Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info o spanielce wyslalam na priv :)

15. Rodzinka z ADHD. Jest mama, tata synek, ale za cholere nie wiem ktory jest ktory :) Te psiaki nie przestaja sie ruszac, skakac i piszczec. Mama jest chyba na tabletkach antykoncepcyjnych. Przeurocze, smieszne kundelki, ktore walcza o kostke jak o zycie :)

Uploaded with ImageShack.us

Tak wysoko umiemy skakac !

Posted

To juz wszystko...ufff.
Mamy jeszcze w przytulisku dwa psiaki, ktore nie wychodza z budy. Jeden (jedna) to kopia czarnej suni z dlugim wlosem (nr 12). Wygladaja jak siostry. Widzialam ja raz jak myslala, ze mnie juz nie ma i wyszla z budy na sekundke. Drugi psiak wyglada jak ten rudy szczekacz. Mowia na niego "ukrainiec" bo wychodzi tylko w nocy.
Jest tez pies strozujacy, nie do adopcji. Jest tez chodzaca luzem psina - maskotka pracownikow - tez nie do adopcji.

Tak malo psow mamy w przytulisku, ale boksy sa juz pelne. Teraz, gdy pojawi sie nowy pies, bedzie dolozony do innego psa, bo nie ma miejsca.
Pomozcie prosze znalezc im domy.
Moze chociaz szczeniakowi dajcie DT, bo to cos jest za male na schron :(

Posted

Conceited jakby jakaś pomoc była potrzebna to wal śmiało do mnie. Ja w końcu ze Skórzewa jestem.
Ja na bieżąco czytam ten wątek. I oglądam zdjęcia cyz przypadkiem jakiś znajomy pies nie jest, którego kojarzę pod bram.

Posted

Zrobilam szczeniakowi i szczotce allegro. Moze ktos pomoc i zrobic innemu psiakowi? Na przyklad Franiowi albo wesolej rodzince?
Albo jamnisi?
W allegro prosze podac numer na mnie (889 787 929) i pisac, ze psy sa w przytulisku pod Poznaniem.
Pomoze ktos?:loveu:

EDIT: z rozpedu zrobilo allegro jamnisi i Azie. Zostaly jeszcze inne psiaki. Jak mi nikt nie pomoze, to wystawie je wieczorem.

Posted

conceited napisał(a):
Strasze kudlaczki faktycznie siedza dlugo.

Jeden z nich nie jest przyjazny, nie wyszedl wczoraj wogole z budy. On juz kompletnie stracil nadzieje i do ludzi nie wychodzi. Nie wiem, moze tez zdrowie mu szwankuje. A moze przez zle przejscia, raz byl wziety do adopcji i wrocil bo wyl. Kiedys nie byl taki, byl bardziej otwarty. Teraz nawet i warknie

Drugi jest przekochany i chyba wcale nie jest stary, tylko zaniedbany. Wczoraj go mizialam. On jest bardzo delikatny, niesmialo podchodzi, ale jak go zaczelam drapac pod broda to siedzial z zamknietymi oczami i lapke podosil :)

Dzis wykupilam na bazarku ogloszenie dla Azy i Niuni. Dla amstaffa zrobi Agaga. Jak by ktos mogl porobic ktoremukolwiek innemu...
Jak bede miec wyplate za lipiec wykupie jeszcze kilka bazarkowych ogloszen.

Czy te kudłaczki na zdjeciach to są te z Twoich ostatnich zdjęć, Dziadek i Franio :) ?

I który jest który, chyba że to jeszcze inne pieski.

Posted

To sa te same psiaki DOGO :)
numerek 8 i 9 z mojej nowej listy.

Franio to jest ten mlody, przyjazny, i na tych zdjeciach co wkleiles jest nizej. Glaskanie z nim nie ma konca.

Dziadek to ten starszy, niezbyt przyjazny, choc wydaje mi sie, ze on poprostu jest juz starszy i ma problem z chodzeniem i nie ma energii - to jest ten na zdjeciu wyzej co wkleiles :) Nawet podszedl do mnie ostatnio i chyba chcial zebym go poglaskala, ale sie troche balam (teraz zaluje :( ).

Posted

Ja się troszkę odrobię to zrobię kilka ogłoszeń Franiowi i Dziadkowi.
A do kontaktów Twój tel. a mail ?
Dam je też na kudłacze w potrzebie.
Biedne są takie samotne tam w tych boksach, już tyle czasu :(.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja się troszkę odrobię to zrobię kilka ogłoszeń Franiowi i Dziadkowi.
A do kontaktów Twój tel. a mail ?
Dam je też na kudłacze w potrzebie.
Biedne są takie samotne tam w tych boksach, już tyle czasu :(.

Super !!!:loveu:
moj mail : conceited@onet.eu

Franio jest przesodki. Ostatnio nawet chcial sie bawic, wiec ja przeskakiwalam z nogi na noge, a on skakal z jedenj strony boksu, na druga :) Slodziak. Chcialam mu uciac koltun na glowie, wyciagnelam nozyczki i dalam mu do powachania, ale sie wystraszyl wiec go zostawilam w spokoju. On uwielbia jak sie go szudra pod broda i na klatce piersiowej.

Dziadus taki jest bardziej smutny, jakby stacil nadzieje, ze cos go jeszcze dobrego spotka, choc wyjatkowo wyszedl do mnie i podszedl, a ja glupia sie go wystraszylam i nie poglaskalam :( nadrobie to nastepnym razem.

