Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!
Znów mi dogo muli, więc nie doczytałam całości wątku.
Jeśli by zaszła potrzeba finansów - w tej chwili nie mogę nic dać od siebie, bo pracy nie mam już daaawno, chlop też cienko, ale - z chęcią - jak zawsze to robię - dzielę się wpływami z psami w potrzebie z "Usług sexualnych" mojego Bazyla. Tylko teraz zadna panna nas nie odwiedzila od dawna......
mam tylko dwa warunki - pieniądze muszą iść na psa w potrzebie, taką bidę z dogo a panna labradorka co ewentualnie się do Bazyla zgłosi - musi być zarejestrowana jako suka hodowlana FCI (Bazyl nie kryje suń bez uprawnieńZKwP i FCI!!!!!) Chyba żeby mu zrobić bazarek - wtedy jedno krycie w całości na wybranego pieska by poszło. Tylko z moim netem ja się zarąbie na bazarku....

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem:)
Jaka ślicznota z Mayi!
Ze zdjęć trochę przypomina grzywacza- jakby jej przyciąć włoski na mordce i na uszach, to kto wie co by się ukazało:lol:
Widzę elinko, że masz takie dylematy jak ja:oops: Ciężkie te tymczasy, co? Oddać- źle; nie oddać- też tak sobie:lol:

Posted

Finanse Mai:

150 zł - opłata schroniskowa (niestety ten schron liczy słono :() - pokryje Lika dziękujemy :loveu:
200 zł - transport, na razie mamy 50 zł od Elinki

Potrzeba dozbierać 150 zł dla Pati za transport. Pomóżcie.. grosik do grosika

Posted

Już jesteśmy po wizycie u weta.

Maja pazurki ma już obcięte, obyło się bez większego strachu i bólu, było szybkie rach-ciach i przy okazji pozostałe pazurki też zostały skrócone. Ranka po sterylce pięknie się goi, ząbki zostały obejrzane. Wychodzi na to, że sunia ma niecałe dwa lata. Maja została też odrobaczona (przy okazji i moją dziewczynę odrobaczyłam). Ponieważ Maja jest u mnie na tymczasie i mam jeszcze nie spłacony dług za transport suni ze schroniska, poprosiłam pana Doktora o ewentualny rabat dla panienki. Wet się zgodził i cała wizyta łącznie z tabletką na robale kosztowała Maję tylko 10zł. :multi:
No to w podziękowaniu przed chwilą wysłałam panu Doktorowi link do wątku Mai.

Posted

[quote name='zerduszko']A nie ma innej opcji transportu?[/QUOTE]

To jest za transport który już był, nie było innej możliwości, kombinowaliśmy od ponad tygodnia

Ja od siebie dołożyłam 50 zł. Jeszcze tylko stówa..

Posted

[quote name='idusiek']schronisko zażadało 150 zł?

jezus maria................. poje...ich????????[/QUOTE]

równiez jestem w szoku, gdzie takie ceny widnieją w jakim schronisku?

Posted

[quote name='idusiek']schronisko zażadało 150 zł?

jezus maria................. poje...ich????????

przy odbiorze suni, pomimo wcześniejszych ustaleń chcieli od Pati-C jeszcze więcej, ale na szczęście dziewczyna im się nie dała

[quote name='ata']równiez jestem w szoku, gdzie takie ceny widnieją w jakim schronisku?

w schronisku w Józefowie pod Warszawą

[quote name='zerduszko']No... Macie rachunek? Może być tak, że część pieniedzy nie trafia tam gdzie powinna?

gdzie pieniążki trafiają to nie wiem i to już nie moja sprawa, ale zostałam poinformowana, że schronisko ma zbyt małe dotacje, a zbyt duże potrzeby. A na stronie internetowej schroniska na ten temat jest taka oto informacja:

[FONT=Arial]"Adopcja psa wiąże się z pokryciem opłaty adopcyjnej, która przeznaczona zostanie na resztę psów przebywających w schronisku (wysokość opłaty ustala dyrekcja schroniska"[/FONT]

rachunku nie mam

[quote name='fiorsteinbock']I jak u Majusi? Elinko, szukamy domu czy juz znaleziony? :)

nadal szukamy :p

Posted

Elinko, link u Frotki zadziałał to jestem i ja. Rzeczywiście ślicznia sunia jest. Powinno być sporo chętnych, bo raz że młoda, dwa że zdrowa, trzy - już wysterylizowana. Widziałam, że ma już kilka ogłoszeń adopcyjnych, ale nie ma Allegro. Może warto zrobić? ;)

Posted

mala_czarna, cieszę się, że jesteś. Allegro na pewno warto Mai zrobić, tylko że ja nigdy jeszcze nic tam nie ogłaszałam. Wiem, że trzeba mieć jakieś konto, itd. Dla mnie jak na razie jest to bardzo skomplikowana sprawa.