Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla Kuby to nowe miejsce i wokół jest sporo psów. Pewnie Go to przytłacza. Być może był kiedyś w schronie. W Toruniu był w izolatce. Martwi mnie ta łapka. Oby wszystko było ok.

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoniaP'](...) Mariamc czeka na weta, który go zbada i zarządzi co dalej. Zwróćcie uwagę na jego grzbiet...[/QUOTE]
Rozumiem, że wet będzie dziś. Tak?

Posted

Trzeba powtórzyć zdjęcie , od góry.
Kuba ma zrobione zdjęcia stawów skokowych, to za mało.
Tym bardziej ,że ma na grzbiecie nową sierść a pod spodem strupy.
Dostał carphrofen i zobaczymy jutro.

Posted

GoniaP, wiemy jakie są schroniska w Polsce, a zwłaszcza co
[FONT=Tahoma]poniektórzy [/FONT]
pracownicy, czy kierownicy, tak jak w Poznaniu o którym słyszałem i osobiście odwiedziłem. Opinie na temat schroniska tworzy się na domysłach i domniemaniach opartych na usłyszanych, zobaczonych w mediach lub przez poczte pantoflową. Często jednak opinie oparte są na PRAWDZIE, ale nie wszystko. Wiadomo jak taka poczta sie kończy. Bronie poprostu swojego schroniska będąc w Warszawie, Gdańsku, Gdyni, Sopocie,
Krakowie, Opolu, Bydgoszczy, Włocławku, Brodnicy, Paterku koło Nakła, Imowrocławiu, Koninie. Znam sytuacje i zawsze po wizycie w jakimkolwiek schronisku wracam z dużą ochotą do swojego. Jestem pielęgniarzem zwierząt, który ciagle się szkoli i podwyższa swoje kwalifikacje i sam szkoli innych, dlatego tak zareagowałem. Nie zamykam się, bo gdyby tak było, to mnie tu by nie było. Rutyna, to zguba z którą nie można przegrać.
Super pies wygląda z uśmiechem na faflach.
Jeśli chodzi rase Kuby, to moim zdaniem ma troszkę z owczarka kaukazkiego, troszkę z hovowarta, troszkę z leonbergera. To do jakiej rasy jest podobny, to mało istotne.

Pozdrawaim

Posted

Kurde !!!!
Strasznie sie teraz czuje, widzialam go jak jechalam pociągiem z Chełmży na studia do Bydgoszczy, mialam egzamin. Nie mialam dostepu do internetu i prosilam o kontakt osoby z Torunia, gdy wrocilam w poniedzialek psa juz nie bylo, tzn nie moglam go znalezc... Wczesniej prosilam znajomego by sprawdzil czy wszystko z nim ok, no i powiedzial ze tak... glupi. Gdybym wiedziala ze jest ranny odrazu bym sie cofnela, wsciekla jestem na siebie! :(
Co moge dla niego zrobic? Mozna go odwiedzic jakos? moze jakas karma? leki? cokolwiek?
Jka narazie 50 zl deklaracji stałych.

Posted

Napewno, bede. Tylko... oprocz tego, ze ja zawiodlom go i siebie, to jeszcze ktos bliski, komu ufalam, zawiodl mnie, bo wiedzial ze mi na psach strasznie zalezy i prosilam o sprawdzenie czy Kubus nie ma nic z łapami ( bo widzialam z daleka ze lizal łapke) a ten ktos zawiodl mnie i do tego oklamal.

Posted

Nie przejmuj się Szerkanka. Teraz wiem w jakiej sprawie chciałaś złapać ze mną kontakt. Bo o Kubę wtedy chodziło. Niestety info dostałem dopiero wieczorem. Ważne, że Kuba bezpieczny.

Posted

Musiałam dziś odwiedzić Rodzinę, przeciągnęło się i nie zadzwoniłam do Mariamc, a teraz już za późno :( Jestem bardzo ciekawa co powiedział lekarz, który dziś widział Kubusia...

Posted

Teraz mogę powiedzieć (tak trochę na zasadzie myślenia magicznego ;) ), że poszukiwania Kairy miały naprowadzić mnie na Kubusia, bo w dzień po tym jak trafił pod wspaniałą opiekę znalazła się moja sunia!!!!!!

Kaira jest już w domu!!!!

i mordusia::

Jutro urodzinki mojej Małej-Mi , kończy 4 latka .. powrót Kairy jest najpiękniejszem prezentem !!

Posted

[quote name='Szerkanka']
ilon_n dziekuje za łapanke Kubusiową[/QUOTE] No, gdyby nie ilon_n i Cajus, Kubuś dalej tkwiłby w pobliżu torów i pewnie by tam gdzieś umarł zapomniany...

Posted

[quote name='ilon_n']Teraz mogę powiedzieć (tak trochę na zasadzie myślenia magicznego ;) ), że poszukiwania Kairy miały naprowadzić mnie na Kubusia, bo w dzień po tym jak trafił pod wspaniałą opiekę znalazła się moja sunia!!!!!!

Kaira jest już w domu!!!!

i mordusia::

Jutro urodzinki mojej Małej-Mi , kończy 4 latka .. powrót Kairy jest najpiękniejszem prezentem !!

Właśnie wstałam i proszę jakimi wspaniałymi wieściami dzień mi się zaczął:multi::multi::multi: