Paulina_mickey Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 aj bo tak jest z naszą klasą i dogo, jak wklejam zdjęcie z naszej klasy to go nie widać w ogóle Quote
ewajanka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ten psiak ma wątek na dogo czy mi się wydaje? Znalazłam http://www.dogomania.pl/threads/177859-Znaleziono-bernardyna-Strzelno?p=13906856#post13906856 Quote
ilon_n Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Paulina, to jest bernardyn ze Strzelna, znaczy znaleziony w Strzelnie, poznaję fotkę, wczoraj przeszukiwałam wszystkie ogłoszenia o bernardynach. Kuba jest charakterystyczny, żadnych urozmaiceń w barwie, właściwie jednolicie miodowy (i znów skojarzenia z Kubisiem Puchatkiem), jedynie biała linia na czaszce przechodząca w białą obrączkę na pyszczku. Wrzuciłam kilka ogłoszeń w necie o Kubie m.in. na zaginione.waw.pl, zgubiono.pl .. i już reszty nie pamiętam .. jeśli znacie jeszcze inne popularne portale wrzucajcie tam ogłoszenia o Kubie, może ktoś go szuka .. fotki do ściągnięcia są na serwerze www.mat.umk.pl/~ilon/benek treść ogłoszenia może być taka jak moich np. :: "Od połowy stycznia w okolicach dworca kolejowego w Chełmży błąkał się bernardyn, dniem i nocą koczował przy torowisku. Był ranny. Został zwieziony w bezpieczne miejsce do Torunia. Kontakt: 515778043" Quote
majqa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Cajus JB']Nie bardzo mogę edytować temat. (...) [/QUOTE] Oj, qrczę. Siła złego na jednego. Zmiana tytułu bardzo by się przydała. Quote
GoniaP Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Na prośbę Cajus wrzucam konto do ewentualnych wpłat na benia: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Oddział Poznań Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 Quote
zuzlikowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='ilon_n']Dzięki za kciukasy, bo udało się sprowadzić Benia, lecz bez nich mogło być krucho! Czy jak już wiadomo, że "mała" jest Beniem, to kwestia DT jest nadal aktualna? Czy w dalszym ciągu możemy liczyć na przytulne miejsce dla Beniusia? Chwilowo musiał zamieszkać w schronisku i na pewno nie będzie wspominał tego miejsca z przyjemnością .. Niestety,troszkę komplikuje to sprawę...domek ma duży kojec z 2 budami przystosowanymi do beniów(po benku wielgachnym)...miał w nim zamieszkac Mieciu -ślepaczek z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/178319-MIECIO-A-lepe-31kg-ZagA-odzonego-i-ZamarzajAE-cego-Bernardyna-POMOCY-Ratunku?p=14028040#post14028040 Nie najlepiej reaguje na inne psy...suczka jeszcze mogła być. Wygląda jednak,ze Miecio ma 2 propozycje domków stałych...oba mają być sprawdzone do piątku(rozmawiałam z macią popołudniu)...jeśli wszystko się powiedzie,Miecio pojedzie do ds ...nie będzie problemu i Kuba będzie miał kojec dla siebie... W rozmowie z GoniąP ustaliłyśmy,że będziemy jeszcze rozglądać się za innymi możliwościami na wypadek gdyby jednak tak dobrze się nie ułożyło... Goniu...rano prześlę Ci dane do dt...dzwoniłam,ale nikt nie odebrał,a potem zakręcił mną Bercik i niestety zapomniałam...rano zadzwonię i napiszę! Kuba cudny i niesamowity jest! Dobrze,że nie ma mowy o jakichkolwiek poważnych problemach. Quote
GoniaP Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='zuzlikowa'](...) W rozmowie z GoniąP ustaliłyśmy,że będziemy jeszcze rozglądać się za innymi możliwościami na wypadek gdyby jednak tak dobrze się nie ułożyło...[/QUOTE] Zuzlikowa, Kuba ma już załatwione miejsce w Szczecinku u Mariamc :) Będzie miał 40m wybieg tylko dla siebie, opiekę wet a Mariamc go rozgryzie. Bardzo się z tego obrotu spraw cieszę, bo koszt spada do 250zł/mc. Poza tym do Mariamc mamy zaufanie. [quote name='zuzlikowa']Goniu...rano prześlę Ci dane do dt...dzwoniłam,ale nikt nie odebrał,a potem zakręcił mną Bercik i niestety zapomniałam...rano zadzwonię i napiszę! [/QUOTE] Prześlij proszę mimo wszystko, bo może miejsce super i się marnuje? Trzeba sprawdzić ;) Quote
ilon_n Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 " class="ipsImage" alt="">mam dzisiejsze fotki Kuby .. próbuję je tu wkleić .. ale nie widzę efektu :/" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt=""> Quote
majqa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Prześlij mi proszę na mail, powrzucam. :-) Quote
ilon_n Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 wrzucam je do folderu na zewnętrznym serwerze .. podaję adres :: www.mat.umk.pl/~ilon/benek Quote
ilon_n Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 masakryczna jest ta obsługa dogomanii .. zupełnie nieintuicyjnie to wszystko jest oprogramowane .. jeśli możesz Majqa, to przeslij mi jakiś krótką instrukcję ładowania obrazków .. dzięki z góry Quote
ilon_n Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dodam tylko, że nasz Chłopak miał dziś dobry humor i poszarpał swoją kołderkę, bo mu pewnie śniegu brakowało, więc zastąpił go sobie pierzem ;) Quote
Cajus JB Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 U mnie kiepsko. Komp do niczego. Gonia dziekuję za numer konta. Chyba warto z dopiskiem "Kuba z torów" lub podobnym. zuzlikowa dziękuję za ofertę i pomoc. Postaram się edytować temat z telefonu. Jak nie jutro zrobię to z innego kompa. Szukamy transportu Toruń - Szczecinek. Jak to się mówi przy okazji lub za zwrotem kosztów. Ponieważ niestety odeszła mi deklaracja przenoszę ją na Kubę 20 zł stałej. Potrzebujemy 250 zł co miesiąc stałych i jednorazowe na transport i ewentualne wydatki. Quote
majqa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Uff...weszła zmiana tytułu. Może załóż też wątek na transportowym? Quote
GoniaP Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 A czy ja mogę nieśmiało zaprotestować przeciwko imieniu "Kuba"? Nie może np być Cajus?? Quote
Cajus JB Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Jeszcze uporam się z wklejeniem numeru konta w pierwszy i założę na transportowym. Nie wiem Gonia to mama chrzestna decyduje o imieniu. Jej się podoba. Może jak będzie inny piesek z ulicy do ratowania z moim udziałem to wtedy.;) Quote
majqa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nie wywołuj wilka z lasu, a psa z ulicy...;-) Quote
Szarotka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Zmieniliscie tytul i nie wiedzialam o co chodzi. Puchatek zosal Kuba i jeszcze do tego koldrojadem :):) Quote
Cajus JB Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Wiesz doskonale majqa, że ani ilon_n ani ja nie przejdziemy obojętnie. Tak naprawdę to pewnie tylko kwestia czasu. Lepiej aby nie było takiej potrzeby... Jestem ciekaw czy Kubie się teraz lepiej Śpi. Quote
majqa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Oj wiem, wiem... A co podroczyć się nie można? ;-) No ba... z twardej ziemi awans kołderkowy. Musi mu być jeśli nawet nie super to na pewno lepiej. :-) Quote
Cajus JB Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Można. I wiem, że mogę na Ciebie i Was liczyć. Kto dołoży Kubie do nowej lepszej przyszłości? Quote
Recommended Posts