostu Polska pełną gębą... :shake: :shake:

Otóż to wlaśnie! Podeszli do kursantów jak do studentów w pierwszym terminie! Co do "Polska wlaśnie" - to bym doprecyzowal - to raczej "PZJ wlaśnie"! A PZJ to nie cala Polska o czym zdaje się w PZJ-cie JESZCZE nie wiedzą...

Pozdrawiam

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

tuxman napisał(a):
Witam!
Nio ju obgadaliśmy sprawę z D. - i przyznam że równolegle wpadliśmy na zastosowanie względem "serialowej Blomdymki" kagańca (taki z plastyku - lekki) - więc popoludniowe spacery powinny być OK.
Na poranne spacery chodzimy razem z D. - a wtedy ida grzeczniutkie jak nie powiem co... Zaś wieczorno-nocne spacery - to już moja indywidualna broha - a wtedy przyznam, że się nie patyczkuję z nimi (oczekuje CALKOWITEGO posluszeństwa - i psy o tym wiedzą... nos się nie wychyli poza moje kolano... a Hoska - już przestala "uciekać" pod klatkę domową...:p )

:lol: :lol: :lol:
To sie nazywa nadepnac na ambicje:razz:

za 7 miesiecy mniej wiecej ja wam w apotke bede plakac :diabloti:
jak narazie dluuuga droga przed nami:lol:

Posted

[quote name='Katcherine']:lol: :lol: :lol:
To sie nazywa nadepnac na ambicje:razz:

Dear Kathy... ;)
Bardziej odebralbym to, że Hosjenda zorientowala się że są faceci na tej ziemi którzy niekoniecznie chcą ją stluc na kwaśne jablko oraz żywcem obedrzeć ze skóry...
No - może czasami i chcą... Ale tego nie zrobią!

za 7 miesiecy mniej wiecej ja wam w apotke bede plakac :diabloti:
jak narazie dluuuga droga przed nami:lol:

A te za 7 miechów z jakiej okazji?

Pozdrawiam

PS - Acha - no i czy chcecie dalsze odcinki serialu?:razz:
Podpowiem, że wczoraj D. się o malo nie zaplakala... Przywiozla sobie z Polski takie już przygotowane JEJ ULUBIONE kluski na parze z jagodami - nic tylko wyjąć z folii - ugotować (czy tam - zaparzyć - jak kto woli) no i jak to Kobieta, mimo wszystkich znaków na niebie i ziemi - pozostawila te kluszeczki wyjąwszy je z lodówki na blacie kuchennym...
A potem pojechaliśmy do znajomych (na 2 godzinki) tylko...
Po powrocie - Dorotka (nie powiem,a jakże!) ucieszyla się bardzo mocno!
:multi: :multi: :multi:
Zapewne domyślacie się dlaczego Dorotka tak BARDZO mocno się ucieszyla... :diabloti:

PS2 Jeszcze co do Sunki (Blomdymki z serialu) - to dalem jej termin (szanse) miesiąc czasu - z ostrym faworyzowaniem przez mnie i Dorotke Hoski - jeśli Suńka w przeciągu tego miesiąca nie odpuści - idzie precz z domu - do niemieckiego schronu... Przykro mi, mam serce z kamienia - taki kuźwa wielki glaz...

Posted

Camara napisał(a):
Będzie kolejne śledztwo KTO ZJADŁ KLUSKI?????

ale my chyba znamy odpowiedź :eviltong:

Bunia z Sunią - rzecz jasna :eviltong:

Posted

tuxman napisał(a):
jeśli Suńka w przeciągu tego miesiąca nie odpuści - idzie precz z domu - do niemieckiego schronu...

że co??? :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

Posted

PaulinaT napisał(a):
że co??? :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

e, nie martw sie, tuxman przy minimalnym nakładzie sił podkręca temperaturę watku - zobaczysz;)
( to się nazywa : trzymanie czytelników w napięciu) :p

Posted

hihi
paskudne ciotki:mad:
wkurzona jestem
kluseczki byly zapakowane prozniowo! Nie sadzilam ze ona poczuje co jest w srodku!!!:placz: :placz:
pyszne moje kluseczki na parze z jagodkami!!!:placz: :placz:
wpieprzyla wszystkie!!!!
znalazlam wylizana folie!!:placz: :placz:

wiem wiem, nie przytyje te pol kilo przynajmniej, ale kurrr... ja lubie kluski na parze!
A teraz wiem ze Hoska tez...
i wiecie co?
nawet sraczki nie ma jedza jedna....:angryy:
a juz myslalam ze choc los ja pokara....

Katcherine chyba ma na mysli wyzelka z tarnowa??

