Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

staram się, ale komp mi wysiada... wszystko znika! Wyniki nie są dobre. Zrobiono; usg, krew i mocz. Dostał Barni antybiotyk, dalej ma dost kreon. Bardzo długo był badany. Na usg widoczne dziwne zmiany ; do końca nie wiadomo, czy to powiększona śledziona, czy wielki guz- oglądało to 4 wetów. Jeżeli po lekach ta zmiana nie zmaleje, trzeba bedzie do brzuszka zajrzeć chirurgicznie. Badania kosztowały 120zł; usg gratis, reszta z upustem. Dziękujemy panie doktorze!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='psanatorium']staram się, ale komp mi wysiada... wszystko znika! Wyniki nie są dobre. Zrobiono; usg, krew i mocz. Dostał Barni antybiotyk, dalej ma dost kreon. Bardzo długo był badany. Na usg widoczne dziwne zmiany ; do końca nie wiadomo, czy to powiększona śledziona, czy wielki guz- oglądało to 4 wetów. Jeżeli po lekach ta zmiana nie zmaleje, trzeba bedzie do brzuszka zajrzeć chirurgicznie. Badania kosztowały 120zł; usg gratis, reszta z upustem. Dziękujemy panie doktorze!

Biedny Barniś :shake:
Trzymam kciuki, żeby leki pomogły i obeszło się bez interwencji chirurgicznej :modla:

Barni, przecież jesteś jednym z twardzieli na dogo
Co to za chorowanie ...???
Musisz walczyć !!!!

Posted

no i już nie siusia na czerwono! za leki wyszło 45.31pln (czterdzieści pięć zł); myślę, że przyzwoita cena za heparegen, cipronex, oraz dodatkowo wodę utl i kompresy do czyszczenia wiecznie brudnych,poprzerastanych barninych uszu .

Posted

[quote name='bela51']Tak bardzo sie ciesze, ze Barnis zdrowieje ! Wierze, ze na pewno nie był to guz, lecz silny stan zapalny, ktory udało sie zahamowac !
Musi byc dobrze ![/QUOTE]

Obyś była prorokiem Belu :)
Miziaki dla chłopaka :loveu:

Posted (edited)

Wpłaty na czerwiec 2012

29.05. - Dorot131 - 20 zł
1.06. - ala123 - 50 zł
5.06, - malibo57 - 25 zł
8.06. - Livka - 10 zł
11.06 - lider 2105 - 25 zł
13.06. - aga21 - 10 zł
29.06. - Tymotea - 50 zł
29.06. - bela51 - 10 zł
Razem - 200 zł

Wpłaty na lipiec 2012
26.06. - Dorot 131 - 20 zł
5.07 - ala123 - 50 zł
5.07. Dorot 131 - 20 zł
6.07. - agat21 - 10 zł
9.07.- malibo57 - 25 zł

Barnaba dostał tez prezent od Alla Chrzanowska - Kreon 10000 - 20 kapsułek.
Wszystkim bardzo serdecznie dziekujemy !:loveu:

Zostały tez poniesione nieprzewidziane wydatki w zwiazku z chorobą Barniego - wizyta u weterynarza - 120 zł oraz leki 45,31 zł
Zakupiłam tez opakowanie Kreonu10000 - 50 kapsułek za 39,90 zł.
Dzisiaj zaktualizuje post rozliczniowy na pierwszej stronie, ale juz teraz widac, ze finanse Barnaby mocno sie kurcza, gdyby ktos mógł pomyslec o bazarku dla chłopaka ...Bardzo prosze.

Edited by bela51
Posted

[quote name='bela51']A jak sie czuje Barnaba dzisiaj? Ciągle jest poprawa ?
Na zdjeciu widac, ze bardzo schudł...[/QUOTE]
Barni w świetnym humorze:-) Gdybym, w czasie jego kryzysu, zbliżył się tak do niego jak dzisiaj to pewnie głowę by mi odgryzł:-)

Wczoraj był warzony. Faktycznie - niestety wyszło mniej, ale nie ma tragedii. Wiesz ile dokładnie schudł? Całe 900 g :-)

Posted

Poniewaz w pierwszych ogłoszeniach był podany nr kontaktowy do mnie - wciąz aktualizuję niektóre ogłoszenia, min na tablicy.
Dzisiaj zadzwonił dom z Poznania z zapytaniem o Barniego - wysyłam nr tel na pv.
Barniemu życzę duzo zdrowia!
Byc moze wkrótce szczęscie usmiechnie się i do niego; jego kolega ze schronu i z hoteliku Baj ma juz swoja domowa przystan i ludzi do kochania.

Posted

[quote name='Tola']Byc moze wkrótce szczęscie usmiechnie się i do niego; jego kolega ze schronu i z hoteliku Baj ma juz swoja domowa przystan i ludzi do kochania.
Nawet nigdy nie zwróciłem uwagi, że one z tego samego schroniska:-)

[quote name='bela51']A kiedy jedziecie do kontroli ?
Prawdopodobnie w piątek. "Prawdopodobnie" bo warunkiem jest żeby mógł jechać razem z amstafką (ma zabieg), ale nie powinno być problemów:-)

Trzymam kciuki za potencjalny domek w Poznaniu:-)

Barni bardzo żywy od paru dni i całe szczęście:-)

Posted

[quote name='bela51']Kochany Barnis. Nawet nie wiem, czy chce aby domek "wypalił". Bo bede sie o niego ciągle martwic, a u Was wiem, ze jest bezpieczny.[/QUOTE]
Chociaż psanatorium byłoby hotelem najlepszym na świecie to jednak pozostanie hotelem, a nie domem z człowiekiem, do którego będzie mógł podejść 24 h / dobę... "Wystarczy" dobrze wybrać dom. W dużym uproszczeniu:-)

Posted

Na razie domek nie zadzwonił, ale czekamy. Rozmawiałam dzisiaj z doktorem Barniego, nie spodziewał się tak szybkiej poprawy. Po konkretnych badaniach dobrze dobrano leki. Krwiomocz był nagły i bardzo silny, Barni leżał i nawet głowy nie chciał podnosić. Po lekach już następnego dnia objawy zniknęły, a psiak znowu fika. Cyborg po prostu- jak mój mężulo.

Posted

Super wieści :multi:
Barni zdrowieje w rekordowym tempie a i jakiś domek na horyzoncie się pokazał :razz:
Barni zasługuje na najlepszy, więc trzeba dobrze wybrać
Tylko jak to zrobić :roll: ?