Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 dziękuję ilon - już go wrzucam na stronkę bernardynią i wątek bernardyni żeby było wszystko w jednym miejscu ;) a jak ze kastracją Kuby ? będzie robiona ? i na kogo kontakt ? Quote
Saphira Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Czy jeżeli zdołalibysmy się zorganizować z Cajusem na jutro, to czy jest możliwość odebrania psa ze schronu np. okolo godz. 11 ? Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Myślę, że kontakt na Gonię ale nie wychodzę przed szereg, niech to ustali Gonia z Cajusem. Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 w takim razie poproszę nr tel, maile ( może być i do Goni i do Cajusa - zmieści się ) Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dzwoniłam do schroniska, wstrzymałam dodatkowe RTG - ma być wykonane w Szczecinku, innych zabiegów typu kastracja tez już tu nie będzie, bo Kuba jest w schronisku tak trochę "inaczej" - do czasu odebrania przez Fundację, dlatego też dalszy kontakt raczej na kogoś z Fundacji. A dopóki jest w Toruniu to może być mój tel. 515778043 lub Cajusa (czyli do mamy i taty Kuby ;) ) Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Kubę można zabrać choćby i teraz .. jutro około 11 nie będzie najmniejszego problemu, w godzinach urzędowania schroniska zawsze jest ktoś w pobliżu do wydania psiaka. Po godzinach pewnie też da się to załatwić, tylko dajcie mi sygnał. Quote
Cajus JB Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Moje namiary cajusjacek@op.pl 602 378 012 Ale najlepsze będą pewnie namiary Emira Quote
Saphira Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dzwoniłam do mojej Pani wet. Nikt w Chełmży nie szukał ostatnio bernardyna. Raczej chłopak został celowo wyrzucony lub jest ofiarą nocy sylwestrowej. Ja swoje psy zamykam na ten straszny czas w piwnicy bez możliwości wyjścia na zewnątrz. To jedyny sposób aby je uchronić przed stresem. Co do Kuby to możemy jechać jutro do Szczecinka. Będę w Toruniu kolo 10-11, tak jak rozmawiałam wstępnie z Cajusem. Quote
ANETTTA Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 dzięki kochani !!!!!!!!!!!!!!! zapraszam WAS na bazarek !!!!! http://www.dogomania.pl/threads/179294-Srebro-na-pomoc-w-ratowananiu-bezdomnych-porzuconych-pies-i-suna-koniec-13-02?p=14035825#post14035825 zabieramy na DT i opieke weterynaryjną !!!!! Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Super Anettto. Przesłałam też opisy fantów na bazarek. Oby z jednego i drugiego coś udało się sprzedać. :-) Quote
ANETTTA Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 przesyłaj do mnie wystawie i drugi !!!! Quote
GoniaP Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Wow, Saphira, wielkie dzięki dobra kobieto! Jestem pod wrażeniem organizacji. Trzymam jutro zatem kciuki za szczęśliwą podróz Kuby pod opiekuńcze skrzydła Mariamc :) Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Anettto, będę wobec tego musiała znów przekopać szuflady. Podaj mi proszę na PW swojego maila, co wyskubię, doślę. Teraz już byłoby z mojej strony niegrzecznie zrezygnować z pomocy Lilk_i. Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Goniu, proszę Cię o dokładne dane adresowe i koniecznie tel. DT w Szczecinku na PW - dane już dziś potrzebne Saphirze do konfiguracji GPS :) Quote
mariamc Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Jest to hotelik przy schronisku. Schronisko dla zwierząt 78-400 Szczecinek ul.Rybacka 7 można jechać też przez Czarne , jest bliżej. Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 dzięki Mariamc :) jeszcze tel poproszę i już będzie komplet danych Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Cudnie, Mariamc dzięki za wszystko. Jutro Kubulek zawita do Ciebie, bardzo się cieszę, że będzie miał fachową opiekę i odzyska tam poczucie bezpieczeństwa i pewność siebie !! Quote
GoniaP Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Wow, a ja w necie znalazłam ulicę Kaszubską... i tę podałam.... Dzięki Mariamc za czujność! Quote
zielony Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Witam Serdecznie. Szkoda, że niektóre osoby traktują Toruńskie schronisko jak straszne miejsce!!! Jeśli mamy pomagać zwierzakom, to zjednoczmy siły. Proszę niewypowiadać się o schronisku nie pracując w nim na codzień. Każde schronisko jest inne, a miałem okazje być w kilku i rozmawiać z ludź tam pracującymi. Nie ma leekko. Proszę o tym pamiętać. Psina na razie nie jest wylewny z uczuciami, ale podczas dzisiejszych oględzin dał sobie założyć kaganiec i podnieść na stół. Wyszedł ze mna na zewnątrz dość chętnie, ale bez podskoków. Nie było żadnych protestów z jego strony. Nie ma zbyt bogatej gamy sygnałów uspakajających, a jeśli pojawiają się to, po dłuższej chwili odwracanie głowy i dwa jezyczki. Aby, dokonać głebszej oceny reakcji na bodźce zewnętrzne, trzeba poczekać aż jego stan zdrowia się polepszy. Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Marku, witamy na wątku Kubusia :) Różne schroniska dla zwierząt pokutują już za samą nazwę "schronisko", bo niestety powszechnie wiadomo, że w wielu takich miejscach nie jest bajkowo, choć w tym przypadku akurat wiem z jakim zaangażowaniem od lat pracujesz dla dobra zwierząt i możesz czuć się dotknięty ogólnymi opiniami. W imieniu Kubusia serdecznie dziękuję Ci za opiekę i puchową kołderkę :) Quote
ilon_n Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Saphira, mam dla Ciebie mapkę i dokładny opis trasy .. Czarne jest około 20 km od Szczecinka .. jutro wszystko Ci pokaże na mapce ..mam już wydruki Quote
Cajus JB Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 To właściwie ilon_n mnie wyręczyła. Nikt nie uważa, że schronisko to najgorsze co może być. Po prostu nasze są jakie są. Przepełnione, bez wsparcia i możliwości. Pewnie dlatego nikt nie chce aby do jakiegokolwiek trafiały i zostawały w nim do Śmierci. Ale od razu wszystkiego i ludzi nie da się zmienić. Dzięki zielony za informacje z pierwszej ręki. Quote
Recommended Posts