Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niedługo sprawdzę co wpłynęło na konto i napiszę.

Edit

Zaksięgowała mi się wpłata od Kundelkowej Skarbonki - 50 zł.

Jak dojdą pozostałe wpłaty to będziemy mieli całą kwotę na transport.

Posted

Wróciłam ze świątecznego wyjazdu i czym prędzej zajrzałam do Kuby :-).
Nie dość że wspaniałe wieści to i miłosne wyznania ;-).
Niezwykle emocjonalny wątek :-)!!!
I jak widzę Menrzuś zamknął sprawę rozliczeń transportowych - najpiękniej Ci dziękuję!!!
Jak również wszystkim, którzy zainteresowali się losem Kubusia - Marysieńka82, Marysia55, Matahari81, Mari23, Mariadelsol, MartynaOlsztyn, Marta1990, Mery&Tymon.

Wielkie dzięki za Wielkie Serca............

(A ja znalazłam błąkającą się po nędznej mazurskiej wiosce cudną, łagodną, młodziutką suczkę :-(....)

Posted

[quote name='Cajus JB']
I co z sunią?

Niestety musieliśmy ją odwieźć do olsztyńskiego schroniska, bo nasza suczka nie przyjęłaby jej ani do samochodu ani do domu :-(...
Co prawda pani dyrektor powiedziała, że mają tam 80% adopcji, ale ja porobiłam zdjęcia i wezmę się za ogłaszanie. A jak uda mi się załatwić jakiś hotelik to zabiorę ją z tamtąd...

UWAŻAJCIE NA KLESZCZE!!!!!!!!!

Są ich tysiące w tym roku!!!
Jeden pies z tej wioski, którym się opiekujemy, zachorował na babeszjosę i musieliśmy go leczyć (na szczęście w porę przyjechaliśmy, bo miejscowi nie mają zwyczaju leczenia psów :-(...).
Suczce w drodze do schroniska wyjęłam 10 kleszczy (zostało 5 razy tyle - bez pincetki nie dałam rady), a potem z siebie zdjęłam kolejne 6....

Posted

jola_li jak będziesz miała chwilę napisz mi pw o suni. Jestem ciekaw czy wystawią Ją na stronę schronu.
U nas na razie nie ma kleszczy. No, ale niedługo się pewnie pojawią.

Posted

Cajus,
Zrobiłam ekstrakt z konta, ale w 1 poście nie wpisałeś daty ostatniego podsumowania, więc nie wiem jak wpisać, bo niektóre wpłaty mogą się powtarzać.
Może ktoś cierpliwy mógłby przeszukać watek i znaleźć datę ostatniej aktualizacji, bo w przeciwnym wypadku będę musiała jeszcze raz robić całość, a to koszmarna i mega czasochłonna robota jest....

Posted

[quote name='GoniaP']Kolejne wpłaty:
jola_li 70,-
goś 25,-
Szerkanka 50,-
Ilona N - 90,-
Anettta 45,-
Majga 20,-

Wydatki: 250zł - faktura ze Szczecinka (zapłacona)[/QUOTE]

To jest ostatni ciąg wpłat. Post 561 z dnia 02.03.2010

Posted

Dzięki Cajus:
To dochodzą następujące wpłaty:
Cajus - 20zł
Martini 77 - 10zł
Saphira - 100zł
Marysia 55 - 50zł
Krystyna S - 10zł
Razem: 190zł

Wydatki:
Pobyt Kuby w hotelu miesiąc 2 - 250zł
Lecznica dla Zwierząt Szczecinek; 561,75 zł
no i transport, ale to już wiecie.

Wszystko, co dotyczyło Kuby jest już zapłacone z konta Emira.

Posted

ANETTTA doszła Twoja wpłata 30 zł. Dziękuję. Czekam aż dojdą pieniądze od Menrzuś i wszystko zgodnie z ustaleniami wysyłam na konto EMIR-a.

Edit

Edytowałem post pierwszy i trzeci.

Edit

Doszła wpłata od Menrzuś 170 zł. Dziękuję.

Jeszcze dziś wyślę wszystko na konto EMIR-a

Posted

Cytuję Kubusiowego Pana:
(...) [FONT=&quot]Naparwde sie nim opiekuje i powiem nieskromnie moje pieski zapewne maja lepiej niz bylyby w innym domu.Kubus tu nie jest wyjatkiem, ale zostal polubiony wzcesniej niz wynikaloby ze zwyklego okresu adaptacyjnego, a to dlatego ze jest taka fajna pluszowa przytulanka. Jest bardzo smieszny bo minely zaledwie dwa tyg a on juz sie zachowuje jakby tu zyl od dziecinswta.Zanim wejde do sypialni to ten z brudnymi mopami lezy na moim lozku.Oczywiscie ze go wyrzucam, bo ma swoje obok mego lozka wielkie posslanie calkiem nowe. A jesli chodiz o ten lek kochana to moj lekarz wlasnie powiedizal ze Canivition lest lekiem pzreciowbolowym?????i zapisal inny lek majacy za zadanie leczyc a ten stosowac doraznie w przypadku Bolu.Okreslil to obrazowo jako tabletke od bolu glowy,nie zwalczajaca przyczyny .Nie bede wchodzil w lekarskie rewiry,ale jesli mozesz to raz jeszce zapytaj kto tu ma racje.Malgosienko blagam badz uspokojona tu kubusiowi nie spadnie wlos z psiej glowy i jak sie juz zaaklimatyzuje moze pomoge kolejnemu pieskowi w odnalezieniu wlasnego kąta.Widze tak wiele nieszcesliwych na fotkach ze schronisk z eserce sie mi kroi z rozpaczy .I juz sie zastanawailem.Bylby to moj dodatkowy hold mojemu Runiowi i Bubusi,chociaz one pewnie zyjac nie pochwalilyby tej decyzji...(...)

Oczywiście natychmiast zareagowałam z tym Canivitonem i innymi lekami. Czas zmienić weta :(
[/FONT]

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

I jeszcze trzy. Dwa ostatnie kadrowałem, aby mimo wszystko nie pokazywać za wiele. Mam nadzieję, że zrozumiecie.

Uśmiechnięty Kuba

Dla takich zdjęć warto robić to co wszyscy robimy. Jeszcze raz Wam dziękuję.