agaga21 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='conceited'] Czy ktoś wie dlaczego ten pies ZAWSZE przewraca miskę z wodą do góry nogami (widać na zdjęciu) i potem nie ma co pić? pewnie z nudów/frustracji/nadmiaru energii nasz dixon też tak robił. może micha na stojaku by pomogła...? a może wszystko by wywalał. Quote
ania z poznania Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Dixon nosił miski do budy.......... W końcu dałam mu garnek do picia i przywiązałam :roll: drutem do prętów Quote
GoniaP Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Parę psiaków pochodzących z Dopiewa znalazło w ten weekend swoje domki: Pianka, Ptysia i Fart. Oby im się wiodło! Quote
conceited Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Tak, zwlaszcza adopcja Farta jest powodem do radosci :) Gosiu, czy wiesz cos wiecej o wynikach badania kupy starszego Onka z Dopiewa? Dla niewtajemniczonych, zaniepokojone chudością dziadunia ONka, postaowiłyśmy w środę zapolować na jego swieżutką, jeszcze parującą kupę i na sygnale zawiozłam ją do analizy do gabinetu na Chwaliszewie, gdzie Pani Wet zgodzila sie ja zbadac. Quote
GoniaP Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 conceited napisał(a): Gosiu, czy wiesz cos wiecej o wynikach badania kupy starszego Onka z Dopiewa? Dla niewtajemniczonych, zaniepokojone chudością dziadunia ONka, w środę zapolowałam na jego swieżutką, jeszcze parującą kupę i na sygnale zawiozłam ją do analizy do gabinetu na Chwaliszewie, gdzie Pani Wet zgodzila sie ja zbadac. Tak, w kupie znaleziono robale i brak enzymów trawiennych. Zalecenia: gruntowne odrobaczenie i Kreon do podawania przy każdym posiłku... Powinno się też wykonać Dziaduniowi badania krwi i usg, żeby wykluczyć nowotwór... Quote
Akrum Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 A ja sobie pozwolę zaprosić ciotki po sąsiedzku na wątek: Chore oczy,łańcuch i brak perspektyw na lepsze jutro, stara mix ONka. Quote
conceited Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Oto jak zmienił się psi świat po wybudowaniu wybiegu :) Na zdjęciach nasz rudy Frisbee:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
conceited Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Uploaded with [URL Uploaded with ImageShack.us=http://imageshack.us]ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
conceited Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 [quote name='KaRa_']Jaki on szczęśliwy! To jest super psiak. Niestety wygląd wiejskiego burka, więc już 2 lata siedzi w boksie. Energiczny, sprawny, taki sportowy typ. Innych póki co nie wyprowadzamy bo: Ukrainiec i Czarna są zwichrowane psychicznie, Dziadziunio się panicznie nas boi i chowa w budzie gdy wchodzimy mu do boksu, we wtorek siedziałyśmy pół godziny w jego boksie i próbowałyśmy go przekonac, dziś Domi siedziała godzinę i nic. A Brutusa................ się boimy :) szukamy silnego wolontariusza, który wyprowadzi z nami tego bykowatego ONka :) Quote
SkarpetKa Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Śliczne fotki, miło widzieć takie szczęśliwe mordki w tych paskudnych miejscach! Niestety ja silna nie jestem, ale chętnie pomogę jak będzie trza :) Quote
Helga&Ares Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 SkarpetKa napisał(a):Śliczne fotki, miło widzieć takie szczęśliwe mordki w tych paskudnych miejscach! Niestety ja silna nie jestem, ale chętnie pomogę jak będzie trza :) O, Skarpetko pomożesz mi. Wyprowadzimy Brutuska :) Quote
conceited Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Helga&Ares napisał(a):O, Skarpetko pomożesz mi. Wyprowadzimy Brutuska :) good luck:diabloti: ja poczekam w aucie:eviltong: Quote
Akrum Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 conceited napisał(a):good luck:diabloti: ja poczekam w aucie:eviltong: hehe dobre :) Quote
conceited Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Bardzo proszę, pomóżcie mi szukać kota http://www.dogomania.pl/threads/211241-POZNAN-potrzebna-pomoc-w-szukaniu-kota-!?p=17263368#post17263368 Quote
