Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Głosem wiekszości działaczy naszego oddziału, na wystawie sędziowie będą wyposażeni w rękawiczki jednorazowe (lekarskie) w celu uniknięcia przenoszenia bakterii i wirusów miedzy poszczególnymi psami. Postanowiliśmy wyjśc na przekór sytuacji jaka miała miejsce po wystawie w Bratysławie w zeszłym roku (kaszel kennelowy). Mam nadzieję że juz niebawem na stałe również wśród innych oddziałów zagości taka powinnność.

Oj tak, to bardzo madre posuniecie ! ;)

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa była poruszona w srodę i po pół godzinie wszyscy po przedyskutowaniu podjeli decyzję że rękawiczki to świetny pomysł. Po pierwsze w kwestii zdrowotnej,a po drugie finansowej bo mając jednego psiaka to jeszcze idzie znieśc, ale na myśl że jedziesz na wystawe i przywozisz jakieś swiństwo, a w domu masz jeszcze kilka innych psiakow to mysl generujących się nawzajem kłopotów po powrocie do domu z nieświadomoscia ze masz swinstwo juz teraz doprowadzają mnie do gęsiej skórki. Kazdy sobie przekazuje bakterie i zamiast stado utytułowanych czworonogów masz stado chodzących chorych psiaków :-(

Zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie w praktyce ;-)

Posted

To skoro my już w domku, to się pochwalimy:

Syriusz - BLACK&WHITE Milthon Bohemia
1dosk, Zwycięstwo Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy
BEST OF GROUP II

[SIZE=2]Oraz na Junior Handling również z Syriuszem:
5/5 pkt
[SIZE=3]IV LOKATA

Posted

Ania :) napisał(a):
Shetanka wielkie gratulacje ! :) Bardzo żałuję, że nie mogłam Was poznać ..

Dzięki ^_^ no właśnie się zastanawiałam, czemu nie podchodzisz czy coś...

ja mam nadzieję że ktoś ma fotki z BOG V grupy?

Posted

Shetanka napisał(a):
To skoro my już w domku, to się pochwalimy:

Syriusz - BLACK&WHITE Milthon Bohemia
1dosk, Zwycięstwo Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy
BEST OF GROUP II

[SIZE=2]Oraz na Junior Handling również z Syriuszem:
5/5 pkt
[SIZE=3]IV LOKATA

wielkie gratulacje.....:ylsuper:

my w Kaliszu z Mellody Dream Quare Non -V1, Zw.Mł, Naj Jun w Rasie- ukończony Mł.Ch.PL :loveu:

Posted

Tiesto_kennel napisał(a):
Sprawa była poruszona w srodę i po pół godzinie wszyscy po przedyskutowaniu podjeli decyzję że rękawiczki to świetny pomysł. Po pierwsze w kwestii zdrowotnej,a po drugie finansowej bo mając jednego psiaka to jeszcze idzie znieśc, ale na myśl że jedziesz na wystawe i przywozisz jakieś swiństwo, a w domu masz jeszcze kilka innych psiakow to mysl generujących się nawzajem kłopotów po powrocie do domu z nieświadomoscia ze masz swinstwo juz teraz doprowadzają mnie do gęsiej skórki. Kazdy sobie przekazuje bakterie i zamiast stado utytułowanych czworonogów masz stado chodzących chorych psiaków :-(

Zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie w praktyce ;-)

Cos chyba nie wypalilo z tymi rekawiczkami... ;)

Mam kilka zdjec z finalow, na pewno mlody prezenter, BOG VI i VII. W razie czego mogę podeslac.

Posted

Shetanka napisał(a):
Dzięki ^_^ no właśnie się zastanawiałam, czemu nie podchodzisz czy coś...

ja mam nadzieję że ktoś ma fotki z BOG V grupy?

Proszę bardzo !

i jeszcze kilka fotek z wystawy

C.d.n

Posted

my wróciliśmy bardzo zadowoleni.

Zaskakujący Zenek z Korczówki - I dosk. Zw. Mł. i Naj. Junior w stawce 5 psów (bardzo silna stawka.)
Csikasz Frima- Zw. Mł. Naj. Junior i BOB i na deserek powiem, że ukończyła Mł. Ch. Pl.
Bibiś- I WO, Naj. Szczenie
Całus-ocena dosk. poza konkurencja, bo się spóźniliśmy grrrr

Posted

Mam dużo fot, ale takich luźnych, może złapałam czyjegoś pupila;-)
Gratuluję wszystkim uczestnikom wystawy - tym co wygrali wygranej, a wszystkim innym samej chęci pokazania psów i zadania sobie trudu, aby pieski godnie się prezentowały na ringach;-):klacz:

My wróciliśmy szczęśliwie z CWC, ZW i BOB, na Gr.II Pani Sędzia wolała jednak większe rasy, więc mój mini sznup miał słabe szanse:roflt:
Mam sporo Onków, wilczaków i kilka innych piesków - przeważnie spoza ringów;-)