Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest zawsze z korzyścią dla niej, więc bez stresu. Szanta jest psem bezproblemowym, daje sobie radę wszędzie. No, i nie o to chodzi, żeby bardzo sie przyzwyczajała, tylko, zeby miała dobrą opiekę.

• 2 weeks later...
Posted

Od poniedziałku w naszym hoteliku zamieszkała SZANTA! (czyli Szanti, Szantusia, Szanciara, Szania itd czyli :eviltong:)

Cudny, wspaniały i po prostu ...dobry pies, w każdym znaczeniu tego słowa.:loveu:
Od razu podbiła nasze serca. Jest bardzo grzeczna, spokojna i stonowana.
Niestety troszkę brak jej ogłady i skacze na szafki w kuchni i stół, a także na kuchnię. Wczoraj, na szczęście, postawiłam garnek z czymś tam na palniku gazowym od strony ściany a Szanti chciała sprawdzić co to i przednie łapy hop... na kuchenkę! :eek2: Myślałam, że padnę, ale to wszytko jest do dopracowania i wychowania!

Szanta przyjechała do nas grooba i ... skołtuniona bardzo!
Jak tylko wyszła z samochodu pierwsze co zrobiliśmy to zaczęliśmy ją czesać, skubać i porządkować sierść! Po prostu wisiały na niej strąki i zdjeliśmy z niej na wejściu reklamówkę sierści! Zajęło nam to jakieś 40 minut!
Pozwolicie, że pozostawię ten temat bez komentarza! :angryy:

:shake::shake::shake:

Posted

Efekt :loveu::

Wczoraj kontynuowaliśmy temat czesania i porządkowania sierści. Ponieważ nie jesteśmy groomerami (jeszcze ;)) mój mąż poświęcił swoją własną, osobistą golarkę do włosów na potrzeby Szanty i została, w mało profesjonalny sposób ...hmmm ..."obstrzyżona"?
Efekty:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Macie rację! Szanta jest naprawdę śliczna! :loveu:

Oto jeszcze jeden fotograficzny dowód:

I troszkę o zdrowiu.
Szanta dziwnie chodzi. Idąc szeroko rozstawia tylne łapy.
Tak samo staje, jakoś tak rozkraczona. Wczoraj jak ją chciałam "wyczochrać" za tył pisnęła z bólu. Bardzo rzadko podnosi też do góry ogon. Praktycznie cały czas ma spuszczony do dołu.
Jutro jedziemy do Marysina na diagnostykę. Podstawą jest kompleksowe badanie krwi. No i oczywiście dokładne przebadanie przez weta.

I ma kiepskie zęby:

Nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem tego psa! Na tyle zabiegów skórnych (szczotka, grzebień, maszynka, przegląd skóry włos po włosie), odsłaniania zębów do zdjęć, przegląd uszu i obcinanie pazurów... no anielska, po prostu cierpliwość!!! Ani warku, ani kłapnięcia... no po prostu NIC!!!! :loveu:

[quote name='Dada M']
Jak Szanta zniosła zmianę domu ? Nie wygląda na zrozpaczoną, czyżby to ten szczęśliwy typ psa, który łatwo się adaptuje ?

Tak jak malibo napisała wcześniej - Szanta wszędzie sobie poradzi!
Jest typem psa dla wszystkich! :loveu:

Posted

Szanta jest przepiękna!! Jakie wierne, takie troszkę smutne spojrzenie ma... :( Widać, że czeka na DOM (celowo duże litery) - po prostu na SWÓJ DOM... Niechaj znajdzie go jak najszybciej, niech się stanie z nią tak samo, jak z Elfem i mną..