Olena84 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 A ona jest urocza wlasnei dlatego ze to taki grubasek;) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='DIF']Wczoraj zważyłam wszystkie psiaki w hotelu! Okazało się, że Szancia waży 2,2 kg mniej niż ważyła ostatnio!!!:loveu::multi: Już kilka tygodni temu Pani dr. BB powiedziała, że "konsystencja" skóry Szanci jest jakby inna... Nie taka nabita, "mocna" i ciężka. Poza tym widziałam przecież, że Szancia inaczej się porusza. Inaczej chodzi, zaczepia psy do zabawy, już nie człapie jak ją wołam, ale biegnie! Super bardzo! :loveu: Noooo, chapeau bas! pzdr. Quote
malibo57 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 DIFciu, już po świętach - hop!hop! Co słychać u psiaków? Jak było? Quote
Asiaczek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Juz tuż-tuz sylwester, a tu taka cisza... Pzdr. Quote
feliksik Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 kolejny rok z nami Szantusiu, oby ostatni na dziale do adopcji, a pierwszy w nowym domku Quote
malibo57 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Dzięki, Feliksik:) Przyjmujemy na dobrą wróżbę:loveu: Quote
Ziutka Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ja też mam taką nadzieję :) ciągle odnawiam ogłoszenia wszystkim psiakom, wyróżniam i cisza, ale na każdego przyjdzie pora!!! Przyszła pora na Jankę i Alfika i na resztę przyjdzie! :) Quote
Hotel KADIF Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Ziutka']Ja też mam taką nadzieję :) ciągle odnawiam ogłoszenia wszystkim psiakom, wyróżniam i cisza, ale na każdego przyjdzie pora!!! Przyszła pora na Jankę i Alfika i na resztę przyjdzie! :) Pewnie, że tak Ziutuś! Przecież na Szancię były chętne domki, ale nie spełniały oczekiwań. Np mieszkanie na drugim piętrze bez windy. Odpada kompletnie. A my mieliśmy strzyżenie! Szancia w ostatni dzień roku wróciła z ogrodu z uchem pełnym rzepów! Nie dałam rady ich wyplątać i musiałam powycinać. A wiadomo, że skoro wycięłam jedną stronę to muszę wyciąć resztę! Wyszło mi to okropnie! :shake::placz: Szancia Nowy Rok zniosła bardzo dobrze. W ogóle się nie bała huków, leżała sobie spokojnie w klatce. Wszystkie psy pozamykałam w klatkach. Pozasłaniałam je narzutami i prześcieradłami, żeby psiaki miały poczucie schowania się i jakoś nam to przeszło. 1 stycznia doszedł nam nowy kolega, szkieletorek Lesio, którego ktoś przywiązał w lesie do drzewa i zostawił na niechybną śmierć! Szanta jak zwykle przyjęła kolejnego psiaka rewelacyjnie. Obwąchała się z nim a potem powaliła na brzuchu! Lesio rozmerdał się cały a podobno boi się większych psów! :evil_lol: Quote
feliksik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 na tych zdjęciach to jak pierza od kury:evil_lol: Quote
Olena84 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 To wszystko z ucha? Cos chyba Ciotka Dif sie rozszalala z tymi nozyczkami! Quote
Asiaczek Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 feliksik napisał(a):kolejny rok z nami Szantusiu, oby ostatni na dziale do adopcji, a pierwszy w nowym domku Wierzę w to:) Olena84 napisał(a):To wszystko z ucha? Cos chyba Ciotka Dif sie rozszalala z tymi nozyczkami! No, własnie... jak dla mnie - to tez za duzo tej sierści;) pzdr. Quote
Hotel KADIF Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Olena84']To wszystko z ucha? Cos chyba Ciotka Dif sie rozszalala z tymi nozyczkami! :roflt::roflt::roflt::megagrin::megagrin::megagrin: Normalnie zaplułam monitor!!!! Jesteś mi winna ściereczkę.... :evil_lol: Pewnie, że cała Szancia opitolona! Ogonek też i wygląda ekhm..ekhm... szokująco! :loveu::loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Jaka tutaj jest ładna:) http://img835.imageshack.us/img835/5276/aparat06012012107.jpg Pzdr. Quote
zula131 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kolejny uciekinier :-( http://www.dogomania.pl/threads/2202...9#post18343299 Może ktoś z Was mieszka w okolicach Okęcia? ...... Quote
Ziutka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Przepiękna ta nasza Szantusia :loveu: Znajdziemy Ci domek, obiecuję!!! Quote
Redpit Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Oglądając Alfika (i teraz jego szczęście) - myślę, że i Szanta trafi w końcu :) - chyba to nie całkiem kundelki (takie mini ONki), bo jak popatrzeć na mojego Szakira, to jak rodzeństwo :) , a do tego jeszcze ta tusza :D Na fotce po obcince z tym drugim psiakiem - to wyglądają podobnie jak u mnie Szakir ze znajdusiem Pikusiem ;) Quote
malibo57 Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Planujemy przenieść Szantę do DT, gdzie zwolniło się miejsce Bierki. Uznałyśmy, że powinna teraz zaznać trochę miejskiego życia:) DIFcia odwiezie ją prawdopodobnie w poniedziałek. Quote
OlimpiaK Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Szanta już u mnie, grzecznie drzemie jak i reszta towarzystwa :) Mam nadzieję, że nasze zdrowotne spacerki (mam 13-letnią sunię własną, która nie powinna biegać, ale musi się ruszać by jej mięśnie nie zanikały) pomogą Szancie w zrzuceniu nadmiaru tuszy.:razz: Quote
Hotel KADIF Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='OlimpiaK']Szanta już u mnie, grzecznie drzemie jak i reszta towarzystwa :) Mam nadzieję, że nasze zdrowotne spacerki (mam 13-letnią sunię własną, która nie powinna biegać, ale musi się ruszać by jej mięśnie nie zanikały) pomogą Szancie w zrzuceniu nadmiaru tuszy.:razz:[/QUOTE] Oooooo..... A ja dopiero przed chwilką wróciłam z Warszawy i od razu lecę na wątek pisać o wszystkim a tu niespodzianka! :loveu: A jak się zachowywała po naszym wyjeździe, bardzo była zdenerwowana? Mam nadzieję, że nie, bo nam się serca ściskały! Była u nas kawał czasu.... Mam kilka fotek, ale wkleję jutro, bo padam na buzię... :( Quote
malibo57 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Już miałam rozgrzać telefon, bo czekam i czekam na wieści, a tu nic... Ale widzę, że wszystko w porządku:) Witaj Olimpio na Szantowym wątku! Jak ją znajdujesz? Nie sprawia kłopotu? Quote
OlimpiaK Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='DIF']A jak się zachowywała po naszym wyjeździe, bardzo była zdenerwowana? [/QUOTE] leżała przez pewien czas w przedpokoju i nie dała się namówić na wejście do pokoju, ale po wspólnym prawie godzinnym spacerze wszystko jej przeszło i spała już zwinięta na małym dywaniku w pokoju obok kanapy. :) [quote name='malibo57']Już miałam rozgrzać telefon, bo czekam i czekam na wieści, a tu nic... Ale widzę, że wszystko w porządku:) Witaj Olimpio na Szantowym wątku! Jak ją znajdujesz? Nie sprawia kłopotu?[/QUOTE]witam, witam. :) przeprosiłam się trochę z dogomanią, ale tylko dla wątków moich dt :P Szanta kłopotu nie sprawia. Myślałam, że na spacerze będzie gorzej, a tu zaskoczenie - na smyczy chodzi umiarkowanie, tzn. trochę ciągnie, ale reaguje na upomnienia lekkie już, więc powinnyśmy szybko się z tym uporać mam nadzieję. Teraz uczę ją komendy "do mnie", nie spuszczam jej ze smyczy, ale na pustym terenie bez psów przepinam na flexi jednego z moich psiaków i panienka całkiem nieźle sobie radzi. Raz się brzydko w domu zachowała, bo mój psiak chciał podejść do mnie jak siedziałam na kanapie, a Szanta leżała mi przy nogach i nawarczała na niego, ale dobra reakcja mojego futra (wysyłał jej wszelkie możliwe CSy) i moje skarcenie głosem i przywołanie Duszka do siebie pokazały Szancie, że nie należy się tak zachowywać. Mam nadzieję, że zrozumiała, bo się coś takiego nie powtórzyło. No i mam wielką nadzieję, że moje psy nauczą się od Szanty, że jak się chce iść na spacer, to należy iść pod drzwi i dać znać. :D Moje futra nie dają znać, tzn. starsza nigdy nie marudziła i nie sygnalizowała, że jej się chce (jest ze mną ponad 12 lat), a młody tylko zaczepia i się kręci, a robi to także kiedy chce jeść i kiedy mu się nudzi, więc mało to miarodajny sygnał. Quote
Olena84 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A ja dopiero teraz sie dowiedzialam, ze takie zmiany u Szanty. Ciekawe jak sobie poradzi w mieszkaniu, mam nadzieje, ze juz niedlugo ktos sie w niej zakocha i juz jej nie porzuci. A ciotka Dif to pewnie tęskni:(... Quote
Recommended Posts