Posted

zapomnialam dodac
dzis Hoske wzielam do stajni
mialam lekcje
i nie chcialam zeby Hoska na plac wbiegala, za koniem, i za mna, bo robi to
a na placu byl Baziowy, ktory bezwzglednie obchodzi sie z psami
wiec ja przypielam do takich ciezkich masywnych schodkow do wsiadania na konia, sa naprawde spore, mam klopot je przesunac:lol:

wiec po jezdzie odprowadzalam konia, i Hoska strasznie sie domagala zeby ja odpiac plakala jak nie wiem
ale ja jej nie chcialam odpiac poki Baziowy nie zniknie na pastwisku
no wiec poszlam z koniem, wchodze na pastwisko, patrze a tu Hoska leci
:crazyeye:
polecialam sprawdzic
:razz:
zawlokla schodki przez pol podworka az pod przyczepe, tam sie miedzy przyczepa a budynkiem zaklinowaly, wiec jakims sposoben wykrecila w desperacji glowe z obrozy.
:evil_lol:
a ja potem te schodki przez plac musialam targac!! Takie ciezkie!!:angryy:

Posted

Hoska najlepsza na trzymanie linii :lol:

- raz, ze kluseczki ofiarnie wtrynia wraz z kaloriami
- dwa, ze zmusza do dodatkowego wysiłku ( schodki!)

- ależ Ci się udała! :loveu:

Posted

tuxman napisał(a):

... - z ostrym faworyzowaniem przez mnie i Dorotke Hoski - jeśli Suńka w przeciągu tego miesiąca nie odpuści - idzie precz z domu - do niemieckiego schronu... Przykro mi, mam serce z kamienia - taki kuźwa wielki glaz...

nie chciałabym mieszać, ale z tym faworyzowaniem to jest tak, że powinno sie faworyzować psa tego, który ma najsilniejszą pozycję w psim stadzie, czyli przywódcę. U mnie to zdaje egzamin, choć łatwo nie bywa. Oczywiście u mnie tym Alfa jest Belka, bo to urodzony wódz. Tylko raz ta metoda całkiem zawiodła - obie suki były w podobnym wieku i obie bardzo władcze. Ale trzebaby to skonsultować z Zofią!!! Koniecznie! Bo to są tylko moje metody doświadczalne a ja znawcą nie jestem.

Posted

Dorothy napisał(a):
zapomnialam dodac
wiec ja przypielam do takich ciezkich masywnych schodkow do wsiadania na konia, sa naprawde spore, mam klopot je przesunac:lol:

Tak tak Kotek... ty to masz DAR! z przypinaniem psów do SUPERCIĘŻKICH i niemożiwych do targnięcia przedmiotów...

przypominam Misiora (zaT.M.) pod sklepem i skrzynie z piachem... :lol: :lol: :evil_lol: :diabloti:

Pozdrawiam

Posted

do zadnego schronu Suni nie oddam, to po pierwsze, po drugie w Buczkowicach beda mialy dosc przestrzeni zeby sie dogadac, po trzecie wciaz nie wiem kto ma uprzywilejowana pozycje w stadzie, ale staram sie to byc JA. Jesli chodzi o suki - wciaz miedzy soba nie wyjasnily choc my wyraznie faworyzowalismy Hoske. Sunia zaczela tym gwaltowniej skakac do niej POZA domem.
A Hoska duza silna sprytna nie napada i nie walczy z Sunia, ale poprostu a/ broni sie skutecznie, b/ jakos sie staje samo ze ona JEST wczesniej niz Sunia, blizej niz Sunia, itd.
to przewodnictwo Hoski dzieje sie samo z siebie, ale ono nie jest wg mnie jednoznaczne, bo Sunia wciaz go nie akceptuje, niby ogon po sobie, a jak tylko jest okazja tamtej skoczyc do gardla... to skacze.
Nie wiem, moze by tak Sunie pofaworyzowac to by sie skonczylo??

mam tyle roboty ze nie mam czasu nad tym dumac i cwiczyc posluszenstwa itd, wszystko przez to.:shake:
wiec czasem rzeczy dzieja sie troche na zywiol..
Wciaz mam nadzieje ze w Buczkowcach bedzie dobrze.
Szczerze mowiac TU nawet MY na spacerach jestesmy zestresowani, a zeby piesek (jakis jeden z trzech) nie zaszczekal, nie popatrzyl brzydko na niemca, nie przeszedl za blisko, itd, bo szwaby zaraz alarm, a my stres i adrenalina, te popaprance szkopy robia afere z wszystkiego. Psy tez przez to nerwowe zapewne, i na spacerze wyostrzona uwaga i nerwy jak postronki

Guest Mrzewinska
Posted

Na odleglosc powaznych problemow skonsultowac sie nie da. Pewne rzeczy trzeba widziec po prostu. Bo przy najlepszej woli wlasne psy widzimy niekoniecznie obiektywnie. Niekoniecznie chcemy nawet zauwazyc, przyznac nawet przed soba, co jest nie tak.
Czestym bledem jest oczekiwanie, by pies juz zadomowiony ustapil przed nowo wprowadzonym. Czestym bledem jest nadmierne okazywanie uczuc psu wzietemu ze schronu - kiedy pies w pewnych sytuacjach moze tego nie rozumiec zupelnie. Naprawde - klopotliwe, problematyczne uklady trzeba widziec.
Na odleglosc mozna doradzac aport, chodzenie przy nodze, pozostawanie w domu itp proste szkolenia. Powaznych problemow z agresja czy psa do psa, czy psa do czlowieka nie da sie moim zdaniem ocenic ani naprawic na odleglosc.

