leni356 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 elinka napisał(a):Wieści będą. Już wczoraj Pańcia mi napisała, że sunia zachowuje się jak dama, spokojnie i godnie. Dzisiaj wieczorem Pani ma do mnie zadzwonić, a chyba teraz z wizytą jest już tam Leni. Na pewno zaraz po wyjściu od Pani napisze nam co słychać u Mai. Będę dzisiaj u pani to wszystko napiszę po południu Quote
haliza Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Oby wszystkie historie tak się kończyły :loveu: Quote
leni356 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 No super, super - Maja zapatrzona w swoją panią, a pani w Maję, na początku na mnie poszczekała, ale za chwilkę przestała i przybiegła na głaski i dać buziaczki, po czym zaraz wróciła do pani :) Fantastycznie się dziewczyny dobrały, Maja biega wesoło i wygląda na bardzo szczęśliwą. Elince tylko bardzo smutno :( Elinko, co możemy zrobić? Pani Małgosia przekazała 300 zł do kudłatej skarpety na inne kudłaczki-biedaczki. Serdecznie dziękujemy!! Quote
panbazyl Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 oj jaka radość!!!! Miejmy nadzieję, że "szoku poporodowego" w tej adopcji nie będzie!!!! Jeśli przez tydzień-dwa będą dobre wieści to się udało. Trzymajmy kciuki!!! Elinko- :) Quote
Szarotka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Mysle, ze sie udalo, skoro Pani taka chetna do przekazania pieniazkow na kudlacze :):) Quote
zuza1308 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Super wiadomości!!! Maju bądź szczęśliwa!!! Quote
elinka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Wiadomości od Leni przeczytałam ze łzami szczęścia w oczach. Przed południem dzwoniła też do mnie Pani Małgosia. Chociaż jeszcze czasami zakręci się łezka to moja buzia już się uśmiecha. Nic więcej nie potrzebuję. Dla mnie najważniejsze jest to, że Maja jest zapatrzona w swoją nową Pańcię i że wcale nie tęskni za tą starą. Leni, a Ty tak sobie piszesz tu cichutko, ale nie myśl, że Ci się uda i ja tu zapomnę o Tobie! No bo w tym miejscu chcę i muszę Ci podziękować za poświęcenie i pomoc, której nigdy nie odmawiałaś jeśli chodzi o Maję. Jestem przekonana, ze bez Ciebie niewiele bym zdziałała dla Mai i sunia zapewne by nadal siedziała w schronie. Od samego początku byłaś zawsze na posterunku, jeśli chodzi o pomoc. Kiedy okazało się, że na wyciągnięcie Mai ze schroniska nie ma pieniędzy, wyłożyłaś ze swoich i biegałaś po Warszawie, aby je przekazać Pati-C. Historii z potrzebnymi moimi dokumentami do schronu nawet nie wspomnę - też pomogłaś. Później, kiedy były potrzebne pieniążki na weta i karmę, przysłałaś mi je natychmiast. Kiedy wysiadł mi komp, to Ty zajęłaś się całą organizacją transportu Mai do Warszawy. A najważniejsze jest to, że spośród wielu chętnych wybrałaś właśnie Panią Małgosię. Twoja intuicja i doświadczenie Cię nie zawiodły. Leni, to dzięki Tobie Maja jest teraz w swoim domku. Dziękuję! Pani Małgosiu, a w imieniu Kudłaczy bardzo dziękuję za wsparcie finansowe. I do tego takie duże! Quote
Szarotka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Super, ze wszystko sie tak dobrze ulozylo i tyle osob sie tak zaangazowalo w sprawe Maji :):) Quote
panbazyl Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 oj jakie dobre wieści!!!! Oby następne kudlacze i te mniej kudlate też znajdowały takich dobrych ludzi!!! Zlikwidujmy schrony i domy dziecka!!!!! Quote
zuza1308 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 panbazyl napisał(a):oj jakie dobre wieści!!!! Oby następne kudlacze i te mniej kudlate też znajdowały takich dobrych ludzi!!! Zlikwidujmy schrony i domy dziecka!!!!! Popieram !!! Quote
panbazyl Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 zuza1308 napisał(a):popieram !!! :) :) :) :) :) :) Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Przepraszam za orfa ale sprawa strasznie pilna : http://www.dogomania.pl/threads/180943-Dwie-maA-e-porzucone-istotki-mamy-tydzieA-pA-A-niej-czeka-je-schron Quote
elinka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Otrzymałam dzisiaj od Pani Małgosi e-maila takiej treści: Dzień dobry, Przesyłam nowe wieści o Mai. Suczka czuje się świetnie, jest już zadomowiona i chętna do zabawy. Jest bardzo grzeczna i posłuszna. Z mężem już się zaprzyjaźniła, z synem jeszcze na dystans. Ma apetyt, chodzi chętnie na dłuższe spacery. Jeszcze trochę boi się psów, tych większych. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania o Maję. Zrobiła Pani świetną robotę, Pani Ilono. Na razie tyle,zdjęcia trochę później. Pozdrawiam serdecznie, Małgorzata K. :loveu::loveu::loveu: Quote
elinka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Kiedy wysyłałam do DS Maję, mówiłam sobie, że w najbliższym czasie żadnego psa na DT już nie będę brała. No i zobaczyłam tę suczkę. Watek Lilki: http://www.dogomania.pl/threads/181044-Na-miA-oA-AE-wystarczyA-o-piAE-AE-dni?p=14223179#post14223179 Quote
lilk_a Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='elinka']Kiedy wysyłałam do DS Maję, mówiłam sobie, że w najbliższym czasie żadnego psa na DT już nie będę brała. No i zobaczyłam tę suczkę. Watek Lilki: http://www.dogomania.pl/threads/181044-Na-miA-oA-AE-wystarczyA-o-piAE-AE-dni?p=14223179#post14223179 to ja lecę na wątek mojej imienniczki :) Quote
leni356 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Przedstawiam Mię: http://www.dogomania.pl/threads/181668-KudA-ata-Mia-urody-mi-nie-brakuje-tylko-domku-brak Quote
elinka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Dzisiaj otrzymałam e-mail : Witam Pani Ilono! Przesyłam zdjęcia Mai ze wsi, gdzie spędzamy weekend. Maja czuje się świetnie, bardzo podoba się jej w lesie i zaprzyjaźniła się już z sąsiadem (na zdjęciu). Serdecznie pozdrawiam Małgorzata K. Mój słodki aniołeczek! I jest taka szczęśliwa!!!:multi: Dziękuję Pani Małgosiu. Quote
Szarotka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Sasiad do Newfoundland :):) a Majka ma super uszko :):) Quote
polubek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Maja ty jesteś już szczęśliwa a Roxi do szczęścia brakuje możliwości chodzenia na własnych łapkach zobacz http://www.dogomania.pl/threads/182613-FPR-ZwP-3-miesiAE-czna-Roxi-potrzebuje-600-zA-aby-znowu-A-YAE-PomA-A#post14375950 Quote
Recommended Posts