Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malutkie info z dziś:
" Smoli dogaduje się z Szantą rewelacyjnie, Szanta nawet jej próbuje matkować, jest bardzo opiekuńcza i chroni ją przed innymi wrogo nastawionymi psami. Kupiliśmy im ciasteczka i będziemy próbować nagradzać Smoli i Szantę"
:)

Posted

Z Szancią był problem, na szczęście juz sie powoli wyjaśnia. Otóż stwierdzono u niej płyn w płucach, pies źle oddychał, miał napadowe duszności.
Zrobiono rtg serca, dostała Furosemid - oddech sie poprawił. Po konsultacjach s radiologiem, okazało się, że serducho w miarę w porządku, usg innych organów wykazało zmiany w nerkach i wątrobie.
Dziś przyszły wyniki badania krwi i...jest ok,uff!
Stanęło na tym, co mówił i dr Kurski - Szanta musiała przejść jakieś paskudne choróbsko, powazna infekcję i dlatego OBRAZ jej organów ( śledziona!) jest taki, a nie inny. Natomiast czynnościowo jest w porządku.
Mnie tylko niepokoi, skąd ten płyn w płucach? tego na razie nam nie wyjaśniono.
Szanta jest pod opieka lecznicy Felis na ul. Osowskiej.
Poza tym, w poniedziałek Szanta jedzie do dr Bałucińskiej na "przypominajkę" - bierze dokumentację, być może dostanie nowe zabiegi.
Poza tym, rządzi się niemożliwie! Ustawia Bierkę i inne psy, zajęła łóżko i jest "Królowa Matką" - rządzi dość despotycznie. Wyobrażacie sobie?!

Powyżej, ze Smolikiem:)

Posted

Tia, tylko ostry szlag ją trafia na obecność Bierki - ale Biereczka dziś postawiła sprawę jasno: Nie ze mną takie numery. Szanta przeżyła szok. Zobaczymy, jak dalej rozwinie sie sprawa stosunków dwustronnych.

• 2 weeks later...
Posted

Ach, miałam nic nie pisać tylko wkleić zdjęcia jako niespodziankę dla wszystkich fanów Szanci.
Ale na wątkach innych psiaków z tego domu coś muszę skrobnąć (np. zagłodzonej Bierki), więc skrobię i u Szanty :)

Szancia jest po prostu bosska!
Jak zobaczyła mnie i dzieciaki oszalała z radości (co nie ukrywam, sprawiło mi ogromną radość). Swojego opiekuna rozśmieszyła okropnie, bo gdy kucnęłam do niej po prostu przewaliła mnie z radości na podłogę liżąc mnie po gębie! A waży niestety więcej niż ważyła u mnie!:shake: Nie jest to dobre, ale malibo edukuje społeczeństwo i jesteśmy na dobrej drodze do ogarnięcia problemu.
Szancia jest szczęśliwa bardzo, uwierzcie mi! :loveu:
Może malibo wklei resztę zdjęć (zaraz prześlę na maila), bo dzisiaj wklejam przez limitowany fotosik. Imagekrzak coś mi nie za bardzo dzisiaj działa a nie mam czasu na siedzenie przed kompem i czekanie aż łaskawie coś prześle....

Posted

Szancia nie jest entuzjastką wyczynów sportowych. Obecnie się odchudza, więc jej pan zabiera ja na przebieżki - Szanta nie jest zachwycona.
Wydaje mi się, że ona lubi ogród, ale z pozycji leżaka:evil_lol: