_Goldenek2 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [*] dla Lunki. Cieszę się, że Aurea Polą się zaopiekowała :). Quote
Agata_Emi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Pola jest już po wizycie u weta i badaniu krwi. Kilka parametrów jest podwyższonych, wskazują one na przebyty lub trwający stan zapalny i niedożywienie organizmu. Ale generalnie jest całkiem dobrze, jak na jej wiek i stan. Wet ocenił ją na ok. 10 lat. W następnej kolejności zrobimy Polci USG, zbadamy serducho i oczy. Pola zajada karmę dla rekonwalescentów, ale innymi pychotkami też nie gardzi (apetyt dopisuje). Z psychiką jest nieco gorzej, bo bidula jest nieufna w stosunku do ludzi, obawia się, najchętniej porusza się po domu w nocy lub podczas nieobecności ludzi. Ale z każdym dniem się otwiera i jest coraz lepiej. Praktycznie z dnia na dzień widać postępy. Za jakiś czas Polcia się przekona, że człowiek nie krzywdzi i jest całkiem fajnym stworzeniem :-) Została też dzisiaj wykąpana, przy okazji czego możemy wszyscy zobaczyć, jaka jest chuda :-( To narazie jedyne zdjęcie Poli (robione z daleka i zoomem), bo Ewa nie chce jej dodatkowo stresować aparatem. Quote
_Goldenek2 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Trzymam kciuki za Polcię.... Biedna suczka. Quote
conceited Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Podczytuję Wasze forum więc jestem na bieżąco :) dziękuję, że odmieniliście jej los, sunia faktycznie jest przerażona i boi się ludzi, nic dziwnego skoro tyle czasu koczowała na polach. Quote
conceited Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Nowe psiaki mamy w Dopiewie: 1. ten kawaler przyjechał na wysypisko śmieci, wraz z odpadami, na kanapie... biega luzem z ostrzyżoną Babcią Uploaded with ImageShack.us 2. w życiu nie widziałam niczego słodszgo niż ta sunia, puchata kulka... roboczo nazwałam ją Pianka... piszczy i szczeka w niebogłosy gdy człowiek odchodzi, garnie się do ludzi Uploaded with ImageShack.us 3. a to jej siostra, bardziej zdystansowana, śliczna panienka, robocze imię Pralinka. Dziewczyny maja ze 3-4 miesiące. Uploaded with ImageShack.us Reszta Dopiewskich psów: 4. zrezygnowany, starszy, łagodny psiak, macha ogonkiem na widok człowieka, jest smutny, prawie nie ma zębów, bardzo chudy, nie wiem czy nie potrzebuje jakiegos leczenia Uploaded with ImageShack.us 5. wesoły szczekacz :) coś go skóra chyba swędzi od jakiegoś czasu, drapie się w okolicy szyi i łebka i mu tam wypada sierść, zasugerowałam zdjęcie obroży przeciwpchalnej, może ma uczulenie...zobaczymy co dalej. Uploaded with ImageShack.us Quote
conceited Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 6. sunia niewychodząca z budy, nadal warczy i trzęsie się na progu budy Uploaded with ImageShack.us 7. Ukrainiec - po kilkumiesięcznym epizodzie z niewchodzeniem do budy, teraz z niej znów nie wychodzi Uploaded with ImageShack.us 8. Babcia w nowej fryzurze. Uploaded with ImageShack.us A to obiecana niespodzianka :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki wspaniałemu Prezesowi ZUK Dopiewo, Pani Radnej Marcie Jamont i Pani Wójt Zofii Dobrowolskiej mamy w końcu to co widzicie poniżej: Uploaded with ImageShack.us Będę teraz potrzebowała pomocy, chciałabym zrobić mały grafik na wyprowadzanie psów, skonsultuję się z Prezesem ZUK i spróbujemy jakoś to ogarnąc nie wprowadzając zmieszania na teren ZUK. Na pewno w wyprowadzaniu pomoże mi Angulek. Quote
agaga21 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 wystawcie piankę na allegro, jestem przekonana że w tydzień będą się o nią bili! wybieg super! w końcu się udało :) :) Quote
conceited Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Też myślę, że Pianka szybko znajdzie domek. Dziewczyny dostały pastę odrobaczającą, jutro dostaną coś na pchły bo gnojki po nich skaczą. Jutro porobię im ogłoszenia. a może ktoś mógłby napisać dziewczynkom tekst ?:) Quote