conceited Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Kiepskie wiadomości z Dopiewa, dzwoniła Pani Wet, że jest nowy mały pies przywieziony przez Straż Gminną, ponoć w b. złym stanie. Stary, ledwo się rusza, ma rany na ciele, w których zagnieździły się larwy, dosłownie pokrywały go muchy. Nie wiadomo czy po wypadku, czy sam z siebie ledwo żyje. Ponoć super łagodny, dał sobie oczyścić rany, dostał antybiotyk i przeciwbólowy. Jutro pojadę zobaczyć biednaka...już się boję co zastanę i nie wiem co robić, jeśli aktycznie jego stan jest taki dramatyczny :/ Quote
SkarpetKa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Bardzo kiepskie wiadomości :( Masz może dziś choć ciutkę lepsze?! Co z tym pieskiem? Quote
conceited Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Nie przeżył :( ['] Chyba jakieś obrażenia wewnętrzne, pewnie był po wypadku. Dziś rano już nie żył, leki nawet nie miały czasu zadziałać. Okropną miał śmierć. No i kolejna zła wiadomość... dziś przyjechał do nas dog niemiecki w złym stanie, właśnie wróciłam ze Sremu bo wymagał przewiezienia do kliniki, jakby to powiedzieć... nogi go nie słuchały. Nie mógł ustać, o chodzeniu nie wspominająć :( smutny widok. Baaaardzo chudy. Rokowania nienajlepsze. Zal psa, bo jak dla mnie dość młody, wielki jak koń, a totalnie bezradny :( a ze śmiesznych ciekawostek: dziś wyprowadziłam Frisbee/Rudisia, a wet, który przyjechał zobaczyć doga, wziął Brutusa na wybieg, tam go zostawił i pojechał z zamysłem, że ktoś go potem odprowadzi do boksu. Było to o godzinie 14:00. O 18:00 byłam w schronie po doga, a Brutus nadal na wybiegu bo nie ma chętnych na wprowadzenie go do boksu ;) Quote
ania z poznania Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Aga, napisz koniecznie do Glutofii, ona pomaga dogom! Biedak :( :( Quote
conceited Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 ania z poznania napisał(a):Aga, napisz koniecznie do Glutofii, ona pomaga dogom! Biedak :( :( Dzięki Aniu ! :) napiszę na pewno jak tylko będę znała diagnozę tej tajemniczej choroby. Zwłaszcza tylne nogi mu się plączą, trzeba było go wsadzić do auta, nawet nie burknął. Może Domi wstawi fotkę bo robiłyśmy, ale telefonem. Quote
ania z poznania Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Glutofia i Alla Chrzanowska, te dziewczyny na pewno są od dogów :) Quote
conceited Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 ania z poznania napisał(a):Glutofia i Alla Chrzanowska, te dziewczyny na pewno są od dogów :) Ty to zapisujesz czy masz w głowie ? ;) na prawdę żal tego psiaka, piękny okaz wielkiego konia, a taki chory... doktor podejrzewa nerki i mocznice :/ Quote
ania z poznania Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Mam w głowie, tak jak numery telefonów ;) Kurcze, poważna sprawa.......... Quote
Helga&Ares Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 conceited napisał(a):[...]a Brutus nadal na wybiegu bo nie ma chętnych na wprowadzenie go do boksu ;) ekhem :diabloti::evil_lol::diabloti: Ja mogę ewentualnie przesłać komuś zdjecia doga do wstawienia, bo sama nie mam kabla i nie mogę ich zgrać, jakby ktos był chętny to proszę o nr tel na priv Wg mnie pies nie ma uszkodzeń mechanicznych, bo przy podnoszeniu go nawet nie pisnął, nie warknął, co znaczy że nic go nie boli. Gdyby miał uszkodzony kręgosłup, bądź złamanie, czy dysplazję - na pewno zostawiłby na moich rękach jakiś ślad, no chyba że jest mega cierpliwy,chociaż słyszałam że na Panią Weterynarz ze schroniska warknął kiedy ta zajrzała mu w zęby. Bardzoej prawdopodobne jest to, że jego chwiejny chód i to uginanie się we wszystkich kierunkach to problemy z utrzymaniem równowagi i z krążeniem plus zatrucie mocznikiem... No ale poczekajmy na wyniki badań... Pies fajny, młody, na pewno miałby szanse na dobry domek:-(:-( Quote
Recommended Posts