DALMATYNKA0987 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 :-( SUNIA MA 12 TYGODNI :lol: OD 2 DNI ROBIE SOBIE SPACERKI PO WSI:p A Z NAMI MOJ SYNEK W WOZECZKU-SUNIA JAK WIDZI INNE PSY TO SIE JEZY PODSZCZEKUJE :-( DZIECI JAK WIDZI WIEK OKOLO 10 LAT TO SIE ICH BOI JAK MAM SPRAWIC ZEBY BYLA BARDZIEJ UFNA?? JAK PRZYCHODZA ZNAJOMI KTORYCH WIDZI PIERWSZYT RAZ TO SIE CZAI I NIE CHCE ODRAZU PODEJSC ALE JAK JUZ PODEJDZIE TO CHCE PIESZCZOT:diabloti: Quote
DALMATYNKA0987 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Juzz nieaktualne ;) troszke popracowalysmy razem i juz ok;) Quote
sachma Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 to ja może odkopie.. szczeniak 3 miesięczny, panicznie boi się innych psów, ucieka i piszczy kiedy jakiś się zbliża - dla niego bezpieczna odległość to 10m, jak pies podchodzi bliżej mały robi odwrót, a nie daj bóg żeby chciał go powąchać.. robi raban na cały park i ucieka gdzie może.. nie wiem jak z nim postępować żeby nie pogłębiać lęku ale się go pozbyć... dodam że maluch w wieku 10 tyg na naszym podwórku podbiegł do sąsiadki z którą rozmawiałam przez płot, oparł się o płot i w tym momencie wyskoczył na niego owczarek niemiecki - nie wiem czy go złapał za łapkę (była cała i jak dotykałam to nie bolało) ale potwornie go przestraszył - maluch uciekał z piskiem, myślę że to mogło być przyczyną - do tej pory z uwagi na brak szczepień i brak znajomych psów nie pozwalałam na kontakty z innymi psami - jak jakiegoś bezpańskiego widziałam brałam małego na ręce.. nie wiem czy tym nie powiększyłam jeszcze strachu... chce to jakoś odkręcić ale za bardzo nie wiem jak :/ Quote
MOKUTEKI Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Znam pieska ze schroniska który tak reaował na inne psy. Piesek miał ok. pół roku jak został adoptowany i "wyszedł' z tej paniki. Właściciel czerpał "inspiracje" z książki pt. "Strachopies czyli poradnk postępowania z bojaźliwych psem" Grzegorza Firlita. Poszukaj w necie wydawnictwa (nie księgarni internewej) gdyż wysyłała bez kosztów przesyłki podobno i to książkę za jedyne 15zł. Warto sprawdzić. Trzymam kciuki. Quote
Martens Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Nie masz znajomych z małym łagodnym psem, najlepiej szczeniakiem, z którym możnaby oswajać Twojego? To by dużo ułatwiło przynajmniej na wstępie. Quote
sachma Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 no właśnie nie :( dałam ogłoszenie na dogo - moi znajomi mają psy, ale albo wielkie i agresywne albo małe i szczekliwe które próbują gryźć każdego obcego psa.. w ten weeken idziemy na zawody agility - będzie tam moja kolezanka ze swoją sunią, zobaczymy - może ona pomoże.. Quote
Recommended Posts