Saphira Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Talia napisał(a):Jeśli by były jakieś fanty to mogę zrobić ;) Niestety sama nic nie mam na bazarek :( Ja jestem totalnie zagracona i zaksiążkowana i zakasetowana:diabloti::evil_lol:Ciężko w tym bałaganie nawet szukać, ale będę się starała:diabloti::evil_lol: Quote
Saphira Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 GoniaP napisał(a):W poniedziałek wysyłam Kubie Caniviton forte i glukozaminę. To wspaniała wiadomość. :loveu::loveu::loveu:Leki są bardzo kosztowne:loveu::loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Kochani, są jakieś fotki, które nadadzą się do pokazania Kuby? Robię allegro zbiorcze dla benkowatych panów... Fotki przydałyby się wraz z odpowiedzią: w jakim wieku jest Kubuś i w okolicach jakiej miejscowości przebywa! No,oczywiście i kontakt do ew.adopcji! Allegro ma być właśnie do prezentowania- zbiorczo, krótko, treściwie!Fotki wtedy odgrywają dużą rolę. Quote
Saphira Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Kuba przebywa w Szczecinku, ale do adopcji to on chyba jeszcze gotowy nie jest. Chyba, że dla odpowiedzialnej i niestety dość zamożnej dogomaniaczki. Schorzenia, które ma zmuszają do wydatkowanie sporych środków na leczenie. Przykre to , ale osoba która chce go adoptować musi posiadać środki finansowe na leki. Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Saphira napisał(a):Kuba przebywa w Szczecinku, ale do adopcji to on chyba jeszcze gotowy nie jest. Chyba, że dla odpowiedzialnej i niestety dość zamożnej dogomaniaczki. Schorzenia, które ma zmuszają do wydatkowanie sporych środków na leczenie. Przykre to , ale osoba która chce go adoptować musi posiadać środki finansowe na leki. Napiszcie może z jedno zdanie co do wymogów w stosunku do domku...ew. potrzeb Kuby. Myślę,że pokazywać zawsze można psiaka...a nóż widelec! Jednak istotne jest właśnie dobrze przedstawić jego potrzeby...wtedy zmniejsza się ilość bzdurnych telefonów. Jeśli jednak uważacie,że jeszcze nie ma co ogłaszać Kubusia...nie dyskutuję,bo Wy wiecie najlepiej! Quote
majqa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ja akurat jestem identycznego zdania, co Zuzlikowa. Domów (tymczas, stały) jest i owszem, jak na lekarstwo ale... Zawsze, podkreślam zawsze jest szansa na pozytywne zdumienie. Umieszczając w ogłoszeniu prawdę, jasno, klarownie przedstawioną, czyli - obecny stan psa, konieczności (badania, tor leczenia, idące za tym wymogi finansowe, czyli zasobność kieszeni chętnego) daje się psu wspomnianą szansę, że odezwie się dom będący strzałem w 10tkę, bo np... kocha tę rasę, wie co robi, a nie robi co wie, z kontrolą (fundacyjną), czy bez będzie w stanie zapewnić psu godziwe warunki bytowe, dopilnować jego dodiagnozowania i właściwego leczenia. Oczywiście decyzja, czy ogłaszać: tak, nie, może tak, a może jednak nie, nie należy rzecz jasna do mnie. Quote
Cajus JB Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Decyzja też nie należy do mnie. EMIR i mariamc mają najwięcej do powiedzenia. Jednak jest to zawsze jakąś szansa dla Kuby. Są przecież takie osoby, które mogą dać takim psom jak Kuba wspaniały dom. Quote
Cajus JB Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Też mam kilka książek. Jeśli ktoś ma czas na oglądanie filmów to znajdą się też jakieś melodramaty i inne gatunki. Quote
mariamc Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ogłaszać, z dopiskiem,że w trakcie resocjalizacji. To jest b, fajny pies . Chętny do współpracy. Potrzebuje czasu i cierpliwej opieki. Wysłałam zdjęcia Goni. Nie umiem wstawiać. Quote
Ingrid44 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Piekne zdjecia. Tylko Kubus taki smutny :( On jeszcze nie wie ze zaczyna nowe wspaniale zycie. Sliczne pysio :) Quote
Cajus JB Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Dzięki za informacje. Bardzo ładnie się Kuba prezentuje na tych zdjęciach. Na pewno pod opieką mariamc będzie szybko czynił postępy. Quote
ANETTTA Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 jeśli macie cos na bazrek to prosze wysłac fotki przedmiotu do mnie z opisem i ceną ja robie bazrek po zakonczeniu kasa idzie na konto Emira za przedmiot za wysłke do was a Wy kochani wysyłacie paczki ok Quote
ilon_n Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Kubuś, mordko Ty moja!! - śliczniak z Ciebie!! - a do tego jaki podobny w zachowaniu do mojej Kairy!! Identycznie kulają się w śniegu, takie same pysie, uszka i w ogóle .. on z pewnością ma wiele w swoim charakterze z leonbergera!! - wysoce subtelny, inteligenty, spokojny, cierpliwy, obrońca swojego stada. Tak mi żal, że nie mogę Go przygarnąć do siebie. Quote
Lidan Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Śliczny z Kubusia pieseczek :-) Dla mnie jako laika na pierwszy rzut oka kojarzy się jednak z bernardynem, którego chyba wszyscy znają. Quote
jola_li Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Cudny pysio :-)!!!! Oby tylko odzyskał kondycję to wzystko będzie dobrze... Na pewno ktoś go pokocha!!! Quote
Ingrid44 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Kubus wyzdrowieje i znajdzie cudowny domek . Innaczej byc nie moze :) Quote
majqa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Urodę to ma nieziemską chłopak, oj ma... :-) Quote
GoniaP Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 majqa napisał(a):Urodę to ma nieziemską chłopak, oj ma... :-) Jest w typie Króla Żorża I, tylko mniejszy i jeszcze biedny.... Mariamc na pewno o niego zadba z należytą starannością. Leki wspomogą zaniedbane ciało, miłość Danusi załatwi resztę. Jak chłopak zaufa, da się wyczesać... Trzeba trochę czasu. Quote
Cajus JB Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Zdjęcia nadal wspaniałe. Czy mi się wydaje czy stawia już łapkę. Na torach strasznie kulał. Ale widzę, że brykać w śniegu już może. Pewnie z samą łapką już nieco lepiej i tak nie boli. Quote
Saphira Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Czy te oczy mogą kłamać ? Czy ja mógłbym serce złamać ? Quote
Cajus JB Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Umieściłem Kubę u siebie na n. Nie wiem czy prędzej o tym pisałem. http://nasza-klasa.pl/profile/25776426/gallery/album/15/697 Znajoma umieści Go też na Joe Monster. Quote
zielony Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Witam. Kubuś ma zdrowe oczy. Mam na myśli, to jakie miał kiedy trafił na chwilę do schroniska na Przybyszewskiego zaraz po złapaniu. Wtedy był przerażony i osaczony przez wielu ludzi. To czasami jest stresujące dla psa. Wygląd i zachowanie wskazuje na duże zadowolenie, a zwłaszcza kulanie po śniegu jest takim sugnałem. Pozdrowienia dla psiny i jego opiekunów. Quote
Recommended Posts