Asiaczek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Uffff, Szanta tak łatwo się nie poddaje;) Pzdr. Quote
Akrum Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 cuuudowne wieści :) Szanta, w końcu i tobie się udało :) Quote
malibo57 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Malutkie info z dziś: " Smoli dogaduje się z Szantą rewelacyjnie, Szanta nawet jej próbuje matkować, jest bardzo opiekuńcza i chroni ją przed innymi wrogo nastawionymi psami. Kupiliśmy im ciasteczka i będziemy próbować nagradzać Smoli i Szantę" :) Quote
migdalena Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ogromnie się cieszę:multi::multi::multi: Quote
Asiaczek Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Oooo, to juz musowo będzie dobrze:) Pzdr. Quote
malibo57 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Z Szancią był problem, na szczęście juz sie powoli wyjaśnia. Otóż stwierdzono u niej płyn w płucach, pies źle oddychał, miał napadowe duszności. Zrobiono rtg serca, dostała Furosemid - oddech sie poprawił. Po konsultacjach s radiologiem, okazało się, że serducho w miarę w porządku, usg innych organów wykazało zmiany w nerkach i wątrobie. Dziś przyszły wyniki badania krwi i...jest ok,uff! Stanęło na tym, co mówił i dr Kurski - Szanta musiała przejść jakieś paskudne choróbsko, powazna infekcję i dlatego OBRAZ jej organów ( śledziona!) jest taki, a nie inny. Natomiast czynnościowo jest w porządku. Mnie tylko niepokoi, skąd ten płyn w płucach? tego na razie nam nie wyjaśniono. Szanta jest pod opieka lecznicy Felis na ul. Osowskiej. Poza tym, w poniedziałek Szanta jedzie do dr Bałucińskiej na "przypominajkę" - bierze dokumentację, być może dostanie nowe zabiegi. Poza tym, rządzi się niemożliwie! Ustawia Bierkę i inne psy, zajęła łóżko i jest "Królowa Matką" - rządzi dość despotycznie. Wyobrażacie sobie?! Powyżej, ze Smolikiem:) Quote
agata-air Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Szanta despotycznie...to trochę tak jak Ruda hehehe nie chce nawet pytać skąd im się to bierze...wie co mi ciotka odpowie- z właściciela ;) Quote
Akrum Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 ślicznie Szanta wygląda i jaka szczęśliwa :) Quote
malibo57 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Tia, tylko ostry szlag ją trafia na obecność Bierki - ale Biereczka dziś postawiła sprawę jasno: Nie ze mną takie numery. Szanta przeżyła szok. Zobaczymy, jak dalej rozwinie sie sprawa stosunków dwustronnych. Quote
Asiaczek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Hahaha, Królowa-Matka:) http://img84.imageshack.us/img84/936/20110210277.jpg Jaki Smolik jest cudny:) http://img687.imageshack.us/img687/9469/20110210253.jpg A macie może jakieś fotki z Bierką? Chciałabym zobaczyć sunię, która postawiła się Szantusi;) Pzdr. Quote
Hotel KADIF Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ach, miałam nic nie pisać tylko wkleić zdjęcia jako niespodziankę dla wszystkich fanów Szanci. Ale na wątkach innych psiaków z tego domu coś muszę skrobnąć (np. zagłodzonej Bierki), więc skrobię i u Szanty :) Szancia jest po prostu bosska! Jak zobaczyła mnie i dzieciaki oszalała z radości (co nie ukrywam, sprawiło mi ogromną radość). Swojego opiekuna rozśmieszyła okropnie, bo gdy kucnęłam do niej po prostu przewaliła mnie z radości na podłogę liżąc mnie po gębie! A waży niestety więcej niż ważyła u mnie!:shake: Nie jest to dobre, ale malibo edukuje społeczeństwo i jesteśmy na dobrej drodze do ogarnięcia problemu. Szancia jest szczęśliwa bardzo, uwierzcie mi! :loveu: Może malibo wklei resztę zdjęć (zaraz prześlę na maila), bo dzisiaj wklejam przez limitowany fotosik. Imagekrzak coś mi nie za bardzo dzisiaj działa a nie mam czasu na siedzenie przed kompem i czekanie aż łaskawie coś prześle.... Quote
morisowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Szanta!!! cudnie, cudnie, cudnie :loveu: Quote
malibo57 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 No, Szancior załapał się na fajny domek! Quote
alice midnight Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 normalnie siostry bliźniaczki :D spokój i radość w tych psich oczach to jest to, bo nie ma to jak własny kąt :) Quote
__Lara Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ale śliczne zdjęcia :) jest na nich taka szczęśliwa :) Quote
Asiaczek Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Cudne zdjęcie:) http://images46.fotosik.pl/619/7980b51a0a1a212a.jpg Pzdr. Quote
Becia66 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 A Szantusia mieszka w bloku czy w domu z ogródkiem ? Quote
Hotel KADIF Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='Becia66']A Szantusia mieszka w bloku czy w domu z ogródkiem ? W bloku, Beciu! Na parterze coby nie musiała się męczyć z chodzeniem po piętrach ;)! Mieszka razem ze Smoli na DS oraz z Alfikiem i Bierką na DT ! Quote
Becia66 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 to pewnie wspomina twój piękny, duży ogród z wielkim utęsknieniem.... Quote
malibo57 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Szancia nie jest entuzjastką wyczynów sportowych. Obecnie się odchudza, więc jej pan zabiera ja na przebieżki - Szanta nie jest zachwycona. Wydaje mi się, że ona lubi ogród, ale z pozycji leżaka:evil_lol: Quote
Recommended Posts