Isadora7 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Saphira napisał(a):Witam z rana wszystkich wielbicieli Kuby:lol::lol::lol: Też się przywitam :) Quote
ilon_n Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Witajcie!! Czy znany jest orientacyjny miesięczny koszt leczenia i wzmacniania Kuby (leki, preparaty wzmacniające, wszystko co absolutnie konieczne)? Pytałam już o to jakiś czas temu, niestety prócz bieżących kosztów hotelu nic nie jest określone a ta informacja jest mi coraz bardziej potrzebna w poszukiwaniach domu dla Kubusia. Proszę chociaż o zarys kosztów utrzymania Kuby z uwzględnieniem jego specjalnych potrzeb. Quote
Saphira Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A ile kosztowałoby allegro z wyróżnieniem dla Kuby ? Potrzebna jest też informacja jakie leki bedzie musiał zażywać na stałe. Quote
ilon_n Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 No dokładnie tego usiłuję się dowiedzieć, co musi dostawać/w jakich dawkach/na jak długo i jaki jest tego koszt. Bez takich informacji nie mogę namawiać kogokolwiek na dom dla Kubcia. Quote
Saphira Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Podejrzewam, że podobnie jak mój Kacperek będzie musiał dostawać rimadyl tabl. po 100 i preparaty z glukazaminą. Myślę, ze koszt to min. 200 zł m-cznie. Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wyróżnione allegro to koszt rzędu 20,50zł. Quote
Cajus JB Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Ja jeszcze jakiś czas będę tylko sporadycznie na wątkach. Potem ruszam na nowo i z całą siłą. Cały czas zastanawiam się nad allegro cegiełkowym i chodzi mi po głowie akcja literkowa. Przy okazji zapraszam na wątek Jenny i Cindy oraz Shilii. Quote
polubek Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Saphira napisał(a):Podejrzewam, że podobnie jak mój Kacperek będzie musiał dostawać rimadyl tabl. po 100 i preparaty z glukazaminą. Myślę, ze koszt to min. 200 zł m-cznie. a zamiast rimadylu nie mógły być carprodyl. mój bąk dostaje właśnie to, ten sam składnik i podobne działanie ale już inny producent i inaczej cenowo. Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wyjęłaś mi to z ust, a raczej spod palca. Carprodyl lub scanodyl w zależności od tego, który w danym momencie wychodzi taniej. To zamienniki. Quote
polubek Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 różnica w cenie jest zabójcza. Majqa my chyba nadajemy na tych samych falach. nie uważasz? :cool3: Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Błahahaha, chyba Cię nie zaskoczę, że... też tak sądzę. ;-) Quote
polubek Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 cegły nie przypaliłam, zero zażenowania :siara: Quote
jola_li Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Cajus JB napisał(a):Cały czas zastanawiam się nad allegro cegiełkowym i chodzi mi po głowie akcja literkowa. Cajusie, ta akcja literkowa mnie też chodzi po głowie i wezmę się/ przyłączę się do niej za czas jakiś, bo teraz jestem prawie jedno(lewo)ręczna przez takiego jednego Słodkiego Psiego Drania, który chciał pogonić sarenkę razem z moją ręką ;-). To dobry pomysł (mam na myśli akcję ;-))! Quote
Cajus JB Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Dzięki jola_li. Jak zawsze gotowa do pomocy. Wracaj szybko do zdrowia. Quote
Saphira Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Witam i pytam : czy jesteście za tym aby zrobić Kubie allegro wyróżnione ? Czy jest jeszcze za wcześnie ? Quote
Cajus JB Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Skoro jest ogłaszany to pewnie tak, ale to nie ode mnie zależy. Quote
ilon_n Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Przy takim deficycie na koncie Kuby chyba nie ma wątpliwości, że allegro cegiełkowe byłoby wskazane i to czym prędzej. Koszty samego hotelu są z ledwością pokryte, nie mówiąc o pozostałych wydatkach, których rząd jest wciąż bliżej nieokreślony .. Quote
Cajus JB Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Moje Maluszki wylądowały na ulicy. Szukam domowego tym czasu dla Nich. Teraz trafią do schronu. Nie mam jak Ich przetrzymać. Nie mogę z telefonu podlinkować tematu. Mogę o to kogoś prosić. Link do Maluszków jest na wątku Mai. Quote
Isadora7 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Cajus JB napisał(a):Moje Maluszki wylądowały na ulicy. Szukam domowego tym czasu dla Nich. Teraz trafią do schronu. Nie mam jak Ich przetrzymać. Nie mogę z telefonu podlinkować tematu. Mogę o to kogoś prosić. Link do Maluszków jest na wątku Mai. Mam nadzieję zę to jest ten watek: MALUSZKOM GROZI SCHRON http://www.dogomania.pl/threads/178958-Maluszki-z-patologicznej-rodziny-Potrzebna-pomoc-dla-Nich-i-domki . Quote
Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Dobry wieczór Kuba. Wiadomo coś już dokładnie o wydatkach i wpłatach? Quote
ilon_n Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Nadchodzi koniec miesiąca, może lada dzień pojawi się podliczenie kosztów weterynaryjnych i dodatkowych wydatków na leczenie Kuby. Liczę na to. Quote
Saphira Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Witam wszystkich i też podzielam zdanie, że musimy znać stan finansów Kuby. Nie chcemy być później niemile zaskoczeni. Quote
Cajus JB Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 W każdym bądź razie w nocy zaczynam literki A B C Quote
Recommended Posts