Helga&Ares Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 conceited napisał(a):Zadzwonie jutro do wetki i zapytam o wszystko, ale rozmawialam z nia kilka dni temu, mowila, ze moze zbada mu kal. Zadnych innych badan raczej nie robila. Z reszt wiesz Domi jak u nas jest, znasz temat... Psiak może mieć zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki - wtedy byłyby uzasadnione te biegunki, chudnięcie, wzmożony apetyt. Jak wygląda jego kupa? Czy jet tłusta? A sierść? Czy ma ją przerzedzoną i tłustą? Mam w domu po Vice ok kilograma karmy Hill;s(tylko nie wiem gdzie;)) Presciption Diet Canine dla (między innymi) psiaków z tym schorzeniem, o wysokiej strawności, niskotłuszczowej. Jak będziesz jechała do schronu to daj mi znać, zabrałabym się z Tobą i może psiakowi by się przydała, to jest ona:http://www.krakvet.pl/gourmet-p-143.html Quote
conceited Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Domi ja Ci tego nie opisze, bo ja sie nie znam. Patrze na pychol psa i tyle. Jakbym wiedziala, to bym zwrocila uwage na siersc i kupe, ale nie zwrocilam. Do tego stopnia nie widze takich szczegolow, ze jak wrocilam do domu i mowie mojemu TZ, ze mamy amstaffke nowa, a on mnie pyta czy miala ciete uszy, to powiedzialam, ze nie wiem, nie zauwazylam. Musialam zerknac na zdjecia i sprawdzic. Musisz faktycznie jechac tam ze mna. Dam znac jak bede jechala i jak pogadam z wetka. Przekaze jej Twoje uwagi. Beataczl - parwo juz wykluczylismy, ale nie wiemy co to jest. :( Quote
conceited Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Dodam jeszcze, ze on az taki chudy nie byl jak do nas trafil. Juz chyba miesiac siedzi i niknie w oczach. Quote
Helga&Ares Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Trzeba działać szybko, bo psiak źle skończy :( Quote
PaulinaT Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Biedak. Śliczny psiak z niego. DT by się przydał... Quote
agaga21 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 najlepiej byłoby go do lecznicy na przgląd zawieźć, tylko to pewnie niemożliwe... :( Quote
conceited Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 agaga21 napisał(a):najlepiej byłoby go do lecznicy na przgląd zawieźć, tylko to pewnie niemożliwe... :( nawet jak go zawioze to itak bedzie musial wrocic do schronu, a tam nie moze liczy na gotowane posilki i troskliwa opieke :( Dt potrzebne ... bardzo :( Quote
conceited Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 [quote name='KateBono']Aga, zajrzyj na wątek: http://www.dogomania.pl/threads/196899-DRAMAT-6-spanieli-właściciel-zmarł-i-zostały-same.Szukamy-PILNIE-choćby-DT!-POMOCY!!! Twoja ulubiona rasa:evil_lol::lol: taaaaa :) z moim szczesciem ugryzlo by mnie wszystkie piec psow :) szkoda, ze nie mam jak pomoc :( ale sama potrzebuje DT dla chorowitka. Quote
ania z poznania Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Oooooo :)! Witaj, Gruba Berto :)! Jak Majeczka? Quote
conceited Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Gadalam dzis z wetka. Wlasnie byla u chorowitka i przeniosla go do normalnego boksu uznajac, ze jest poprawa w jego zachowaniu i ze wczoraj mial ladniejsza kupe. Zostal zaszczepiony. Mowi, ze pracownicy dostali duzo puszek reconvalescence dla niego i ze mieszaja mu z suchym i ponoc pies wcina. Powotrze jescze raz, ze u nas leczy sie "na oko", bez zadnych testow, badan i poki co , nie widze szansu na zmiane. Piesek z mojego banerku zmarl w kilka dni po przeniesieniu do normalnych boksow. Mam nadzieje, ze ten przezyje. Nic nie moge dla niego zrobic, bo nie mam go gdzie i za co wyciagnac. Wszystkie psy w przytulisku zostaly dzis odrobaczone przez wetke wlasnorecznie. Wetka w szczegolnosci zachwycila sie szarą amstaffka, ktorej lancuch odpieto. Co do kolczatki - nie wiem. Quote
Gruba Berta Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ania z poznania napisał(a):Oooooo :)! Witaj, Gruba Berto :)! Jak Majeczka? juz prawie 11 miesiecy jest u mnie a raczej ze mna u moich rodzicow. na poczatku lutego przeszla operacje przepukliny, wyrwano kilka zabkow (bo sie chwialy) i wycieto jeden guzek (z kilku). pozostalych guzkow wet nie chcial ruszac. prawdopodobnie na poczatku przyszlego roku bedzie znow miala operacje przepukliny (bo niestety ma nastepna). bede b. zajeta do swiat ale po swietach moze w 1 rocznice pobytu Mani (kiedys Majki) u nas wpadniesz nas odwiedzic. to poznasz poznasz Manie osobiscie. Quote
ania z poznania Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Chętnie :). Czyli zostaje już na stałe u Ciebie? Quote
Gruba Berta Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 tak tak, juz chyba z 9 ms jestem jej DS :lol:, ale zanim zdecydowlam sie na DT mialam nadzieje ze przychodzi do DS. nie nadaja sie na DT. nie bylabym w stanie oddac psa. Mania chodzi za mna jak cien. z pokoju do pokoju a nawet sprawdza czy jestem w wc. zeby przyzwyczaic ja do moich rodzicow wprowadzilysmy sie do nich i tak siedzimy. nie chcialam jej samej zostawiac jak zaczelam chodzic do pracy. wiec ma opiekunke w postaci mojej mamy - najlepsza jaka moze miec. niestety nadal zdarza jej sie troche porykiwac jak wychodze z domu. jest nadal nieposkromiona awanturnica na dworze - i tak juz zostanie ale w domu moja Mania to ideal Quote
conceited Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Mysle dzis o naszych psiakach... takie mrozy w nocy...mam nadzieje, ze wlozono im slome. Jutro bede dzwonic w tej sprawie, ale martwie sie czy te nasze chudzielce (zwlaszcza chorowitek) przezyja noc ... :( p.s. zagladnijcie prosze do naszej Inki Spręzynki z Dopiewa http://www.dogomania.pl/threads/193811-Sprężynka-traci-wzrok.-Juz-w-DT-szuka-DS.-potrzebny-1000zl-na-operacje-oka-str-17.?p=15822064#post15822064 Quote
Akrum Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 niestety noce już mroźne... :( i tak jak u nasw przytulisku psiaki mimo słomy mają jeszcze siebie, bo po kilka psów w kojcu siedzi przeważnie, więc mogą się o siebie grzać, a u Was każdy psiak osobno... :( Quote
conceited Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Akrum - wywrozylas zmiany. Dzwonilam dzis do naszej wetki, byla rano w przytulisku. Sloma jest, ale tez dwa nowe psy. Mamy pelne boksy wiec juz dokladaja psy do innych. Bialy terierek dostal kolege do boksu. ehhh... :/ Quote
PaulinaT Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Co za ludzie, na takie mrozy psy wyrzucać :( Quote
Ancyk Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 conceited czy do ogłoszęń moge wykorzystać Twoje zdjęcia jakie zrobiłaś astce z kolczatką ? Quote
agaga21 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 allegro rutki http://allegro.onet.pl/slodka-sunia-amstaff-szuka-kochajacego-domu-i1345849830.html czy druga astka ma imię? proszę o kilka dodatkowych zdjęć obu dziewczynek i kilka słów o tej drugiej to zrobię tez jej allegro. Quote
conceited Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 ok, jutro jade do psow. porobimy troche fot. ta druga sunia jest bardziej otwarta, wesola. Rutka jest chyba troszke zlekniona sytuacja, ta druga sunia mniej. a imienia nie ma :) oglaszam konkurs ;P Quote
ania z poznania Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 O, ja pojadę w środę, to będą miały pieski dwa dni smakołyki i mizianko :) Quote
Recommended Posts