Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
Domek czeka na Maję, a Maja się pakuje. Najprawdopodobniej w nowym domku będzie w czwartek. Elinka ma awarię kompa

uff! Jakoś udało mi się dzisiaj tu zalogować. Mojemu komputerowi pomogą teraz tylko tabletki na odrobaczenie. Chyba mam trojana z robalami.

polubek napisał(a):
to już pewne? taki do końca?

Tak, domek jest pewny. To ciągle ten sam, z Zielonego Żoliborza. Ten, gdzie Leni była na wizycie przedadopcyjnej. Ja też miałam okazję telefonicznie już kilka razy rozmawiać z tą Panią. Pani w Mai jest zakochana.

Posted

Leni tez
tyle że ewidentnie jak się zainteresujesz jakimś psem to on wkrótce jedzie do mu ;)

Posted

malva napisał(a):
Leni tez
tyle że ewidentnie jak się zainteresujesz jakimś psem to on wkrótce jedzie do mu ;)

Skoro tak twierdzisz to chyba będę musiała zainteresować się jeszcze większą ilością psów vel. kotów. A ja, naiwna, po Mai chciałam sobie trochę odpocząć.:mdleje::diabloti:

Posted

elinka nie ma co odpoczywac macie dobra reke to nastepne wyciagac i szukac domku.Ja tez w poniedziałek oddałam sunie do ds i tez powiedziałam dosc dt,bo sie wykoncze ale jak wchodze na dogo i pojawia sie kolejna bieda to ............................

Posted

Po Mai został domek dla małego kudłacza (płeć obojętna) w Piasecznie koło Warszawy. Już wysłałam pani propozycje, jeśli macie jeszcze jakieś kudłaczki to dajcie znać

Posted

jak się cieszę że Pani tyle czasu czeka na Maję. to tylko dwa tygodnie a mnie wydaje się że to ponad miesiąc. jak będzie po wszystkim to dajcie znać pozdejmuję ogłoszenia Maji.

Posted

leni356 napisał(a):
Po Mai został domek dla małego kudłacza (płeć obojętna) w Piasecznie koło Warszawy. Już wysłałam pani propozycje, jeśli macie jeszcze jakieś kudłaczki to dajcie znać

leni356, na kudłacze wstawiłam psiaki z Inowrocławskiego schroniska, zobacz jakie piękne :)

Posted

ollalaa napisał(a):
A czemu chce Ci się płakać?

Po prostu z powodu rozstania z Mają. Wyobrażam też już sobie, jaka ona będzie jutro zaskoczona, że wsadziłam ją samą do obcego samochodu. A potem jeszcze ci obcy ludzie i ten nowy obcy dom bez Louli obok...
Bardzo żałuję, że psu nie można wyjaśnić dlaczego się coś dzieje, że nie można sobie z nim porozmawiać.

A u nas w Inowrocławiu nie ma szans nawet dostać się jako sprzątaczka na staż pracy. Wczoraj w Urzędzie Pracy tylko na jeden dzień pojawiła się taka oferta pracy w jednym z naszych sanatoriów. Gdy dziś zaniosłam tam swoje CV, okazało się, że był już złożony stos wniosków i że więcej już podań nawet nie przyjmują. Dlatego nawet gdybym chciała, to Mai po prostu zatrzymać nie mogę. Nie mogę ryzykować, muszę zachować zdrowy rozsądek. A to jest tak ciężko. Przynajmniej wiem, że u Pani z Żoliborza Mai nic nie będzie brakować.

A dzisiaj byłyśmy z Mają na pożegnalnym spacerku w Solankach. Sunie pospacerowały sobie niedaleko Tężni, odwiedziłyśmy też ostatni raz Kicię :kociak: u moich rodziców. Aby jutro być piękną, wieczorem było kompanko. No, a teraz Maja śpi sobie spokojnie nie wiedząc nawet, że jutro będzie miała ciężki dzień.

Nie wiem, chyba więcej nie będę brała piesków na DT. W końcu kiedyś nadchodzą rozstania, a to jednak jest zbyt trudne i dla pieska i dla mnie. Loula przecież też będzie zaskoczona brakiem Mai. Na pewno, zanim przyzwyczai się do nowej sytuacji, przez pierwsze dni będzie smutna i apatyczna. Już tak było po Elipsie, a Elipsa była u nas tylko tydzień. Z Mają Loula jest bardziej związana. :sad:

Posted

polubek, a Ty tylko czytasz! Natomiast ja będę musiała jutro Maję wsadzić do samochodu Pat-C.

A za ogłoszenia bardzo Ci dziękuję.:loveu: Przecież wiesz, że właśnie dzięki takim ogłoszeniom pieski mają swoją prawdziwą, czasami jedyną szansę.

Posted

Och jak mi przykro. :(:(
Podziwiam ludzi, ktorzy moga dawac pieskom DT.
Mysle, ze bede w lecie w Inowroclawiu, jak moja Ciocia dozyje do tego czasu.
Bylam w zeszlym roku w kwietniu.

Posted

Szarotka napisał(a):
Och jak mi przykro. :(:(
Podziwiam ludzi, ktorzy moga dawac pieskom DT.

No właśnie chyba nie mogę. Okazuje się, że to wcale nie jest takie proste. :razz:

Szarotka napisał(a):
Mysle, ze bede w lecie w Inowroclawiu, jak moja Ciocia dozyje do tego czasu.
Bylam w zeszlym roku w kwietniu.

Szarotko, no to koniecznie musisz mnie odwiedzić! :)

Posted

W ktorym miejscu w Inowroclawiu mieszkasz ?? moja Ciocia mieszka na Poznanskiej. To byla kiedys kamienica mojego dziadka. Wiem, ze Inowroclaw jako miasto jest trudne jak chodzi o prace. :(:(
A nie mozesz wymyslec i cos zaczac sama robic.
Ja jak bym mogla to bym miala pare psow i sporo kotow, papugi, zolwie i jeszcze pare duzych typu konie i alpaki :):)

Jak przyjade to z wielka checia Cie odwiedze. Mam w Inowroclawiu daleka rodzine, ale zadko ich widuje.

Posted

Mieszkam na największym osiedlu Rąbin. Mieszkam w bloku i większa ilość zwierząt, a tym bardziej konie to już całkowicie odpadają. :diabloti: ;) :evil_lol:

Ale jak najbardziej, próbowałam nawet sama coś zadziałać. Nie czekam wcale na to, aby tylko ktoś mi dał pracę. Inowrocław jest miastem uzdrowiskowym i właśnie to wykorzystując chciałam rozpocząć swoją małą działalność. Oczywiście, na to potrzebne są fundusze. Wystąpiłam więc o pomoc do Unii. Swój biznes plan składałam nie tylko w Inowrocławiu, ale wnioski wysłałam także do Bydgoszczy i Żnina. Łącznie o dotacje z Unii starałam się cztery razy. Jeden wniosek złożył mój TZ. Niestety, w mediach szumnie i pięknie się tylko mówi o pomocy z Unii dla bezrobotnych. Życie w realu wygląda zupełnie inaczej. W każdym z tych punktów złożonych było około 240 wniosków, a dotację otrzymywało tylko 15 osób.:shake:
, najwidoczniej mój pomysł okazał się nieciekawy, bo nie miałam szczęścia znaleźć się w tej szczęśliwej piętnastce.