Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale wieści, aż się wierzyć nie chce. Widzę DIFciu że psu od ciebie to tak parami wędrują, Erka z Elfem teraz Smoli z Szantą. A jaka wcześniej była relacja między nimi tzn.Smoli i Szantą ?

Posted

DIF napisał(a):
No i malibko mnie ubiegła....
A wszystko przez imagekrzaka. Zdjęcia pokazane wyżej cholernie długo się ładowały i posta pisałam pół godziny! :shake::evil_lol:

O, żesz, kurka! Nie wpadłam na to, ze właśnie piszesz i zabierałam sie do wstawiania zdjęć. Sorki!
Czy Smolika też wstawisz?

Jeszcze takie są. Szanta z nową panią i panem:)

Z tej radości się rozpędziłam - przepraszam.
Zebrałam burę i musiałam zamazywać pędzelkiem - całkiem przyjemne zajęcie:grins:

Posted

Becia66 napisał(a):
ale wieści, aż się wierzyć nie chce. Widzę DIFciu że psu od ciebie to tak parami wędrują, Erka z Elfem teraz Smoli z Szantą. A jaka wcześniej była relacja między nimi tzn.Smoli i Szantą ?

Oj rzeczywiście, jakoś parkami idą do nowych domów! Bo przecież Elf i Erka zamieszkały w jednej rodzinie, chociaż w różnych miejscach....
Jeśli chodzi o relacje Szanta-Smoli to były raczej obojętne. Szanta zawsze wolała być z człowiekiem a Smolisia z ... Fantą!

malibo57 napisał(a):
O, żesz, kurka! Nie wpadłam na to, ze właśnie piszesz i zabierałam sie do wstawiania zdjęć. Sorki!
Czy Smolika też wstawisz?

Wstawię, ale jutro ok? Nie wiem co się dzieje, ale krzak dzisiaj działa jakby chciał a nie mógł! Straaasznie długo wstawiają się zdjęcia!:shake:

Posted

malibo57 napisał(a):
No właśnie, gdzie ona?
No, cóż, to ja sypnę:
SZANTA POJECHAŁA DZIŚ DO DS :)

Jeeeeee, ależ super wieści:)
Gratulacje dla Was i mocno 3mam za Szantę i Smoli:)

Becia66 napisał(a):

Bo to tak bywa, że literki się lubią "Erka + Elf" i teraz "Smoli + Szanta":)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, oby to był pomysł na odnajdywanie nowych domków...
Jeśli tak, to od Was nie wezmę tantiem;)

pzdr.

Asiaczku, Malibo Ci napisała tą nazwę maści, zauważyłaś ? Czy umknęło Ci w tych fotkach ? :)

Posted

Szancia wreszcie w swoim domku... trochę trwała ta jej podróż z najbardziej zapomnianych boksów do własnej podusi... Bardzo się cieszę, dziękuję wam.

Posted

Informacje o Szancie są entuzjastyczne - nawet zdarcie z drzwi obicia nie zmieniło opinii państwa o niej:cool3: Tak, tak! Nawet naszej zrównoważonej Szanci zdarzył się taki stres początkowy.
Poza tym, Szanta była na wizycie u dr Wojciechowskiej, rana została oczyszczona, gdyż pod skórą ropiała - prawdopodobnie reakcja alergiczna na nici - pozostałe szwy zostały usunięte.
Wizytę sprowokowała zadyszka Szanty - było to przestawianie termoregulatora z tytułu różnicy temperatur w pomieszczeniach. U DIF jest dość chłodno, a w nowym domku temp. wyższa, więc pies się przestawiał.
Wczoraj dostałam sms, że Szanta podnosi ogonek i nim zamiata, jest cały czas przy ludziach, śpi z państwem w pokoju i jest przemiła:)

Posted

Króciutkie info od Szanty: " Szantunia czuje się się coraz lepiej, te ogniska zapalne na szwie są coraz mniejsze i pewnie niedługo ich już nie będzie. Obydwie Panienki coraz lepiej się adoptują, Szanta uwielbia jeżdzić samochodem, jak widzi że się ubieram to czeka już pod drzwiami i merda ogonkiem. Jak wychodzi na spacer jest bardzo dumna z podniesionym ogonkiem i łbem, jest bardzo posłuszna ale też zdarza się jej być nieposłuszną . Smoli od dwóch dni nie narobiła w domu załatwia się na dworzu i coraz dłużej wytrzymuje" Czekam na przesyłkę z opisami, wynikami badań i zdjęciami rtg. Wynik histopatologii jest dobry o tyle, że nie ma nacieków nowotworowych i hip hurra! Poza tym wyszło, ze Szanta musiała zwalczyć samodzielnie, bez leczenia jakaś poważną chorobę, mogła to być babeszjoza lub inna wirusowa. Pozostawiła ona ślady w całym jej organiźmie, m.in. w śledzionie - liczne drobne, rozsiane ogniska. Decyzja o pozostawieniu jej części śledziony była dobra.