Cajus JB Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Dla Kuby to nowe miejsce i wokół jest sporo psów. Pewnie Go to przytłacza. Być może był kiedyś w schronie. W Toruniu był w izolatce. Martwi mnie ta łapka. Oby wszystko było ok. Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='GoniaP'](...) Mariamc czeka na weta, który go zbada i zarządzi co dalej. Zwróćcie uwagę na jego grzbiet...[/QUOTE] Rozumiem, że wet będzie dziś. Tak? Quote
mariamc Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Trzeba powtórzyć zdjęcie , od góry. Kuba ma zrobione zdjęcia stawów skokowych, to za mało. Tym bardziej ,że ma na grzbiecie nową sierść a pod spodem strupy. Dostał carphrofen i zobaczymy jutro. Quote
Cajus JB Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Zgadza się. Oglądaliśmy Jego grzbiet i były tam strupy. Jest na pewno w dobrym miejscu i pod dobrą opieką. Quote
zielony Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 GoniaP, wiemy jakie są schroniska w Polsce, a zwłaszcza co [FONT=Tahoma]poniektórzy [/FONT] pracownicy, czy kierownicy, tak jak w Poznaniu o którym słyszałem i osobiście odwiedziłem. Opinie na temat schroniska tworzy się na domysłach i domniemaniach opartych na usłyszanych, zobaczonych w mediach lub przez poczte pantoflową. Często jednak opinie oparte są na PRAWDZIE, ale nie wszystko. Wiadomo jak taka poczta sie kończy. Bronie poprostu swojego schroniska będąc w Warszawie, Gdańsku, Gdyni, Sopocie, Krakowie, Opolu, Bydgoszczy, Włocławku, Brodnicy, Paterku koło Nakła, Imowrocławiu, Koninie. Znam sytuacje i zawsze po wizycie w jakimkolwiek schronisku wracam z dużą ochotą do swojego. Jestem pielęgniarzem zwierząt, który ciagle się szkoli i podwyższa swoje kwalifikacje i sam szkoli innych, dlatego tak zareagowałem. Nie zamykam się, bo gdyby tak było, to mnie tu by nie było. Rutyna, to zguba z którą nie można przegrać. Super pies wygląda z uśmiechem na faflach. Jeśli chodzi rase Kuby, to moim zdaniem ma troszkę z owczarka kaukazkiego, troszkę z hovowarta, troszkę z leonbergera. To do jakiej rasy jest podobny, to mało istotne. Pozdrawaim Quote
Szerkanka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Kurde !!!! Strasznie sie teraz czuje, widzialam go jak jechalam pociągiem z Chełmży na studia do Bydgoszczy, mialam egzamin. Nie mialam dostepu do internetu i prosilam o kontakt osoby z Torunia, gdy wrocilam w poniedzialek psa juz nie bylo, tzn nie moglam go znalezc... Wczesniej prosilam znajomego by sprawdzil czy wszystko z nim ok, no i powiedzial ze tak... glupi. Gdybym wiedziala ze jest ranny odrazu bym sie cofnela, wsciekla jestem na siebie! :( Co moge dla niego zrobic? Mozna go odwiedzic jakos? moze jakas karma? leki? cokolwiek? Jka narazie 50 zl deklaracji stałych. Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Witamy Szerkanko!!! Głowa do góry, widać tak musiało być. :-) Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Nie przepraszaj, bądź tu z nami i już. :-) Gdyby Kubuś wiedział ile ma fanów! :-) Quote
Szerkanka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Napewno, bede. Tylko... oprocz tego, ze ja zawiodlom go i siebie, to jeszcze ktos bliski, komu ufalam, zawiodl mnie, bo wiedzial ze mi na psach strasznie zalezy i prosilam o sprawdzenie czy Kubus nie ma nic z łapami ( bo widzialam z daleka ze lizal łapke) a ten ktos zawiodl mnie i do tego oklamal. Quote
ANETTTA Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 dopiszcie nasze deklaracje ...........na 1 str Szerkanka 50 zł i ja 20 zł i moze ktos jeszcze się dorzuci ????? Oplata Dt a jeszcze dochodzi leczenie TRG ....to kosztuje Quote
Cajus JB Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Nie przejmuj się Szerkanka. Teraz wiem w jakiej sprawie chciałaś złapać ze mną kontakt. Bo o Kubę wtedy chodziło. Niestety info dostałem dopiero wieczorem. Ważne, że Kuba bezpieczny. Quote
Cajus JB Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Będę w domu to zaraz uzupełnię pierwszy post. Dziękuję za deklaracje. Quote
zuzlikowa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='GoniaP']Piękny.... Ale czy to nie Moskal, jak sugerowałam?[/QUOTE] Raczej mastif pirenejski...choć rudości ma w nadmiarze... Gratulacje! Powodzenia Kubo! Quote
GoniaP Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Musiałam dziś odwiedzić Rodzinę, przeciągnęło się i nie zadzwoniłam do Mariamc, a teraz już za późno :( Jestem bardzo ciekawa co powiedział lekarz, który dziś widział Kubusia... Quote
ilon_n Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Teraz mogę powiedzieć (tak trochę na zasadzie myślenia magicznego ;) ), że poszukiwania Kairy miały naprowadzić mnie na Kubusia, bo w dzień po tym jak trafił pod wspaniałą opiekę znalazła się moja sunia!!!!!! Kaira jest już w domu!!!! i mordusia:: Jutro urodzinki mojej Małej-Mi , kończy 4 latka .. powrót Kairy jest najpiękniejszem prezentem !! Quote
GoniaP Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ilona!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę uwierzyć!!!!!!!!!!!!!!!!! Opowiadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ilon_n Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Goniu, wcięło mi post w trakcie wysyłki (sesja mi wygasła), ale w sumie napisałam o tym na wątku Kairuni .. zajrzyj tam proszę:: http://www.dogomania.pl/threads/177180-Leonberger-Pomocy-ZaginAE-A-a-suczka-ToruA-MoA-e-byAE-wszAE-dzie?p=14053426&viewfull=1#post14053426 Quote
majqa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Nie, normalnie szok!!! Cieszę się Twoim szczęściem!!! Quote
Szerkanka Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Mile wiesci:) ilon_n dziekuje za łapanke Kubusiową Quote
GoniaP Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Szerkanka'] ilon_n dziekuje za łapanke Kubusiową[/QUOTE] No, gdyby nie ilon_n i Cajus, Kubuś dalej tkwiłby w pobliżu torów i pewnie by tam gdzieś umarł zapomniany... Quote
Cajus JB Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 To przede wszystkim zasługa ilon_n Nadal potrzeba nam deklaracji. Quote
majqa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Tak, deklaracje, deklaracje, deklaracje... :roll: Quote
Saphira Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='ilon_n']Teraz mogę powiedzieć (tak trochę na zasadzie myślenia magicznego ;) ), że poszukiwania Kairy miały naprowadzić mnie na Kubusia, bo w dzień po tym jak trafił pod wspaniałą opiekę znalazła się moja sunia!!!!!! Kaira jest już w domu!!!! i mordusia:: Jutro urodzinki mojej Małej-Mi , kończy 4 latka .. powrót Kairy jest najpiękniejszem prezentem !! Właśnie wstałam i proszę jakimi wspaniałymi wieściami dzień mi się zaczął:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts