Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

conceited napisał(a):
Zadzwonie jutro do wetki i zapytam o wszystko, ale rozmawialam z nia kilka dni temu, mowila, ze moze zbada mu kal. Zadnych innych badan raczej nie robila. Z reszt wiesz Domi jak u nas jest, znasz temat...

Psiak może mieć zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki - wtedy byłyby uzasadnione te biegunki, chudnięcie, wzmożony apetyt. Jak wygląda jego kupa? Czy jet tłusta? A sierść? Czy ma ją przerzedzoną i tłustą? Mam w domu po Vice ok kilograma karmy Hill;s(tylko nie wiem gdzie;)) Presciption Diet Canine dla (między innymi) psiaków z tym schorzeniem, o wysokiej strawności, niskotłuszczowej. Jak będziesz jechała do schronu to daj mi znać, zabrałabym się z Tobą i może psiakowi by się przydała, to jest ona:http://www.krakvet.pl/gourmet-p-143.html

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domi ja Ci tego nie opisze, bo ja sie nie znam. Patrze na pychol psa i tyle. Jakbym wiedziala, to bym zwrocila uwage na siersc i kupe, ale nie zwrocilam.
Do tego stopnia nie widze takich szczegolow, ze jak wrocilam do domu i mowie mojemu TZ, ze mamy amstaffke nowa, a on mnie pyta czy miala ciete uszy, to powiedzialam, ze nie wiem, nie zauwazylam. Musialam zerknac na zdjecia i sprawdzic.
Musisz faktycznie jechac tam ze mna. Dam znac jak bede jechala i jak pogadam z wetka. Przekaze jej Twoje uwagi.

Beataczl - parwo juz wykluczylismy, ale nie wiemy co to jest. :(

Posted

agaga21 napisał(a):
najlepiej byłoby go do lecznicy na przgląd zawieźć, tylko to pewnie niemożliwe... :(

nawet jak go zawioze to itak bedzie musial wrocic do schronu, a tam nie moze liczy na gotowane posilki i troskliwa opieke :(

Dt potrzebne ... bardzo :(

Posted

Gadalam dzis z wetka. Wlasnie byla u chorowitka i przeniosla go do normalnego boksu uznajac, ze jest poprawa w jego zachowaniu i ze wczoraj mial ladniejsza kupe. Zostal zaszczepiony. Mowi, ze pracownicy dostali duzo puszek reconvalescence dla niego i ze mieszaja mu z suchym i ponoc pies wcina.
Powotrze jescze raz, ze u nas leczy sie "na oko", bez zadnych testow, badan i poki co , nie widze szansu na zmiane.

Piesek z mojego banerku zmarl w kilka dni po przeniesieniu do normalnych boksow. Mam nadzieje, ze ten przezyje. Nic nie moge dla niego zrobic, bo nie mam go gdzie i za co wyciagnac.

Wszystkie psy w przytulisku zostaly dzis odrobaczone przez wetke wlasnorecznie.
Wetka w szczegolnosci zachwycila sie szarą amstaffka, ktorej lancuch odpieto. Co do kolczatki - nie wiem.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Oooooo :)! Witaj, Gruba Berto :)! Jak Majeczka?

juz prawie 11 miesiecy jest u mnie a raczej ze mna u moich rodzicow. na poczatku lutego przeszla operacje przepukliny, wyrwano kilka zabkow (bo sie chwialy) i wycieto jeden guzek (z kilku). pozostalych guzkow wet nie chcial ruszac. prawdopodobnie na poczatku przyszlego roku bedzie znow miala operacje przepukliny (bo niestety ma nastepna). bede b. zajeta do swiat ale po swietach moze w 1 rocznice pobytu Mani (kiedys Majki) u nas wpadniesz nas odwiedzic. to poznasz poznasz Manie osobiscie.

Posted

tak tak, juz chyba z 9 ms jestem jej DS :lol:, ale zanim zdecydowlam sie na DT mialam nadzieje ze przychodzi do DS. nie nadaja sie na DT. nie bylabym w stanie oddac psa. Mania chodzi za mna jak cien. z pokoju do pokoju a nawet sprawdza czy jestem w wc. zeby przyzwyczaic ja do moich rodzicow wprowadzilysmy sie do nich i tak siedzimy. nie chcialam jej samej zostawiac jak zaczelam chodzic do pracy. wiec ma opiekunke w postaci mojej mamy - najlepsza jaka moze miec. niestety nadal zdarza jej sie troche porykiwac jak wychodze z domu. jest nadal nieposkromiona awanturnica na dworze - i tak juz zostanie ale w domu moja Mania to ideal

Posted

Mysle dzis o naszych psiakach... takie mrozy w nocy...mam nadzieje, ze wlozono im slome. Jutro bede dzwonic w tej sprawie, ale martwie sie czy te nasze chudzielce (zwlaszcza chorowitek) przezyja noc ... :(

p.s. zagladnijcie prosze do naszej Inki Spręzynki z Dopiewa http://www.dogomania.pl/threads/193811-Sprężynka-traci-wzrok.-Juz-w-DT-szuka-DS.-potrzebny-1000zl-na-operacje-oka-str-17.?p=15822064#post15822064

Posted

niestety noce już mroźne... :( i tak jak u nasw przytulisku psiaki mimo słomy mają jeszcze siebie, bo po kilka psów w kojcu siedzi przeważnie, więc mogą się o siebie grzać, a u Was każdy psiak osobno... :(

Posted

Akrum - wywrozylas zmiany. Dzwonilam dzis do naszej wetki, byla rano w przytulisku. Sloma jest, ale tez dwa nowe psy. Mamy pelne boksy wiec juz dokladaja psy do innych. Bialy terierek dostal kolege do boksu. ehhh... :/

Posted

ok, jutro jade do psow. porobimy troche fot. ta druga sunia jest bardziej otwarta, wesola. Rutka jest chyba troszke zlekniona sytuacja, ta druga sunia mniej.

a imienia nie ma :) oglaszam konkurs ;P