Saphira Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Potrzebujemy pomocy ogłoszeniowej na wątku Bambo : http://www.dogomania.pl/threads/181152-Bambo-Pies-z-interwencji-gaA-nie-w-schronisku-Potrzebny-tekst-i-ogA-oszenia Quote
zuzlikowa Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Cioteczki kochane...wujaszku także! Czy możecie sprawdzić jak Kubuś reaguje na koty???? Jest w Warszawie zwierzęcolubny domek dla psiaka, który jest w wyjątkowej potrzebie...benkowatego psiaka...byłby zainteresowany Kubusiem,ale musi wiedzieć jak nasz chłopak reaguje na inne suczki(bernardynka i coś mniejszego) i kociaki(jest ich w domku 8 ). Zwierzaki mieszkają w domu,nawet kanapy nie są im obce...dlatego ważne są relacje między nimi. Podesłałam Pani wątek Kubusia...Pani wie i o wizycie przedadopcyjnej i o kastracji(sama zobowiązała się nawet do ew.wykastrowania Kubusia, sunia większa jest wysterylizowana,mniejsza będzie))...wie także o potrzebach zdrowotnych Kuby(na razie tylko ogólnie!)... Quote
Owieczka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kubusiu... Podniose chłopaka i mam nadzieje że koty i inne psy nie sa mu wrogami ... ;/ Przy okazji zapraszam na bazarek - filmy na DVD tylko za 5 zł !! http://www.dogomania.pl/threads/181236-Bazarek-dla-Dollynki-na-utrzymanie-w-DT-Filmy-na-DVD-koniec-21-03-2010-do-20-00 Quote
Cajus JB Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Zadzwonię do mariamc. To wielka szansa dla Kuby. Potrzebuję kogoś do sprawdzenia domku w Bielsku Białej. Ktoś z wątku Nitki jamniczki może mi go tu podlinkować. Quote
mariamc Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ogólnie do psów spokojnie , szczególnie do małych Quote
mariamc Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Największy problem u Kuby , to smycz. Tutaj ostrożnie wychodzi na duży wybieg , luzem.... Quote
mariamc Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 I tutaj , blisko boksów psich. Jutro na koty , nie było żadnego blisko. Quote
zuzlikowa Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dzięki...z psiakami,szczególnie suczkami,problemów nie będzie!A smycz,po jego doświadczeniach,to nic dziwnego,że jeszcze problem,ale spokój i cierpliwość we własnym domu,nauczą go zaufania do człowieka,a wtedy smyczka już najmniejszym problemem nie bedzie! Warto sprawdzać chłopaka na koty...dom jest bardzo odpowiedzialny,zaprzyjaźniony z wetami i ma możliwość i ochotę pomóc psiakowi z dużymi potrzebami. A Kubuś piękny jest...naprawdę cudny! Cudny jest- te kolory,rajstopki!Widać jeszcze ostrożność i obawę...ale to przecież mądry psiak i doświadczony,więc nie inaczej się powinien zachowywać! Wspaniałości...trzymam kciuki i pamiętam! Quote
Cajus JB Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Dzięki zuzlikowa za podesłanie wątku Kuby i za pamięć. mariamc dzięki za informacje i czekamy na wiadomości o reakcji na koty. Quote
jola_li Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Żeby tylko te koty pokochał......... Byłoby cudownie...... Jeśli test wypadnie niepomyślnie (oby tak się nie stało!!!) to biorę się za akcję literkową, czyli wysyłanie pw z prośbą o finansowe wsparcie (przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej - nie mogłam...). Quote
Cajus JB Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Dziękuję jola_li. Oby nie było potrzeba. Kuba jak się uda będzie dostarczał dużo radości opiekunom. Quote
ilon_n Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kubuś, oby to był właśnie Twój dom .. wierzę, że koty nie będą wodzić Go na pokuszenie .. jest taki podobny do Kairy pod wieloma względami i z wyglądu, i z zachowania .. moja sunia mieszka z kotami i świetnie się z nimi dogaduje .. ba, ona je nawet ochrania!! Z Kubą będzie podobnie. Quote
jola_li Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 GoniaP napisał(a):I wznosimy modły by Kubuś był kotolubny ;) ...lub choćby kotoobojętny ;-).... Quote
Saphira Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Myślę, że nie będzie gonił kotów. Zamieszka w domu jako nowy lokator a więc początkowo będzie czuł się niepewnie. Jak wchodziliśmy z nim do schroniska u Danusi nie zareagował na chorego kociaka, który tam przebywał. Tyle pamiętam na pewno;) Quote
ilon_n Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Zgadzam się z tym, że koty i nie tylko Go nie poruszą. Jego temperament o tym świadczy. Kuba jest zbyt ustatkowany, zbyt majestatyczny. Psia siła spokoju i zrównoważenia. Quote
Cajus JB Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Saphira napisał(a):Myślę, że nie będzie gonił kotów. Zamieszka w domu jako nowy lokator a więc początkowo będzie czuł się niepewnie. Jak wchodziliśmy z nim do schroniska u Danusi nie zareagował na chorego kociaka, który tam przebywał. Tyle pamiętam na pewno;) Faktycznie. Dopiero Twoje słowa mi to przypomniały. Jak dojechaliśmy Kuba nie reagował na koty. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Quote
jola_li Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Oby rzeczywiście nie okazał się antykotem..... Oby mógł pojechać do domu...... Cała jestem w nerwach, jak przebiegnie konfrontacja.... Obydorzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrze..................... Quote
zuzlikowa Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 ...ja też mocno trzymam kciuki za Kubusia...i wiecie,Pani była zainteresowana ślepym Mieciem i jak zdjęcia Kubusia i Miecia sobie znowu obejrzałam,to...przecież te dwa łotrzyki są bardzo do siebie podobne...bardziej mastifka pirenejskiego przypominają, kufeczki delikatne i ciut dłuższe mają,sierść jedwabista i dłuższa...jak nic- jak bracia!...A do kompletu do nich moja Zuzia...pięknie razem by wyglądały!!! Quote
Recommended Posts