Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elinka napisał(a):
Wieści będą. Już wczoraj Pańcia mi napisała, że sunia zachowuje się jak dama, spokojnie i godnie. Dzisiaj wieczorem Pani ma do mnie zadzwonić, a chyba teraz z wizytą jest już tam Leni. Na pewno zaraz po wyjściu od Pani napisze nam co słychać u Mai.

Będę dzisiaj u pani to wszystko napiszę po południu

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No super, super - Maja zapatrzona w swoją panią, a pani w Maję, na początku na mnie poszczekała, ale za chwilkę przestała i przybiegła na głaski i dać buziaczki, po czym zaraz wróciła do pani :) Fantastycznie się dziewczyny dobrały, Maja biega wesoło i wygląda na bardzo szczęśliwą.
Elince tylko bardzo smutno :( Elinko, co możemy zrobić?

Pani Małgosia przekazała 300 zł do kudłatej skarpety na inne kudłaczki-biedaczki. Serdecznie dziękujemy!!

Posted

oj jaka radość!!!! Miejmy nadzieję, że "szoku poporodowego" w tej adopcji nie będzie!!!! Jeśli przez tydzień-dwa będą dobre wieści to się udało. Trzymajmy kciuki!!!
Elinko- :)

Posted

Wiadomości od Leni przeczytałam ze łzami szczęścia w oczach. Przed południem dzwoniła też do mnie Pani Małgosia. Chociaż jeszcze czasami zakręci się łezka to moja buzia już się uśmiecha. Nic więcej nie potrzebuję. Dla mnie najważniejsze jest to, że Maja jest zapatrzona w swoją nową Pańcię i że wcale nie tęskni za tą starą.

Leni, a Ty tak sobie piszesz tu cichutko, ale nie myśl, że Ci się uda i ja tu zapomnę o Tobie!
No bo w tym miejscu chcę i muszę Ci podziękować za poświęcenie i pomoc, której nigdy nie odmawiałaś jeśli chodzi o Maję. Jestem przekonana, ze bez Ciebie niewiele bym zdziałała dla Mai i sunia zapewne by nadal siedziała w schronie. Od samego początku byłaś zawsze na posterunku, jeśli chodzi o pomoc. Kiedy okazało się, że na wyciągnięcie Mai ze schroniska nie ma pieniędzy, wyłożyłaś ze swoich i biegałaś po Warszawie, aby je przekazać Pati-C. Historii z potrzebnymi moimi dokumentami do schronu nawet nie wspomnę - też pomogłaś. Później, kiedy były potrzebne pieniążki na weta i karmę, przysłałaś mi je natychmiast. Kiedy wysiadł mi komp, to Ty zajęłaś się całą organizacją transportu Mai do Warszawy. A najważniejsze jest to, że spośród wielu chętnych wybrałaś właśnie Panią Małgosię. Twoja intuicja i doświadczenie Cię nie zawiodły. Leni, to dzięki Tobie Maja jest teraz w swoim domku. Dziękuję!

Pani Małgosiu, a w imieniu Kudłaczy bardzo dziękuję za wsparcie finansowe. I do tego takie duże!

Posted

panbazyl napisał(a):
oj jakie dobre wieści!!!! Oby następne kudlacze i te mniej kudlate też znajdowały takich dobrych ludzi!!!
Zlikwidujmy schrony i domy dziecka!!!!!

Popieram !!!

Posted

Otrzymałam dzisiaj od Pani Małgosi e-maila takiej treści:

Dzień dobry,
Przesyłam nowe wieści o Mai. Suczka czuje się świetnie, jest już zadomowiona i chętna do zabawy. Jest bardzo grzeczna i posłuszna. Z mężem już się zaprzyjaźniła, z synem jeszcze na dystans. Ma apetyt, chodzi chętnie na dłuższe spacery. Jeszcze trochę boi się psów, tych większych. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania o Maję. Zrobiła Pani świetną robotę, Pani Ilono. Na razie tyle,zdjęcia trochę później.
Pozdrawiam serdecznie,
Małgorzata K.

:loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj otrzymałam e-mail :

Witam Pani Ilono!
Przesyłam zdjęcia Mai ze wsi, gdzie spędzamy weekend. Maja czuje się świetnie, bardzo podoba się jej w lesie i zaprzyjaźniła się już z sąsiadem (na zdjęciu). Serdecznie pozdrawiam
Małgorzata K.

Mój słodki aniołeczek! I jest taka szczęśliwa!!!:multi:

Dziękuję Pani Małgosiu.