mariamc Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jak dobrze,że Kaira już w domu. Zielony , Zapraszam do schroniska w Szczecinku, to nie jest tak daleko! Quote
Cajus JB Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Dzień dobry Kubie,Jego opiekunom, fanom i wszystkim którzy pragną cosik na Niego zadeklarować. Quote
zuzlikowa Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Nie zapominajmy,że Kubie pieniążki potrzebne!!!Prosimy o DEKLARACJE...dają poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji psiakowi!!! Bazarki też mile widziane!...tu też jeden z bazarków na Kubę...cioteczko A- dzięki! Benek nie jeden, zaprasza na ostatni zimowy i pierwszy wiosenny bazarek dla beniów z cudeniek od Alicji i nie tylko!!! ...jeszcze zimowo i walentynkowo... http://www.dogomania.pl/threads/179265-Jeszcze-ZIMOWO-i-juA-WALENTYNKOWO-z-odrobinAE-WIOSNY-dla-DOMU-na-benie-11-2 ...już w pełni wiosennie... http://www.dogomania.pl/threads/179353-WIOSNA-panie-sierA-ancie-margeritki-motyle-biedronki-pszczA-A-k-i-itd-dla-beniA-w-14-02 A nawet dla pań,by pięknymi się czuły...kosmetyki... http://www.dogomania.pl/threads/179296-PozwA-l-sobie-czuAE-siAE-PIAE-KNAE-kosmetyki-rA-A-niaste-na-benie-od-cioteczki-bico-do-11-02 ...sreberko piekniaste...min. dla KUBY... http://www.dogomania.pl/threads/179294-Srebro-na-pomoc-w-ratowananiu-bezdomnych-porzuconych-pies-i-suna-koniec-13-02 Piękne KONIE na nie beniki...Rufuska i Miszkę... http://www.dogomania.pl/threads/179394-Arab-Gniadosz-PasAE-ce-siAE-konie-3-niezwykA-e-OBRAZY-na-niezwykA-*****-Rufusa-MiszkAE-12-2 Zapraszamy...na prawdę warto!!! Quote
mariamc Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Kuba przywitał mnie dzisiaj z pewnym zainteresowaniem , nie do końca wylewnie ale o wiele lepiej niż wczoraj. Chłopak musi uwierzyć w małą stabilizację u mnie. wszystko zjadł ale na łapę nie stąpa. Wczorajszy zastrzyk bez kagańca. Było zabawnie. Pracownik chciał go trzymać ale Kuba zdecydowanym ruchem odepchnął go od siebie i stanął przy mnie. Quote
Cajus JB Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Odnoszę wrażenie, że woli kobiety, a w stosunku do mężczyzn tych których nie zna jest nieufny. W Toruniu z zielony po poznaniu nie było problemu. Mnie chyba też tolerował. Dobrze, że jest apetyt. Czekamy w takim razie za info w sprawie łapki. mariamc Kuba na pewno wie, że dobra osoba z Ciebie. Quote
stonka1125 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 dobrze,że Kuba grzeje tyłek u marii! Oby szybko znalazł dom! Quote
Saphira Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Hotelik wspaniały a i schroniska nigdzie takiego nie widziałam. Może tak poprosić radnych z W-wy i Panią Prezydent żeby zobaczyli jak na prowincji samorząd zadbał o zwierzęta. Tymczasem stolica nadal straszy schroniskiem na Paluchu. Powstają też zwyrodnienia w rodzaju Krzyczek i Biedrzyckiej. Quote
Cajus JB Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Schronisko naprawdę super. Przydadzą się jeszcze deklaracje. Kto wspomoże hotelik i leczenie Kuby. Quote
Saphira Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Pewno trzeba rozreklamować wątek na pw. Inaczej nie ma szans na deklaracje:razz: Quote
Cajus JB Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 PW to jedyna droga bo jest kilka pilnych wątków i mniej osób tu zagląda. Zajmę się tym. Rozmawiałem z mariamc, Kuba jest naprawdę w dobrych rękach,ale droga przed Nim jeszcze daleka. W wolnej chwili na pewno wszystko sama napisze. Quote
mariamc Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Kuba uznał już boks za swój dom,gdzie jest bezpieczny.Kołdry nie zniszczył, cały czas odsypia stres. Cieszy się na mój widok , coraz bardziej. Wszystko jest dobrze dopuki nie mam niczego w ręku. Każda rzecz wywołuje w nim paniczny strach. Kuli się i płacze, nie warczy, płacze...... Nie pojechaliśmy na RTG, jutro odrobinę Go znieczulimy i dopiero wtedy. Nie chcę Go stresować. Dostawal smaczki i udało mi się 5 razy dotknąć Go zgrzebłem. Małymi krokami do przodu.... Quote
Saphira Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Bidulek ! Całą drogę był taki grzeczniutki. Chyba jazda samochodem kojarzyła mu się z drogą do domu. Nigdy się nie dowiemy kto i dlaczego go porzucił. Quote
ilon_n Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Biedny Kubulek, jak Go podeszłam na tych torach i chciałam przytulić to też tak zaskamlał, jakby płakał .. a ja tylko objęłam Go ręką za szyję i zbliżyłam głowę do Jego łebka .. ta nagła bliskość Go tak przeraziła .. aż trudno wyobrazić sobie co On przeżywał, że tak reaguje .. ale wierzę, że małymi kroczkami uda się przezwyciężyć tę traumę .. trzymaj się KUBA!! - teraz mogę odwiedzić Cię z Kairą, to się poznacie :) Quote
Saphira Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Widziałam dzisiaj Kubusia na profilu NK. Może uda się chłopaka rozreklamować. Quote
Cajus JB Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 To ja się piszę na odwiedziny u Kuby. Na razie trzeba zbierać deklaracje. Quote
Szarotka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jedyny sposob, zeby znalezc deklaracje to kazdy wysyla pw do swoich znajomych i chodzenie po zaprzyjaznionych watkach i zapraszanie lub raczej labidzenie. Quote
ANETTTA Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ....Wszystko jest dobrze dopuki nie mam niczego w ręku. Każda rzecz wywołuje w nim paniczny strach. Kuli się i płacze, nie warczy, płacze...... nie che mysleć o tym co on przeżył...a ile jeszcze takich psów jest ???? .....teraz juz bedzie dobrze !!!!!!!! Quote
Owieczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jeśli moge prosic o jakieś foty do pierwszego postu, będe wdzięczna. Nie mam czasu brnąc przez cały watek strona po stronie zeby zobaczyć psa :( Tak będzie łatwiej i szybciej. Jesli psiak aż tak panicznie boi sie przedmiotów w reku to może smakołyki podawane z różnej strony i z różnych rąk będą go przekonywac do pozytywnych bodźców związanych z czyms nowym... ? Bidulek :( Na szczęście już jest w dobrych rekach :) Quote
Cajus JB Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Uzupełnię pierwszą stronę wieczorem. Quote
Bjuta Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Wybaczcie, finansowo nie dam rady wspierać Kuby. B. mi przykro. Quote
Cajus JB Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Nie szkodzi. Ważne, że jesteś. Dziękuję za przybycie. Quote
ANETTTA Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 za niedługo bazarek sie konczy ciotki sio na bazrek !!!! Quote
ANETTTA Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 wujkowie tez ......macie żony ...matki ...kochanki ...hehhe Quote
Recommended Posts