Zofia

Posted

przemyslalam to co napisalam i jescze raz podkreslam ze podejrzewam, ze winny jest NASZ stres i nerwy takze, tym zachowaniom na spacerach. Bo naprawde - spacery tu to zaden relaks, to nerwy od wyjscia z domu do powrotu. Bo gdy psy mijaja sie z innym psem - tamten wlasciciel nieraz robi afere poki jeszcze sie spotkaja, i juz ma paragrafy na twarzy wypisane. Jak Hoska bez smyczy leci do innego psa (juz nie leci, nie odpinamy) juz mamy wreczana kartke z numerem tel adwokata i sprawe w sadzie,gdyz biedny szwab przezyl stres i ubytek na zdrowiu.
Gdy psy ida na smyczy nawet, niestety pelno wokol ludzi idzie, lub jedzie na rowerach(mieszkamy blisko parku, w dodatku wiedzie przez niego droga do szkoly, obok naszego domu kazda alejka to albo autostrada dla dzieci na rowerach, albo jogging sie uprawia, aha, no i staruszki spaceruja na wozkach i pieszo bo naprzeciwko jest dom starcow.)
Calosc to jedna wielka natezona UWAGA aby pies komus nie PRZESZKADZAL, nie WYSTRASZYL, nie UBRUDZIL, nie przebiegl za blisko, nie zrobil kupy w zlym miejscu, i groznie nie wygladal.
Oboje z tuxmanem jestesmy nerwowi na spacerach, to czemu psy nie moga byc???

ale ja jestem ciemna, dopiero teraz skojarzylam, jaki wplyw ma moj zly nastroj i nerwy czy stres z jakiegos tam powodu na konia podczas treningu, poprostu kon odlatuje i nie mozna z nim do ladu dojsc!

Posted

Oooo!
"Kolega" (kucharz zresztą z woskiej knajpki) powiedzial mi jak się w tradycyjnej chińskiej knajpce na prowincji (bo w ważniejszych miastach jest to juz zabronione) przygotowuje psy do posilku - chcecie wiedzieć? :angryy: :angryy: :angryy:

Chyba wyrzucę tą kuchnie chińską za okna i pozwalam psom zużyć na podcieranie...

Pozdrawiam

Posted

wiemy kochanie
tlucze sie je do nieprzytomnosci
bo wtedy lepiej smakuja
jak maja miesnie adrenalina naszpikowane
a potem zabija

a mnie sie kiedys podobala chinska kultura...:shake:
ale to bylo dawno i nieprawda, zostaly kadzidelka akupunktura i fengschui

Posted

:crazyeye: skad juz wiecie o wyzelku z Tarnowa?????

No coz....jak szukalismy Labradorki po Warszawie to latalismy patrolami osobowo psiowymi po roznych miejscach i roznych porach...i trzeba przyznac ze przedstawiciele wschodnich ras mocno na nas zwracali uwage...

:diabloti: Grysiek nawet chcial sobie zsunac kaganiec w ich poblizu....A ze Grysiek nie kocha kaganca i ma mine jak Piotrowin...:lol: :lol: :lol:

Guest Mrzewinska
Posted

Nasz stres na pewno udziela sie psom - nawet nie musi byc silny. Jednemu z moich poprzednich psow starczalo, ze odrobine gorzej sie czulam - juz szukal, kogo by zjesc za to... A ze sa kraje, gdzie pies za zwrocenie sie z zainteresowaniem w strone biegacza moze byc podejrzewany o zle zamiary - to fakt.

Zofia

Posted

No nie... i znowu się coś działo. A te kluchy :evil_lol:, nie wytrzymam, a to Hoska, no nie :evil_lol:

A co do dalszych odcinków serialu, to jak najbardziej prosimy :)

Posted

Nadwrazliwosc uporzadkowanych Germancow. doswiadczam codziennie, choc moje 3 psy , a sa absolutnie ugodowe i posluszne.
Ale bywajac w Polsce tez sie irytuje, ze wiekszosc wlascicieli (oddpowiedzialnych?) nie pozwala psom sie ze soba zapoznac, obwachac, wychodzac z zazalozenie, ze zaraz sie pograza. Pelna kontrola sytuacji na smyczy i z daleka omijac inne psy.

Posted

heh i skad my to znamy:cool3: Na moja suke tez tak reaguja. mimo, ze super lagodna czasem zapomina, ze ma pania i ludzie widzac rozpedzony pocisk wpadaja w panike:razz: staja bez ruchu a ja sie potem musze nasluchac. Ale jesli tylko to nie jest w najblizszym parku gdzie nas znaja to zawsze pomaga zbawienne "nicht verstehen" i wielkie oczy. O! takie:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
;)

Posted

- Hehehe! Niemcy Niemcy!! Na hory - ehehehe - zoncie !!! Niemcy! Niemcy! Hahahah!!!! Zaraz ich złapię !!! ZA du..y !!!
Woność rządzi !!! :diabloti: :lol: :evil_lol: