Olga7 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Elinko -dziekuję za pomysl z podwójną smyczą ,ale obawiam się ,że u nas nie bardzo chyba by sie to sprawdzilo .Sunia jest skoczna -skacze jak kangur a ciągnie jak koń:roll: .Ten drugi pies pewnie by musial fruwać jak ona ,ale może jednak razem by byla nieco spokojniejsza -gdyby ten drugi pies nie mial takiego temperamentu i charakterku wścibskiego -jak ona ? Kto wie ? Na razie to tylko przymiarki -poki co. Piękne te sunie obie masz Elinko ...:loveu: A te truskawy panabazyla -są faktycznie sensowniejsze i bardziej oplacalne ,niż to wynagrodzenie na etacie chyba -i znoszenie fochów i humorów nieudanego szefa ...Cięzkie czasy nastaly -pod wieloma względami .... Quote
fiorsteinbock Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Elinko, kazdy nastepny film lepszy od poprzedniego, usmialam sie do łez! Kochane łobuziary! Quote
E-S Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 A ja spadłam z krzesła przy "gałganku" :) Quote
panbazyl Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 a ja mam taki internet, że oj - nie będę kląć. Cieszę się że mam kontakt ze światem. A że jeden film ładuje mi się dluuugo, ech - ale mam kontakt ze światem!!! Bo wiecie - u mnie droga kończy się w lesie.... A teraz jak jest śnieg to chyba duuużo przed lasem jest jej koniec. dziś psy mi w śniegu zginęły - a mam labradory, więc nie jakieś tam maluchy. Quote
polubek Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 witam majeczko co dziś nowego u ciebie? Quote
Guest malva Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 oo czyli dobre wieści co do Majki ,suuuper Quote
elinka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wieści dobre i trochę niedobre bo Majeczka chyba się przeziębiła. W nocy trochę kaszlała. Jak będziemy dzisiaj u weterynarza to sprawdzimy temperaturkę. Quote
Guest malva Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 malva napisał(a):oo czyli dobre wieści co do Majki ,suuuper aj ,zawsze coś ..trzymam kciuki by nic powaznego nie było Quote
ewtos Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 I ja tu zaglądam .Jak tam Majeczka po wizycie u wet-a? Quote
elinka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Maja ma zapalenie krtani. Chyba za dużo chodziłam z nią na zimowe spacerki. Teraz trzeba je ograniczyć do konieczności. Maja dostała dwa zastrzyki, jeden na gardełko, a drugi jako kontynuację poprzedniego leczenia. W domu daję jej też syrop i witaminkę "C" Pan doktor powiedział, że sunia najprawdopodobniej musiała ulec jakiemuś wypadkowi, ponieważ mięśnie pod brzuszkiem wyglądają, jakby były kiedyś pozrywane. Zrosty, które są wyczuwalne w tych miejscach najwyraźniej sunię bolą. Maja nie chciała dać się pod brzuszkiem zbadać, musieliśmy założyć jej kaganiec bo groziła wetowi ząbkami. To może być początek przepukliny. W środę, jeżeli wcześniej Maja nie pojedzie do swojej Pańci, mamy u weta kolejną wizytę. Maja ze strachu w drodze do domu pogroziła też ząbkami jednemu panu na ulicy. Sunia generalnie boi się mężczyzn, a ten Pan szedł już dłuższy czas za nami po chodniku. W ogóle bez Louli Maja czuje się bardzo niepewnie na ulicy. Jest lękliwa, w popłochu ogląda się na wszystko, boi się przechodzących obok ludzi. A już najbardziej tych nieszczęsnych mężczyzn. Cały czas pilnowała się mnie bardzo blisko, wystarczyło, żebym na nią spojrzała, a zaraz wspinała mi się na nogi. Jutro spacerki będą bezpieczne, ale w środę znowu będziemy musiały iść do tego wielkiego miasta. Quote
lilk_a Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 to ja życzę Mai szybkiego powrotu do zdrowia :) Quote
panbazyl Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 zdrowia Mała!!!! tam już domek czeka! Quote
leni356 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Doszło 150 zł od Lika1771 za wykupienie Mai ze schroniska - Maja bardzo serdecznie dziękuje :iloveyou: Quote
elinka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Śnieg topnieje! Przed chwilą byłam z suniami na spacerku. W tej chwili są +2st.C. Kiedyś dziewczyny bardzo ochoczo wbiegały na śniegotrawniki, a teraz spod szarobiałej masy śniegu zaczynają się wyłaniać różne śmieci, puszki, potłuczone buteki i masa... psich kup. Jest mglisto, mokro, wszędzie słychać jak topnieje śnieg. Nie dziwne, że panienki na te trawniki nawet nie chciały wchodzić. Pierwszy raz sunie spacerowały sobie razem ze mną równym krokiem po chodniku. Quote
Cajus JB Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Podrzucę Wam moje psiaki. Same wulkany. Im to nic nie przeszkadza. Quote
mgie Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Zapraszam na wątek Ciaputki http://www.dogomania.pl/threads/1399...cy-nie-da-rady Quote
mgie Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 elinka napisał(a):mgie, link nie działa Upsss ... http://www.dogomania.pl/threads/139990-Ciaputka-z-Boguszyc-pilnie-potzrebuje-dt-hoteliku-bez-waszej-pomocy-nie-da-rady Quote
lilk_a Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 zapraszam na bazarek dla Tuni ..... kliknij pozdrawiam L. :) Quote
polubek Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 i jak tam Majeczko sprawa z twoim domkiem wygląda. zdrowa dziewczynka czy nie? Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Domek czeka na Maję, a Maja się pakuje. Najprawdopodobniej w nowym domku będzie w czwartek. Elinka ma awarię kompa Quote
Recommended Posts