Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

3 tabl. to może być za mało. Masa + stres. Zdecydowanie sedalin jest ryzykowny, bo jeśli mimo wszystko da dyla... :-( Już znacznie lepszy jest odstrzał ale w żadnym razie nie forsuję swoich racji, bo nie znam realiów terenu.

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek nie u mnie...a szkoda...ale na pewno dobry i powinien sobie dać radę.Nie wiadomo,czy nie będzie i tak trzeba umieścić suni na kilka dni w klinice...to kulawienie jest zdecydowanie niepokojące.
Nieufność i agresja...to na ten moment może być wynikiem i bólu,i strachu,i wyczerpania,i głodu...a najprawdopodobniej wszystkiego naraz.
Trzymam mocno kciuki i ...jak podacie usypiacz,nie spuszczajcie jej z oczu...mój benek potrafi blisko dobę spać po dawce mniejszej niż na jego wagę trzeba...nie wiecie jak jej organizm zareaguje...uważajcie!

Posted

Tu próbowaliśmy już z mediami w poszukiwaniu innego pieska. Totalna znieczulica. Artykuł w gazecie Na pewno to dobry pomysł. Tylko to trochę potrwa. A czasu brak. Pierwsze informacje o Niej były około tygodnia temu. Nie kulała wtedy. Przetrwała ye mrozy więc na pewno Ją to sporo kosztowało. Ta pierwsza informacja była taką, że szła za kimś. W międzyczasie musiał Ją ktoś skrzywdzić bo już jest bardzo nieufna.

Mozilla mi ruszyła. Uff

Posted

[quote name='zuzlikowa']Domek nie u mnie...a szkoda...ale na pewno dobry i powinien sobie dać radę.Nie wiadomo,czy nie będzie i tak trzeba umieścić suni na kilka dni w klinice...to kulawienie jest zdecydowanie niepokojące.
Nieufność i agresja...to na ten moment może być wynikiem i bólu,i strachu,i wyczerpania,i głodu...a najprawdopodobniej wszystkiego naraz.
Trzymam mocno kciuki i ...jak podacie usypiacz,nie spuszczajcie jej z oczu...mój benek potrafi blisko dobę spać po dawce mniejszej niż na jego wagę trzeba...nie wiecie jak jej organizm zareaguje...uważajcie!

Wiem, że musimy uważać. Jak nie jutro do dopiero w piątek. A to długi czas i wiele może się zdarzyć. Nie sadzę, aby komuś udało się podjechać w tygodniu do Torunia. Na pewno opieka medyczna będzie. Schron to jedyne miejsce gdzie na chwilę obecną możemy umieścić tak dużego psa.

Jak uda się złapać sunię będziemy dalej działać jak już będzie bezpieczna i pod opieką.

Posted

[quote name='Cajus JB']Wiem, że musimy uważać. Jak nie jutro do dopiero w piątek. A to długi czas i wiele może się zdarzyć. Nie sadzę, aby komuś udało się podjechać w tygodniu do Torunia. Na pewno klinika opieka medyczna będzie. Schron to jedyne miejsce gdzie na chwilę obecna możemy umieścić tak dużego psa.

Jak uda się złapać sunię będziemy dalej działać jak już będzie bezpieczna i pod opieką.[/QUOTE]

A nie dałoby się na moment w klinice suni umieścić i potem prosto do Łodzi do dt...???

Posted

[quote name='zuzlikowa']A nie dałoby się na moment w klinice suni umieścić i potem prosto do Łodzi do dt...???[/QUOTE]

Aktualizacja mi się włączyła i wszystko mi padło.
Myślę, że to jest do zrobienia.

Posted

Czytałem różne opinie o sedalinie. Mamy trzy tabletki. Co jak zje dwie lub nie zadziałają dość dobrze? Ogłupią Ją tylko? Można podejść do takiego psa? Kto ma doświadczenia w tej sprawie?

Posted

To może z rańca dokupimy jeszcze zapas, bo na akcji już nie będzie czasu na szukanie weta i dorzutki tabletek?
Czy można podać tego ciut więcej zachowując bezpieczeństwo dla psa? - by mieć jednocześnie pewność, że zadziała w warunkach stresu i wyższej adrenaliny?

Posted

[quote name='ilon_n']To może z rańca dokupimy jeszcze zapas, bo na akcji już nie będzie czasu na szukanie weta i dorzutki tabletek?
Czy można podać tego ciut więcej zachowując bezpieczeństwo dla psa? - by mieć jednocześnie pewność, że zadziała w warunkach stresu i wyższej adrenaliny?[/QUOTE]

Pewnie dobrze będzie dokupić. Na miejscu też jest podobno lecznica.
Co do reszty czekam za radami i przypominam swój numer 602 378 012

Posted

Przy okazji można jeszcze dopytać weta w kwestii podwyższenia dawki i ewentualnego zachowania psa w czasie działania preparatu .. bo tu akurat mam ogromne obawy ..

Posted

[quote name='Szarotka']Wydaje mi sie, ze to juz chyba bardzo pozno. Jak Ty bedziesz jutro akcje przeprowadzal jak sie totalnie nie wyspisz ........[/QUOTE]

Nie da się Jej gonić tak czy inaczej. Człowiek grzęźnie w zaspach. Jest cwana i porusza się tam gdzie śniegu jest mniej. Trzeba liczyć przede wszystkim na to, że sedalin zadziała.

[quote name='ilon_n']O ile mnie pamięć nie myli ta "na miejscu" jest czynna dopiero od godz. 15 i na dodatek dość odległa .. lepiej już to mieć ze sobą ..[/QUOTE]

Tak się zrobi. Zaopatrzyć się trzeba przed wyjazdem.

[quote name='bico']oby tylko się złapać dała...
poróbcie jej foty, jak tylko sytuacja na to pozwoli.[/QUOTE]

Witaj bico. Dzięki za obecność.