Jump to content
Dogomania

Hossa dla koszalińskiej HOSSY - MISSION COMPLETED ;-)

Recommended Posts

Posted

Przepis na koszalińską Hossę:

trochę ONka
trochę nowofundlanda
trochę pecha w trzy-, czteroletnim życiu

wszystko wymieszane ze sobą i pozostawione na cmentarzu
przyprowadzone do schroniska w przeddzień sylwestra
wtłoczone do małego boksu z dużą iloscią innych psów i zamknięte skoblem

Hossę zobaczyłam dziś

Hossa, przypłaszczona do ziemi, odmówiła udania się na sesję zdjęciową.
Została zaniesiona na rękach, co bardzo jej się spodobało.

Hossa odmówiła samodzielnego wejścia na wagę.
Razem z pracownikiem waży 124 kg.

Hossa elegancko zjadła pół puszki chappi, karmiona łyżką

W schronisku posiadała tylko numer identyfikacyjny.
Dostałam pozwolenie zostania jej matką chrzestną.

Nadałam jej imię Hossa, bo sięgnęła już psiego dna.
Teraz moze już tylko piąć się w górę...

Zdjęcia Hossy wklei Lupe - dziękuję!

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

boszszszeee... ona jest zachwycająca :loveu:

tak bardzo bym chciała żeby znalazła taki cudowny dom... żeby była szczęśliwa podwójnie... za siebie i za Lawę :roll:

Posted

wiesz, Dorothy, nie ma sprawy: możemy zrobić z niej koleżankę Mazaczka;) - pomyśl tylko...miałabyś dwa bobki i dwa mazaczki:lol: ... dopiero bys robia furorę!

kyon, my tu mamy trochę więcej takich artystek:lol: , więc lepiej na nie nie patrz, bo przecież jesteś zapsiony już z meniskiem wypukłym:evil_lol:

Camara... dzięki, ja sobie to samo pomyślałam wczoraj, gdy ją wytulałam do garnic mozliwości (też podwójnie...:-( )
Ale to chyba tylko Wy tam na południu macie monopol na takie cudowne domy:shake:
Odnoszę wrażenie, że jeśli ktoś już weźmie ze schronu takiego bydlaka:p , to w najlepszym razie pójdzie do jakiejś podkoszalińskiej wsi na łancuch albo do zamkniętego kojca do pilnowania:shake: ( z całym szacunkiem dla podkoszalinskich wsi)

Posted

kinga napisał(a):

Odnoszę wrażenie, że jeśli ktoś już weźmie ze schronu takiego bydlaka:p , to w najlepszym razie pójdzie do jakiejś podkoszalińskiej wsi na łancuch albo do zamkniętego kojca do pilnowania:shake: ( z całym szacunkiem dla podkoszalinskich wsi)

:placz: NIEEEEE....

Kinga, gdzie ją ogłaszałaś?
może nie ograniczać się terenowo, tylko pokazac Hossę w Aaaby.pl ? Allegro? Gratka? - ogólnopolskim, jeżeli zdecydujesz się na taką formę to daj znać!

Posted

Camara,

ja jej nie ogłaszałam jeszcze nigdzie, dziś dopiero zamierzam puścić ją do szczecińskiej Wyborczej, choć mam jakis dziwny uraz do tej scieżki reklamowej:roll:

Zdecydowałabym się na każdą formę rozpropagowania Hossy, ale ja jestem taka raczej komputerowa kretynka:oops: , nie podołam wyzwaniom współczesnej technologii:eviltong: :-( ...

Posted

Może uda się jednak bez łańcucha...:lol:
Rozmawiałam przed chwilą z kierowniczką, obiecała, ze na jej karcie napisze, ze Hossa jest zarezerwowana na moje nazwisko...

O kurcze, no to mam czwartego psa:p

Nie, nie, ja jej nie mogę wziąć:shake: , musi sobie radzić bez moich salonów...

Posted

kyon, my tu mamy trochę więcej takich artystek:lol: , więc lepiej na nie nie patrz, bo przecież jesteś zapsiony już z meniskiem wypukłym:evil_lol:

ano, masz rację:shake: , choć żal serce ściska:eviltong:

Posted

Proszę pamiętać o Hossie !!!!!

- wydaje się, ze znalezienie domu dla młodej, pięknej i grzecznej suni to prosta sprawa... i wszyscy zajmują się tymi największymi biedakami - psami niemłodymi, uroczymi inaczej i te biedaki po wielkich trudach czasem znajdują domy (cudna sprawa :p )
- a tymczasem to co było młode i piękne i miało wielkie szanse na znalezienie domu zostaje zapomniane w schronisku i z czasem... przestaje być już młode i piękne...

Proszę rozgladajcie się za domem dla Hossy, żeby ktoś zdążył ja pokochać zanim zbrzydnie i żeby ten KTOŚ kochał ją nadal... nawet wtedy kiedy będzie juz stara.