Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elinko -dziekuję za pomysl z podwójną smyczą ,ale obawiam się ,że u nas nie bardzo chyba by sie to sprawdzilo .Sunia jest skoczna -skacze jak kangur a ciągnie jak koń:roll: .Ten drugi pies pewnie by musial fruwać jak ona ,ale może jednak razem by byla nieco spokojniejsza -gdyby ten drugi pies nie mial takiego temperamentu i charakterku wścibskiego -jak ona ? Kto wie ?
Na razie to tylko przymiarki -poki co. Piękne te sunie obie masz Elinko ...:loveu:
A te truskawy panabazyla -są faktycznie sensowniejsze i bardziej oplacalne ,niż to wynagrodzenie na etacie chyba -i znoszenie fochów i humorów nieudanego szefa ...Cięzkie czasy nastaly -pod wieloma względami ....

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja mam taki internet, że oj - nie będę kląć. Cieszę się że mam kontakt ze światem. A że jeden film ładuje mi się dluuugo, ech - ale mam kontakt ze światem!!! Bo wiecie - u mnie droga kończy się w lesie.... A teraz jak jest śnieg to chyba duuużo przed lasem jest jej koniec. dziś psy mi w śniegu zginęły - a mam labradory, więc nie jakieś tam maluchy.

Posted

malva napisał(a):
oo czyli dobre wieści co do Majki ,suuuper

aj ,zawsze coś ..trzymam kciuki by nic powaznego nie było

Posted

Maja ma zapalenie krtani. Chyba za dużo chodziłam z nią na zimowe spacerki. Teraz trzeba je ograniczyć do konieczności. Maja dostała dwa zastrzyki, jeden na gardełko, a drugi jako kontynuację poprzedniego leczenia. W domu daję jej też syrop i witaminkę "C" Pan doktor powiedział, że sunia najprawdopodobniej musiała ulec jakiemuś wypadkowi, ponieważ mięśnie pod brzuszkiem wyglądają, jakby były kiedyś pozrywane. Zrosty, które są wyczuwalne w tych miejscach najwyraźniej sunię bolą. Maja nie chciała dać się pod brzuszkiem zbadać, musieliśmy założyć jej kaganiec bo groziła wetowi ząbkami. To może być początek przepukliny. W środę, jeżeli wcześniej Maja nie pojedzie do swojej Pańci, mamy u weta kolejną wizytę.

Maja ze strachu w drodze do domu pogroziła też ząbkami jednemu panu na ulicy. Sunia generalnie boi się mężczyzn, a ten Pan szedł już dłuższy czas za nami po chodniku. W ogóle bez Louli Maja czuje się bardzo niepewnie na ulicy. Jest lękliwa, w popłochu ogląda się na wszystko, boi się przechodzących obok ludzi. A już najbardziej tych nieszczęsnych mężczyzn. Cały czas pilnowała się mnie bardzo blisko, wystarczyło, żebym na nią spojrzała, a zaraz wspinała mi się na nogi. Jutro spacerki będą bezpieczne, ale w środę znowu będziemy musiały iść do tego wielkiego miasta.

Posted

Śnieg topnieje! Przed chwilą byłam z suniami na spacerku. W tej chwili są +2st.C. Kiedyś dziewczyny bardzo ochoczo wbiegały na śniegotrawniki, a teraz spod szarobiałej masy śniegu zaczynają się wyłaniać różne śmieci, puszki, potłuczone buteki i masa... psich kup. Jest mglisto, mokro, wszędzie słychać jak topnieje śnieg. Nie dziwne, że panienki na te trawniki nawet nie chciały wchodzić. Pierwszy raz sunie spacerowały sobie razem ze mną równym krokiem po chodniku.