feliksik Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 przepraszam, ale potrzebujemy pomocy dla psów ze stacji - jeden już zniknął, musimy pomóc drugiemu http://www.dogomania.pl/threads/186098-Psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasieWarszawa-Katowice-czy-muszą-umrzeć Quote
Akrum Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 malibo57 napisał(a):Właśnie ją podsyłam pewnej pani:) to znów cichaczem mamy nadzieję, że to właśnie ten domek... trzymam kciuki. Quote
Asiaczek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 malibo57 napisał(a):Właśnie ją podsyłam pewnej pani:) I jak? I co? Pzdr. Quote
Ziutka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Asiaczek napisał(a):I jak? I co? Pzdr. Niestety narazie cisza :roll: Quote
Akrum Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 już miałam nadzieję, że i tu dzisiaj przeczytam o cudownym zakończeniu podesłania, ale widzę że cisza w tej sprawie... Quote
jola_li Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Czy wiecie może o jakimś piesku typie PONa do adopcji? Quote
Asiaczek Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Poszukaj w innych tematach "Psy do adopcji" lub wejdź )jeżeli jest - "PON'y w potrzebie". Pzdr. Quote
malibo57 Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Szanta znów zmienia miejsce zamieszkania. W przyszły weekend jedzie do DIF Spa&Wellnes;-) Quote
Akrum Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 łooo... znów przeprowadzka?? biedna... co się zaaklimatyzuje, już wyrusza znowu w podróż do innego miejsca... Quote
malibo57 Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 To jest zawsze z korzyścią dla niej, więc bez stresu. Szanta jest psem bezproblemowym, daje sobie radę wszędzie. No, i nie o to chodzi, żeby bardzo sie przyzwyczajała, tylko, zeby miała dobrą opiekę. Quote
Hotel KADIF Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Od poniedziałku w naszym hoteliku zamieszkała SZANTA! (czyli Szanti, Szantusia, Szanciara, Szania itd czyli :eviltong:) Cudny, wspaniały i po prostu ...dobry pies, w każdym znaczeniu tego słowa.:loveu: Od razu podbiła nasze serca. Jest bardzo grzeczna, spokojna i stonowana. Niestety troszkę brak jej ogłady i skacze na szafki w kuchni i stół, a także na kuchnię. Wczoraj, na szczęście, postawiłam garnek z czymś tam na palniku gazowym od strony ściany a Szanti chciała sprawdzić co to i przednie łapy hop... na kuchenkę! :eek2: Myślałam, że padnę, ale to wszytko jest do dopracowania i wychowania! Szanta przyjechała do nas grooba i ... skołtuniona bardzo! Jak tylko wyszła z samochodu pierwsze co zrobiliśmy to zaczęliśmy ją czesać, skubać i porządkować sierść! Po prostu wisiały na niej strąki i zdjeliśmy z niej na wejściu reklamówkę sierści! Zajęło nam to jakieś 40 minut! Pozwolicie, że pozostawię ten temat bez komentarza! :angryy: :shake::shake::shake: Quote
Akrum Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Szanta, jak super że już u Dif jesteś :) teraz będzie w raju czekała na swój domek :) Quote
Hotel KADIF Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Efekt :loveu:: Wczoraj kontynuowaliśmy temat czesania i porządkowania sierści. Ponieważ nie jesteśmy groomerami (jeszcze ;)) mój mąż poświęcił swoją własną, osobistą golarkę do włosów na potrzeby Szanty i została, w mało profesjonalny sposób ...hmmm ..."obstrzyżona"? Efekty: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
migdalena Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Ale ślicznota ,chciałabym żeby moje włosy rosły tak szybko i były takie gęste;) Quote
Dada M Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Prześliczna :) Tu jest bazarek z pakietami ogłoszeń, nie wiem, czy Szanta ma aktualnie jakieś: http://www.dogomania.pl/threads/187561-25-OGŁOSZEŃ-tylko-za-6-zł!!-Na-powodziankę-Zivę-która-zbiera-na-hotel.-Do-30.VI. Jak Szanta zniosła zmianę domu ? Nie wygląda na zrozpaczoną, czyżby to ten szczęśliwy typ psa, który łatwo się adaptuje ? Quote
Hotel KADIF Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Macie rację! Szanta jest naprawdę śliczna! :loveu: Oto jeszcze jeden fotograficzny dowód: I troszkę o zdrowiu. Szanta dziwnie chodzi. Idąc szeroko rozstawia tylne łapy. Tak samo staje, jakoś tak rozkraczona. Wczoraj jak ją chciałam "wyczochrać" za tył pisnęła z bólu. Bardzo rzadko podnosi też do góry ogon. Praktycznie cały czas ma spuszczony do dołu. Jutro jedziemy do Marysina na diagnostykę. Podstawą jest kompleksowe badanie krwi. No i oczywiście dokładne przebadanie przez weta. I ma kiepskie zęby: Nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem tego psa! Na tyle zabiegów skórnych (szczotka, grzebień, maszynka, przegląd skóry włos po włosie), odsłaniania zębów do zdjęć, przegląd uszu i obcinanie pazurów... no anielska, po prostu cierpliwość!!! Ani warku, ani kłapnięcia... no po prostu NIC!!!! :loveu: [quote name='Dada M'] Jak Szanta zniosła zmianę domu ? Nie wygląda na zrozpaczoną, czyżby to ten szczęśliwy typ psa, który łatwo się adaptuje ? Tak jak malibo napisała wcześniej - Szanta wszędzie sobie poradzi! Jest typem psa dla wszystkich! :loveu: Quote
MarcinPe Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Szanta jest przepiękna!! Jakie wierne, takie troszkę smutne spojrzenie ma... :( Widać, że czeka na DOM (celowo duże litery) - po prostu na SWÓJ DOM... Niechaj znajdzie go jak najszybciej, niech się stanie z nią tak samo, jak z Elfem i mną.. Quote
Becia66 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Ale piękności masz DIF-uniu u siebie. Będę kibicować.... Quote
Recommended Posts