conceited Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Dziś przetestowałam wybieg z naszym rudym szczekaczem, ktory zyskał imię Frisbee :) Chłopak był przeszczęsliwy na wybiegu, oczka mu się świeciły, kopał sobie w piachu, tarzał się w trawie i przychodził się tulić. Nie wiedział co robić najpierw :) Frisbee jest pojętnym psem, chce się bawić, łapie smaczki w locie, nadawałby się na agility ;) Oglądali go pewni Państwo, decyzja ma zapaść w przyszłym tygodniu. Trzymamy kciuki. Niestety, w trakcie naszego pobytu na wybiegu przyjechał kolejny szczeniak, piszę niestety, bo nie wiem czy to małe coś już potrafi samo jeść, jest o połowę mniejszy od białych sun. Trafił z nimi do boksu, piszczy jak szalony, nie potrafię poznać czy on już sam je czy nie :( No i martwi mnie ten nasz dziaduś ONek, kipesko wygląda... Quote
conceited Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 9. nowy przedszkolak w Dopiewie, robocze imię PTYSIA, piszczy malutka, obie z Pianką drą mordki w niebogłosy, tylko siostra Pianki spokojna. Uploaded with ImageShack.us Quote
chita Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 matko jakie macie piekne szczylki:loveu: moge im allegro zrobic ale musze miec jakis kontakt Quote
ania z poznania Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Aga, o Piankę telefon będzie Ci się gotować, biała, kudłata, znajdzie domek szybko! Quote
conceited Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 chita napisał(a):matko jakie macie piekne szczylki:loveu: moge im allegro zrobic ale musze miec jakis kontakt dziękuję, Helga&Ares juz chyba robi...zapytam :) A Pianka i jej siostra (no dajcie jakieś imię :) ) w porównaniu z Ptysią jest gigantyczna, zobaczcie: https://picasaweb.google.com/Bolutojo/Dopiewo24062011?feat=directlink# Quote
ania z poznania Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Aga, Ptysia jest w typie naszych mosińskich szczeniaków, jak będzie więcej chętnych to będę ją polecać. Jest cuuuuudna! Quote
piesia Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 dziewczyny , czy jesteście w stanie pomóc ? Dziewczynka jest z waszego rejonu : http://www.dogomania.pl/threads/209542-Sunia-z-%C5%82a%C5%84cucha-b%C5%82aga-o-pomoc . Proszę , bo szkoda niuni . Quote
conceited Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 kikaka napisał(a):Może Kropcia? ;D a może coś związanego ze słodyczami? bo jest Pianka i Ptysia, ma się słodko kojarzyc ;) Quote
conceited Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 ania z poznania napisał(a):Może Pralinka? super !!! No to mamy słodki zestaw: Pianka, Pralinka i Ptysia :) Quote
conceited Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Pianka znalazła dt (z resztą z jej urodą...), nadal szukamy dt lub ds dla Pralinki i Ptysi. Quote
KaRa_ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Dużo psiaków jest teraz w dopiewie? bo mogę w jakiś dzień przejechać się porobić zdjęcia. Quote
What May NN Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 piękne szczyle - trzymam mocno kciuki żeby szybko znalazły dobre domki!! fajnie, że jest wybieg !! mam tylko małą sugestię - wrzućcie tam coś żeby nie było tak pusto, żeby było co wąchać i obsikiwać ;-) jakieś belki, kłody, piach - cokolwiek.. Quote
conceited Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Przedwczoraj kupiłam piłeczkę do rzucania i Rudzielec (alias szczekacz alias Friesbee) o mało nie wykorkował tak pięknie i długo aportował :) Jednak po 2 latach w boksie ma kiepską kondycję, ale niedługo nadrobi. Muszę powiedzieć, że ten wybieg przyniósł ogromną zmianę, zobaczyć minę psa od 2 lat zamkniętego w boksie, który biega za piłką z szerokim uśmiechem, turla się w ziemi, robi kupkę na trawie (bo przecież w boksach mają beton, więc sam fakt kopania sobie w ziemi daję im ogromną radość) to wszystko bezcenne widoki. Z resztą wybieg daje mi mozliwosc poznania psa. O Rudym wszyscy wczesniej mowili, ze jest niepewny bo tak strasznie szczekał. Nikt do boksu mu nie wchodził za wyjątkiem jednego Pana. Teraz wiemy, że to wspaniały pies, który daje sobie piłkę z pyska wyciągnąć, podnosić do góry się daje, wszystko można mu robić, jest taki szczęśliwy :) Quote
conceited Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Wszystkie szczeniaki już w domach tymczasowych. Tymczasem mamy nowego lokatora, Brutusa. Brutus to owczarek niemiecki, sporych rozmiarów, zdrowy, silny, wesoły i odważny. Brutus ma około 7-8 lat i mnóstwo energii do wyładowania. Uploaded with ImageShack.us Czy ktoś wie dlaczego ten pies ZAWSZE przewraca miskę z wodą do góry nogami (widać na zdjęciu) i potem nie ma co pić? Quote
Recommended Posts