Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję ilon - już go wrzucam na stronkę bernardynią i wątek bernardyni żeby było wszystko w jednym miejscu ;)

a jak ze kastracją Kuby ? będzie robiona ?

i na kogo kontakt ?

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do schroniska, wstrzymałam dodatkowe RTG - ma być wykonane w Szczecinku, innych zabiegów typu kastracja tez już tu nie będzie, bo Kuba jest w schronisku tak trochę "inaczej" - do czasu odebrania przez Fundację, dlatego też dalszy kontakt raczej na kogoś z Fundacji. A dopóki jest w Toruniu to może być mój tel. 515778043 lub Cajusa (czyli do mamy i taty Kuby ;) )

Posted

Kubę można zabrać choćby i teraz .. jutro około 11 nie będzie najmniejszego problemu, w godzinach urzędowania schroniska zawsze jest ktoś w pobliżu do wydania psiaka. Po godzinach pewnie też da się to załatwić, tylko dajcie mi sygnał.

Posted

Dzwoniłam do mojej Pani wet. Nikt w Chełmży nie szukał ostatnio bernardyna. Raczej chłopak został celowo wyrzucony lub jest ofiarą nocy sylwestrowej. Ja swoje psy zamykam na ten straszny czas w piwnicy bez możliwości wyjścia na zewnątrz. To jedyny sposób aby je uchronić przed stresem.
Co do Kuby to możemy jechać jutro do Szczecinka. Będę w Toruniu kolo 10-11, tak jak rozmawiałam wstępnie z Cajusem.

Posted

Wow, Saphira, wielkie dzięki dobra kobieto! Jestem pod wrażeniem organizacji. Trzymam jutro zatem kciuki za szczęśliwą podróz Kuby pod opiekuńcze skrzydła Mariamc :)

Posted

Anettto, będę wobec tego musiała znów przekopać szuflady. Podaj mi proszę na PW swojego maila, co wyskubię, doślę. Teraz już byłoby z mojej strony niegrzecznie zrezygnować z pomocy Lilk_i.

Posted

Cudnie, Mariamc dzięki za wszystko. Jutro Kubulek zawita do Ciebie, bardzo się cieszę, że będzie miał fachową opiekę i odzyska tam poczucie bezpieczeństwa i pewność siebie !!

Posted

Witam Serdecznie.
Szkoda, że niektóre osoby traktują Toruńskie schronisko jak straszne miejsce!!! Jeśli mamy pomagać zwierzakom, to zjednoczmy siły. Proszę niewypowiadać się o schronisku nie pracując w nim na codzień. Każde schronisko jest inne, a miałem okazje być w kilku i rozmawiać z ludź tam pracującymi. Nie ma leekko. Proszę o tym pamiętać.

Psina na razie nie jest wylewny z uczuciami, ale podczas dzisiejszych oględzin dał sobie założyć kaganiec i podnieść na stół. Wyszedł ze mna na zewnątrz dość chętnie, ale bez podskoków. Nie było żadnych protestów z jego strony. Nie ma zbyt bogatej gamy sygnałów uspakajających, a jeśli pojawiają się to, po dłuższej chwili odwracanie głowy i dwa jezyczki.

Aby, dokonać głebszej oceny reakcji na bodźce zewnętrzne, trzeba poczekać aż jego stan zdrowia się polepszy.

Posted

Marku, witamy na wątku Kubusia :)
Różne schroniska dla zwierząt pokutują już za samą nazwę "schronisko", bo niestety powszechnie wiadomo, że w wielu takich miejscach nie jest bajkowo, choć w tym przypadku akurat wiem z jakim zaangażowaniem od lat pracujesz dla dobra zwierząt i możesz czuć się dotknięty ogólnymi opiniami.
W imieniu Kubusia serdecznie dziękuję Ci za opiekę i puchową kołderkę :)

Posted

To właściwie ilon_n mnie wyręczyła.
Nikt nie uważa, że schronisko to najgorsze co może być. Po prostu nasze są jakie są. Przepełnione, bez wsparcia i możliwości. Pewnie dlatego nikt nie chce aby do jakiegokolwiek trafiały i zostawały w nim do Śmierci. Ale od razu wszystkiego i ludzi nie da się zmienić.
Dzięki zielony za informacje z pierwszej ręki.