Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 804
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki kochane...wujaszku także!
Czy możecie sprawdzić jak Kubuś reaguje na koty????

Jest w Warszawie zwierzęcolubny domek dla psiaka, który jest w wyjątkowej potrzebie...benkowatego psiaka...byłby zainteresowany Kubusiem,ale musi wiedzieć jak nasz chłopak reaguje na inne suczki(bernardynka i coś mniejszego) i kociaki(jest ich w domku 8 ). Zwierzaki mieszkają w domu,nawet kanapy nie są im obce...dlatego ważne są relacje między nimi.

Podesłałam Pani wątek Kubusia...Pani wie i o wizycie przedadopcyjnej i o kastracji(sama zobowiązała się nawet do ew.wykastrowania Kubusia, sunia większa jest wysterylizowana,mniejsza będzie))...wie także o potrzebach zdrowotnych Kuby(na razie tylko ogólnie!)...

Posted

Zadzwonię do mariamc. To wielka szansa dla Kuby.
Potrzebuję kogoś do sprawdzenia domku w Bielsku Białej. Ktoś z wątku Nitki jamniczki może mi go tu podlinkować.

Posted

Dzięki...z psiakami,szczególnie suczkami,problemów nie będzie!A smycz,po jego doświadczeniach,to nic dziwnego,że jeszcze problem,ale spokój i cierpliwość we własnym domu,nauczą go zaufania do człowieka,a wtedy smyczka już najmniejszym problemem nie bedzie!
Warto sprawdzać chłopaka na koty...dom jest bardzo odpowiedzialny,zaprzyjaźniony z wetami i ma możliwość i ochotę pomóc psiakowi z dużymi potrzebami.
A Kubuś piękny jest...naprawdę cudny! Cudny jest- te kolory,rajstopki!Widać jeszcze ostrożność i obawę...ale to przecież mądry psiak i doświadczony,więc nie inaczej się powinien zachowywać!
Wspaniałości...trzymam kciuki i pamiętam!

Posted

Żeby tylko te koty pokochał.........
Byłoby cudownie......

Jeśli test wypadnie niepomyślnie (oby tak się nie stało!!!) to biorę się za akcję literkową, czyli wysyłanie pw z prośbą o finansowe wsparcie (przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej - nie mogłam...).

Posted

Kubuś, oby to był właśnie Twój dom ..
wierzę, że koty nie będą wodzić Go na pokuszenie .. jest taki podobny do Kairy pod wieloma względami i z wyglądu, i z zachowania .. moja sunia mieszka z kotami i świetnie się z nimi dogaduje .. ba, ona je nawet ochrania!!
Z Kubą będzie podobnie.

Posted

Myślę, że nie będzie gonił kotów. Zamieszka w domu jako nowy lokator a więc początkowo będzie czuł się niepewnie. Jak wchodziliśmy z nim do schroniska u Danusi nie zareagował na chorego kociaka, który tam przebywał. Tyle pamiętam na pewno;)

Posted

Zgadzam się z tym, że koty i nie tylko Go nie poruszą. Jego temperament o tym świadczy. Kuba jest zbyt ustatkowany, zbyt majestatyczny. Psia siła spokoju i zrównoważenia.

Posted

Saphira napisał(a):
Myślę, że nie będzie gonił kotów. Zamieszka w domu jako nowy lokator a więc początkowo będzie czuł się niepewnie. Jak wchodziliśmy z nim do schroniska u Danusi nie zareagował na chorego kociaka, który tam przebywał. Tyle pamiętam na pewno;)

Faktycznie. Dopiero Twoje słowa mi to przypomniały. Jak dojechaliśmy Kuba nie reagował na koty. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło.

Posted

Oby rzeczywiście nie okazał się antykotem.....
Oby mógł pojechać do domu......

Cała jestem w nerwach, jak przebiegnie konfrontacja....
Obydorzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrzeobydobrze.....................

Posted

...ja też mocno trzymam kciuki za Kubusia...i wiecie,Pani była zainteresowana ślepym Mieciem i jak zdjęcia Kubusia i Miecia sobie znowu obejrzałam,to...przecież te dwa łotrzyki są bardzo do siebie podobne...bardziej mastifka pirenejskiego przypominają, kufeczki delikatne i ciut dłuższe mają,sierść jedwabista i dłuższa...jak nic- jak bracia!...A do kompletu do nich moja Zuzia...pięknie razem by wyglądały!!!