Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='DIF']Wczoraj zważyłam wszystkie psiaki w hotelu!
Okazało się, że Szancia waży 2,2 kg mniej niż ważyła ostatnio!!!:loveu::multi:
Już kilka tygodni temu Pani dr. BB powiedziała, że "konsystencja" skóry Szanci jest jakby inna... Nie taka nabita, "mocna" i ciężka.
Poza tym widziałam przecież, że Szancia inaczej się porusza. Inaczej chodzi, zaczepia psy do zabawy, już nie człapie jak ją wołam, ale biegnie!
Super bardzo! :loveu:
Noooo, chapeau bas!

pzdr.

Posted

Ja też mam taką nadzieję :) ciągle odnawiam ogłoszenia wszystkim psiakom, wyróżniam i cisza, ale na każdego przyjdzie pora!!! Przyszła pora na Jankę i Alfika i na resztę przyjdzie! :)

Posted

[quote name='Ziutka']Ja też mam taką nadzieję :) ciągle odnawiam ogłoszenia wszystkim psiakom, wyróżniam i cisza, ale na każdego przyjdzie pora!!! Przyszła pora na Jankę i Alfika i na resztę przyjdzie! :)

Pewnie, że tak Ziutuś! Przecież na Szancię były chętne domki, ale nie spełniały oczekiwań. Np mieszkanie na drugim piętrze bez windy. Odpada kompletnie.

A my mieliśmy strzyżenie! Szancia w ostatni dzień roku wróciła z ogrodu z uchem pełnym rzepów! Nie dałam rady ich wyplątać i musiałam powycinać. A wiadomo, że skoro wycięłam jedną stronę to muszę wyciąć resztę! Wyszło mi to okropnie! :shake::placz:

Szancia Nowy Rok zniosła bardzo dobrze. W ogóle się nie bała huków, leżała sobie spokojnie w klatce. Wszystkie psy pozamykałam w klatkach. Pozasłaniałam je narzutami i prześcieradłami, żeby psiaki miały poczucie schowania się i jakoś nam to przeszło.

1 stycznia doszedł nam nowy kolega, szkieletorek Lesio, którego ktoś przywiązał w lesie do drzewa i zostawił na niechybną śmierć! Szanta jak zwykle przyjęła kolejnego psiaka rewelacyjnie. Obwąchała się z nim a potem powaliła na brzuchu! Lesio rozmerdał się cały a podobno boi się większych psów! :evil_lol:

Posted

feliksik napisał(a):
kolejny rok z nami Szantusiu, oby ostatni na dziale do adopcji, a pierwszy w nowym domku

Wierzę w to:)

Olena84 napisał(a):
To wszystko z ucha? Cos chyba Ciotka Dif sie rozszalala z tymi nozyczkami!

No, własnie... jak dla mnie - to tez za duzo tej sierści;)

pzdr.

Posted

[quote name='Olena84']To wszystko z ucha? Cos chyba Ciotka Dif sie rozszalala z tymi nozyczkami!

:roflt::roflt::roflt::megagrin::megagrin::megagrin:

Normalnie zaplułam monitor!!!! Jesteś mi winna ściereczkę.... :evil_lol:
Pewnie, że cała Szancia opitolona! Ogonek też i wygląda ekhm..ekhm... szokująco!

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Oglądając Alfika (i teraz jego szczęście) - myślę, że i Szanta trafi w końcu :) - chyba to nie całkiem kundelki (takie mini ONki), bo jak popatrzeć na mojego Szakira, to jak rodzeństwo :) , a do tego jeszcze ta tusza :D
Na fotce po obcince z tym drugim psiakiem - to wyglądają podobnie jak u mnie Szakir ze znajdusiem Pikusiem ;)

Posted

Planujemy przenieść Szantę do DT, gdzie zwolniło się miejsce Bierki. Uznałyśmy, że powinna teraz zaznać trochę miejskiego życia:)
DIFcia odwiezie ją prawdopodobnie w poniedziałek.

Posted

Szanta już u mnie, grzecznie drzemie jak i reszta towarzystwa :) Mam nadzieję, że nasze zdrowotne spacerki (mam 13-letnią sunię własną, która nie powinna biegać, ale musi się ruszać by jej mięśnie nie zanikały) pomogą Szancie w zrzuceniu nadmiaru tuszy.:razz:

Posted

[quote name='OlimpiaK']Szanta już u mnie, grzecznie drzemie jak i reszta towarzystwa :) Mam nadzieję, że nasze zdrowotne spacerki (mam 13-letnią sunię własną, która nie powinna biegać, ale musi się ruszać by jej mięśnie nie zanikały) pomogą Szancie w zrzuceniu nadmiaru tuszy.:razz:[/QUOTE]

Oooooo..... A ja dopiero przed chwilką wróciłam z Warszawy i od razu lecę na wątek pisać o wszystkim a tu niespodzianka! :loveu:
A jak się zachowywała po naszym wyjeździe, bardzo była zdenerwowana?
Mam nadzieję, że nie, bo nam się serca ściskały! Była u nas kawał czasu....

Mam kilka fotek, ale wkleję jutro, bo padam na buzię... :(

Posted

Już miałam rozgrzać telefon, bo czekam i czekam na wieści, a tu nic...
Ale widzę, że wszystko w porządku:)
Witaj Olimpio na Szantowym wątku! Jak ją znajdujesz? Nie sprawia kłopotu?

Posted

[quote name='DIF']A jak się zachowywała po naszym wyjeździe, bardzo była zdenerwowana? [/QUOTE] leżała przez pewien czas w przedpokoju i nie dała się namówić na wejście do pokoju, ale po wspólnym prawie godzinnym spacerze wszystko jej przeszło i spała już zwinięta na małym dywaniku w pokoju obok kanapy. :)

[quote name='malibo57']Już miałam rozgrzać telefon, bo czekam i czekam na wieści, a tu nic...
Ale widzę, że wszystko w porządku:)
Witaj Olimpio na Szantowym wątku! Jak ją znajdujesz? Nie sprawia kłopotu?[/QUOTE]witam, witam. :) przeprosiłam się trochę z dogomanią, ale tylko dla wątków moich dt :P

Szanta kłopotu nie sprawia. Myślałam, że na spacerze będzie gorzej, a tu zaskoczenie - na smyczy chodzi umiarkowanie, tzn. trochę ciągnie, ale reaguje na upomnienia lekkie już, więc powinnyśmy szybko się z tym uporać mam nadzieję. Teraz uczę ją komendy "do mnie", nie spuszczam jej ze smyczy, ale na pustym terenie bez psów przepinam na flexi jednego z moich psiaków i panienka całkiem nieźle sobie radzi. Raz się brzydko w domu zachowała, bo mój psiak chciał podejść do mnie jak siedziałam na kanapie, a Szanta leżała mi przy nogach i nawarczała na niego, ale dobra reakcja mojego futra (wysyłał jej wszelkie możliwe CSy) i moje skarcenie głosem i przywołanie Duszka do siebie pokazały Szancie, że nie należy się tak zachowywać. Mam nadzieję, że zrozumiała, bo się coś takiego nie powtórzyło.

No i mam wielką nadzieję, że moje psy nauczą się od Szanty, że jak się chce iść na spacer, to należy iść pod drzwi i dać znać. :D Moje futra nie dają znać, tzn. starsza nigdy nie marudziła i nie sygnalizowała, że jej się chce (jest ze mną ponad 12 lat), a młody tylko zaczepia i się kręci, a robi to także kiedy chce jeść i kiedy mu się nudzi, więc mało to miarodajny sygnał.

Posted

A ja dopiero teraz sie dowiedzialam, ze takie zmiany u Szanty. Ciekawe jak sobie poradzi w mieszkaniu, mam nadzieje, ze juz niedlugo ktos sie w niej zakocha i juz jej nie porzuci.

A ciotka Dif to pewnie tęskni:(...