Szarotka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 O jej jaki biedak. Strasznie wyniszczony :(:( Quote
Ingrid44 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Mam nadzieje ze uda sie wyleczyc Kubusia. Nie mam slow na ludzi ktorzy doprowadzili tak pieknego psa do takiego stanu:angryy: Quote
Szarotka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Hm pewnie to, ze byl bezdomny nie wiadomo jak dlugo tez mu nie pomoglo. Biedna psinka:(:"( Quote
Szerkanka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Wlasnie poszlam moja deklaracja na kube. Quote
ilon_n Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 majqa napisał(a):Jedno jest pewne, chcesz, czy nie... Będę Cię poooooolecać!!! :jumpie: :happy1: GoniaP napisał(a):ilon_n, masz przerąbane ;) Dziewczyny, duże dzięki za entuzjazm. To dla mnie nadmiar "szczęścia" ;) Mam raczej porąbane życie a Ty Gonia chcesz, żeby było jeszcze przerąbane :placz:.. ehhh Chyba zacznę symulować zwapnienie kości palców ;) Jak rysuje się plan terapii dla Kuby po ostatnich rozpoznaniach?? Co w ogóle można zrobić z jego problemem, co musi/powinno być zrobione i w jakiej perspektywie?? Wiadomo cokolwiek?? No i jakie są przybliżone koszty tych działań?? Moja stała wpłata na Kubę powinna być już na koncie, ale może jeszcze dorzucę jednorazowo jakąś sumkę. Quote
Saphira Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Biedny Kubuś:placz:Też wysłałam mały datek. Będę o nim pamiętać. Biedak ma osteoporozę jak staruszek:placz: Może jeszcze przy odpowiednim leczeniu uda się uwapnić kości. Ta złamana noga może być wynikiem nawet samozłamania a nie jak poprzednio przypuszczano pogryzienia. Ilonka ! Dziękuje bardzo za czwartkowa pomoc przy moim "łapankowym" psiaku. Przychylam się do zdania, że piszesz piekne teksty.:lol: Tobie Jacku też dziekuję za wsparcie :lol: Quote
ilon_n Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Saphira! świetnie sobie poradziłaś z psiną! Brawo! jak nie pierwszy już raz okazało się, że "nie taki diabeł groźny, jak go ludzie malują" ;) pies z natury jest przyjacielem człowieka .. to człowiek czasem robi z niego bestie .. mam nadzieję, że funiek szybko trafi do swojego domku - byłego lub nowego >"Przychylam się do zdania, że piszesz piekne teksty." Dziękuję bardzo, ale proszę nie zróbcie ze mnie etatowej skryby :) Quote
mariamc Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Kuba się na mnie obraził! Za to trzymanie podczas badań. Przez kratę podchodzi , bliżej nie. A minę ma przytym pt. nie lubię cię, przeproś mnie. Wyniki ma b. dobre. Morfologia super, jedynie mocznik odrobinę podwyższony. Diagnoza : przewlekłe zapalenie stawów , połączone z awitaminozą. Quote
majqa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 To po dodaniu info od Mariamc tekst tak by wyglądał: "Jestem Kuba. Tak naprawdę nikt nie zna mojej historii. Tej zimy zamieszkałem na torowisku. Tygodniami nikt mnie nie dostrzegał, jedynie przejeżdżające pociągi mrugały do mnie światłami. Przy bocznym torze w zaspach miałem swój dom - wytopiony kawałek śniegu na zmarzniętej ziemi. Z trudem włóczyłem się po zaspach w poszukiwaniu strawy. Częściej głodny niż syty, z kulawą, pogruchotaną łapką przetrwałem najsroższe mrozy, które znieczulały mój ból. Ten czas bardzo zszarpał moje zdrowie i siły. Ludzie bali się mnie, gdyż jestem duży, odpędzali, krzywdzili, więc i ja zacząłem bać się ludzi. Niektórzy próbowali mi pomóc, ale mój lęk był zbyt wielki. Z czasem udało im się namówić mnie na jeszcze jedną wspólną podróż. Nazywają ją podróżą do mojego nowego domu. Zaufałem im i pojechałem z nimi. Bardzo się jednak martwię, bo choć mój tymczasowy dom tak mi się podoba, to wciąż brakuje pewności czy będę mógł w nim pozostać. Nie wiedzieli jak bardzo jestem chory. Moja łapka nadal bardzo boli, nie mogę na niej stawać. Mam zwapnienie kości, przewlekłe zapalenie stawów, awitaminozę i potrzebuję kosztownego leczenia. Proszę pomóż mi stanąć na cztery łapy! " Quote
Cajus JB Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Lekko w życiu na pewno Kuba nie miał. Ważne, że wiadomo co Mu jest. Do opisu charakteru można dopisać obrażalski. Quote
mariamc Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Bardzo obrażalski, na nowo w kupuję się w łaski. Zjadł białą kiełbasę z tabletkami , z ręki. Jest bardzo delikatny. Można mu kupić Mobility large dog , lubi suchą karmę. Wczorajsze smakołyki zakopał w kołdrę. Miskę zabiera ze stojaka , niesie w kąt i dopiero tam je. Biedny pies. Quote
majqa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Boi się, by mu to miskowe/ jedzonkowe niebo nie zostało odebrane... :-( Quote
Cajus JB Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Sporo musiał przejść. Jednak ta Jego delikatność mimo cierpień jest ogromnym plusem. Będzie dobrze Kuba. Quote
Ingrid44 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Dobrze ze nie jest agresywny pomimo tego co przeszedl. Quote
Saphira Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Zamówiłam mu na krakvecie karmę. Jeden worek witaminizowanej i worek specjalistycznej z chitozanem i glukozaminą na stawy. Powinna dotrzeć w ciągu tygodnia. Zdrowiej maleńki. Quote
Talia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Witam. Ja pisałam w sprawie tego psiaka do bokserów w potrzebie, jednak nie dostałam odp. 29 stycznia dostałam info od Szerkanki, ze na torach benka. Niestety nie miałam możliwości tam pojechać :( Cieszę się, że psiak już bezpieczny. Quote
Cajus JB Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Witaj Talia. Nie wiem czy dobrze kojarzę. Umiesz / mogłabyś zrobić bazarek dla Kuby. Jest sporo osób z Torunia to z fantami nie byłoby problemu. Quote
Talia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jeśli by były jakieś fanty to mogę zrobić ;) Niestety sama nic nie mam na bazarek :( Quote
Cajus JB Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Wielkie dzięki. W takim razie zaczynamy szukać po szufladach. Quote
GoniaP Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 W poniedziałek wysyłam Kubie Caniviton forte i glukozaminę. Quote
Ingrid44 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Z takimi Cudownymi cioteczkami i wujaszkami Kubus nie zginie :loveu: Quote
Recommended Posts