Asiaczek Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='DIF']Ech, Asiaczku! To ten Fotosika porąbany.... Mam pod swoją opieką 5 psów z dogo i na każdym wątku staram się wklejać dużo zdjęć a Fotosik ma ograniczony limit transferu na miesiąc. Jak przekroczę to wycina zdjęcia. Zmieniam operatora na http://imageshack.us/ Ale to chwilkę potrwa. A jeśli chodzi o skórkę drgającą to jest bardzo dobra wiadomość!:p Cieszę się razem z Wami:) [quote name='malibo57']Dziś widziałam Szantusię - słodka, jak zawsze. Chodzi dużo lepiej. Jutro będzie kilka fotek - jak DIFcia rozgryzie Imageshack;-) Służę instrukcją made by Asiaczek dot. obsługi żaby...:) Wkleić tutaj? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Wstawianie fotek na DGM poprzez Imageshack.us Otworzyć stronę: www.imageshack.us Klękasz na pole „Browse”. Pokazują się wszystkie pliki i foldery, jakie masz na Pulpicie. Wybierasz potrzebny plik/folder, wyszukujesz zdjęcie (nie musi być wczesniej zmniejszone). Klękasz na nr zdjęcia, potem klękasz na pole „Otwórz”. Pojawia się okno startowe Żaby. Masz tam pole „Opcje przesyłania/Zmiana rozmiaru obrazu” – poniżej otwierasz katalog (niebieski kwadracik ze strzałką w dół) i wyszukujesz żądany rozmiar. Dla DGM jest to: 640 x 480. Klikasz na pole „Prześlij teraz”. Pojawiają się biało-pomarańczowe skośne paseczki – ładowanie. Pojawia się inny ekran. Schodzisz niżej i szukasz „Kod Forum”. Zaznaczasz/klikasz na pole od liter:”URL…”. Gdy zaznaczone (podświetlenie na niebiesko), wciskasz 2 klawisze jednoczesnie Ctrl+C. Przechodzi/wracasz do otwartego wcześniej tematu na DGM. Wciskasz Ctrl+V . Pojawia się link do zdjęcia. Klikasz 2x Enter. I cała procedura od początku. Quote
Hotel KADIF Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='Asiaczek']Wstawianie fotek na DGM poprzez Imageshack.us Otworzyć stronę: www.imageshack.us Klękasz na pole „Browse”. Pokazują się wszystkie pliki i foldery, jakie masz na Pulpicie. Wybierasz potrzebny plik/folder, wyszukujesz zdjęcie (nie musi być wczesniej zmniejszone). Klękasz na nr zdjęcia, potem klękasz na pole „Otwórz”. Pojawia się okno startowe Żaby. Masz tam pole „Opcje przesyłania/Zmiana rozmiaru obrazu” – poniżej otwierasz katalog (niebieski kwadracik ze strzałką w dół) i wyszukujesz żądany rozmiar. Dla DGM jest to: 640 x 480. Klikasz na pole „Prześlij teraz”. Pojawiają się biało-pomarańczowe skośne paseczki – ładowanie. Pojawia się inny ekran. Schodzisz niżej i szukasz „Kod Forum”. Zaznaczasz/klikasz na pole od liter:”URL…”. Gdy zaznaczone (podświetlenie na niebiesko), wciskasz 2 klawisze jednoczesnie Ctrl+C. Przechodzi/wracasz do otwartego wcześniej tematu na DGM. Wciskasz Ctrl+V . Pojawia się link do zdjęcia. Klikasz 2x Enter. I cała procedura od początku. No tak, do tego doszłam :p. Ale czy jest możliwość przesłania kilku linków (czyli zdjęć) jednocześnie, tak jak w Fotosiku? Jeśli tak, to w jaki sposób? Quote
Hotel KADIF Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 . . Znowu miniatury!!!:placz: Nie umiem inaczej wklejać w imageshacku! :placz: Ale się nie poddam... będę dzielna i dam radę! Następnym razem!;) Quote
migdalena Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Szanta śliczna:loveu:. Na jednym zdjęciu taka zbolała minka,ale to pewnie słońce... Jak sobie przypomnę jak wyglądała wychodząc ze schroniska:shake: Teraz to królowa:p Quote
Akrum Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 to co że miniaturki, ważne że są :) Szanta z dnia na dzień jest piękniejsza :) Quote
Asiaczek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 DIF napisał(a):No tak, do tego doszłam :p. Ale czy jest możliwość przesłania kilku linków (czyli zdjęć) jednocześnie, tak jak w Fotosiku? Jeśli tak, to w jaki sposób? Chyba nie ma takiej mozliwości... Pzdr. Quote
polubek Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 ojejku nie zaglądałam na dogo i nie miałam pojęcia że tak źle z szantą ale mam nadzieję że już będzie tylko lepiej Quote
Akrum Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 jak po kolejnych zabiegach się czuje Szancia? Quote
malibo57 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Zaliczyła trzy - jest poprawa, widać, że poprawiły jej znacznie komfort życia. Dalej pociągniemy po urlopie pani doktor, pod koniec miesiąca. Quote
Akrum Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 jak super wiedzieć, że zabiegi jakie robi się wokół psa przynoszą oczekiwany rezultat :) Cudownie Szancia :) Quote
malibo57 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 A, tak:) Wspinała się do kosteczek na tylne łapki - zamarłyśmy z wrażenia. Quote
Akrum Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 i ja się dopytuję, jak jej zabiegi? jak się miewa? lepiej już się Szancie chodzi? Quote
malibo57 Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 W środę Szanta była na konsultacjach w Boli Łapce. Pan doktor Czajka nie znalazł nic niepokojącego w jej stawach biodrowych. Prawy staw kolanowy "siedzi" dobrze ( a to ta łapka, na która Szanta kuleje), lewy trochę gorzej. Poproszono o zdjęcia kręgosłupa, zostały zrobione - nie ma się do czego przyczepić. Powtórzono też zdjęcia stawów biodrowych i inny doktor znowu widzi tam problem, szczególnie po prawej stronie, ufff... W sobotę zrobimy zdjęcia bioder w sedacji, pod innym kątem. Poza tym pobrano krew do szczegółowych badań kontrolnych, może uda się też zbadać mocz. Szanta tez została zbadana szczegółowo klinicznie przez dwóch lekarzy (przy okazji), od czubka nosa do końca ogona - dostała krople do oczu na jakies "zastarzałe" zapalenie spojówek, które nie było widoczne okiem laika. No, i dalej nie wiemy, co jej jest, bo pies kuleje i czasem "nosi" łapę... Quote
Asiaczek Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 I co dały te badania? Bioderka, krew i mocz... Pzdr. Quote
malibo57 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Ano nic... Mocz do powtórzenia. Reszta nie wskazuje na żadne odczyny bólowe. Będziemy chyba dalej "grzebać" w tych biodrach. Szanta nie kuleje, wspina się na tylne łapy po smaczki, ale chodzi "rozjechana". Poza tym jest słodka i śliczna - byłam z wizytą w sobotę. Quote
malibo57 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Prześliczny ten nos:loveu: Szanta niczego nie ukrywa, to, niestety, ludzkie ograniczenia. Szukamy dalej. Quote
Asiaczek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Może to jakieś sprawy z nerwami...? Może mięśniami... nie wiem... pzdr. Quote
Recommended Posts