Biedaczki sa bardzo samotne.

Posted

hmmm... Jest taka za kolano, ale nie taka duza jak Twoj Ulubiony Szaman :)
To jest krotki filmik (mialo byc zdjecie, ale zly guzik wcisnelam) , ktory Ci pomoze oszacowac jej wielkosc. Filmik jest stary, teraz sie juz tak sunia nie boi :) Teraz podchodzi i jest bardziej towarzyska. Przelamala sie :)
http://www.youtube.com/watch?v=ko82krDg45A

P.S. Odezwala sie do mnie rodzina, ktora chciala adoptowac Niunie, ale poniewaz Niunka ma juz dom, podeslalam im zdjecia i filmik ze Szczotka i mysle, ze cos z tego bedzie :)

Dzis tez w Goncu Dopiewskim sa zdjecia nszych psiakow. Wysylam je do tej gazety co miesiac i redakcja za dramo je publikuje :)

Posted

Niby dobre, ale tak mi zal szczeniaka... siedzi juz 2 tydzien zamkniety w klatce, a on by tak chcial biegac, bawic sie, rozrabiac, a tam tylko kraty, buda i 35 stopni :/ nikt go nie chce na DT...ja mam 3 koty w nieszkaniu, nie wezme duzego szczeniora :(

Posted

Mam troche dobrych wiadomosci.
Znalazl przypadkowo ten watek chlopak, Łukasz, ktory na okres wakacji zatrudnil sie w ZUK Dopiewo. Napisal do mnie i jestesmy w kontakcie.:multi:
Chlopak ma na codzien stycznosc z psami wiec jestem spokojna, ze w te upaly maja czysta, zimna wode i czyste boksy:multi:
Kolejne dobre wiadomosci od Łukasza, to takie, ze ruszylo w adopcjach.
W Goncu Dopiewskim oglosilam szczeniaka i kudlata, czarna sunie i chlopak pisze, ze ponoc znaleli sie chetni wlasnie na adopcje tych dwoch psiakow.
Smuci mnie troche, ze Ci ludzie adoptuja bezposrednio z przytuliska, bez mojej pomocy, wiec nie wiem w czyje rece psy pojda. No nic.
Wilczek tez juz znalazl dom (to mnie akurat nie dziwi, w naszym przytulisku zaden ONek nie skonczyl nawet kwarantanny...ktos zawsze zabiera ONki ...nie wiem co o tym myslec).
Panstwo, ktorzy za moim posrednictwem chcieli adoptowac Szczotke chce przyjechac w przyszym tygodniu. Mam nadzieje, ze sie nie rozmysla.
Mam tez cudowny domek (sprawdzony), ktory chcial wziac naszego szczeniaka, ale skoro jest zarezerwowany, to moze namowie na jakiegos innego psiaka.

Reasumujac, fajnie, ze jest Łukasz, ktory na miejscu dba o psiaki :loveu:(z kilkoma jeszcze buduje wiez, Marsa sie na przyklad troszke boi, ale to nic dziwnego;) )

Co do ruchu w adopcjach...mam mieszane uczucia bo niby fajnie, ze psy beda miec domy, ale szkoda, ze nie wiem jakie.

Posted

Bo w gazecie Goniec Dopiewski jest informacja gdzie psy przebywaja. To nie ode mnie zalezy, ja podsylam tylko zdjecia co miesiac, ale format jest uzgodniony z ZUKiem i dlatego jest co miesiac pol strony poswiecone na nasze psy za darmo.
Z reszta t jest gazetka gminna, a w gminie jest tylko jedno przytulisko.

W ogloszeniu jest tez moj numer podany, ale nikt nie dzwonil, a dzis sie dowiaduje od Łukasza, ze ON zabrany, a dwa psiaki zarezerwowane:roll:

Posted

Ja juz nic nie rozumiem.
Teraz mi Lukasz (pomylilam imie, teraz poprawiam z Ludwika na Lukasza) napisal, ze po amstaffa tez ktos byl, ale jak mu zalozyl smycz, to amstaff zawarczal i juz go nie wzial.
Skad Ci ludzie tam raptem laza i te psy zabieraja... Dziwne.

Posted

To może lepiej nie dawać tam psów ?
Bo ogłoszenia robi się przecież po to, żeby mieć możliwość sprawdzenia domów przed adopcją. I żeby wiedzieć, że psiak idzie do dobrego sprawdzonego domu.

Posted

Sprobuje w przyszlym miesiacu przegapic termin nadsylania zdjec bo innego wyjscia nie widze. Oficjalnie to nie przejdzie, bo sprawdzanie domow przed adopcja to dla wiekszosc osob zaangazowanych w sprawe jakas fanaberia i gruba przesada. Wszyscy sie ciesza, ze psow ubywa, nikt sie nie zastanawia, kto je bierze.

Posted

To faktycznie trudna sprawa :roll:.
Z jednej strony dobrze, że jest możliwość ogłaszania psiaków, ale z drugiej lepiej, żeby to było pod czyjąś opieką.
A dla tego przytuliska to rzeczywiście chodzi głównie o wydanie psów, żeby kolejne miały miejsce.
A ile tam musisz dawać tych piesków ? Może wybierać jakie małoadopcyjne, po które nikt nie przyjdzie, no i nie ONki :roll:.