Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunia ma 2,5 mies. no i ciagle by jadla,nie wiem czy to nie dziwne?

3 tyg. temu byla odrobaczana, wazy 8 kilo nie jest gruba i to mnie dziwi bo naprwde sporo je :crazyeye:

ile je pewnie spytacie? no sypie tak na oko karmy ale tak mniej wiecej wydaje mi sie ze z 300 -400 gram dziennie ?to za duzo czy za malo??

sierść ma lśniącą ;)
MOZE TO TAKI GLODOMOR??

DODAM ZE DUZO BIEGA NA PODWORKU DOSC AKTYWNA Z NIEJ PANNA:diabloti:

Posted

Skład:

mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min. 38 %), ryż, kukurydza, pszenica, pulpa buraczana, drożdże, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E.

Analiza Składu:

Białko - 32 %
Tłuszcz - 16 %
Wilgotność - 10 %
Błonnik - 4 %
Wapń - 1,6 %
Fosfor - 1 %
Miedź - 20 mg
Witamina A - 20 000 IU
Witamina D3 - 2000 IU
Witamina E - 200 mg

Posted

Eee, to jakas lepsza Brita znalazlam i sie zasugerowalam skladem.
To, co masz, to odpady, byle co, malo ciekawe, wiec i duzo schodzi, a szczyl niekoniecznie ma realizowane zapotrzebowanie na poszczegolne skladniki.
Ja tam sie upieram przy normalnym zywieniu, zamiast przemyslowego fastfooda.
Poczytaj o barfie, w przypadku 50 kg psa idzie niewiele ponad 0,5 kg, w przypadku szczeniat wiecej, z czasem dawka sie zmniejsza.

Posted

[quote name='karjo2']eee, to jakas lepsza brita znalazlam i sie zasugerowalam skladem.
To, co masz, to odpady, byle co, malo ciekawe, wiec i duzo schodzi, a szczyl niekoniecznie ma realizowane zapotrzebowanie na poszczegolne skladniki.
Ja tam sie upieram przy normalnym zywieniu, zamiast przemyslowego fastfooda.
Poczytaj o barfie, w przypadku 50 kg psa idzie niewiele ponad 0,5 kg, w przypadku szczeniat wiecej, z czasem dawka sie zmniejsza.[/quote]

ktorym britrm sie zasugerowalas?
Nie stac mnie na lepsze karmy mam 2 psy i kota ;)
a dokarmiam jedzeniem gotowanym ,makaronem z marchewka do tego miesko z korpusow ,lub inne podroby i dlatego uwazam ze nie powinna byc non stop glodna

Posted

Co z tymi wirusami, bakeriami?
Czlowiek wrecz czasami sie rzuca na taki wielobakteryjny jogurt i ...;) ?
Barfujemy od ladnych paru lat, pies jeszcze zyw :).
Sledzione, jaka, wieprzowa ?
Reszte o swiezynce poczytaj w Zywieniu.

Posted

[quote name='DALMATYNKA0987']sunia ma 2,5 mies. no i ciagle by jadla,nie wiem czy to nie dziwne?

3 tyg. temu byla odrobaczana, wazy 8 kilo nie jest gruba i to mnie dziwi bo naprwde sporo je :crazyeye:

ile je pewnie spytacie? no sypie tak na oko karmy ale tak mniej wiecej wydaje mi sie ze z 300 -400 gram dziennie ?to za duzo czy za malo??

sierść ma lśniącą ;)
MOZE TO TAKI GLODOMOR??

DODAM ZE DUZO BIEGA NA PODWORKU DOSC AKTYWNA Z NIEJ PANNA:diabloti:[/QUOTE]

Ja myślę, że suczka ma szybką przeminę materii,dużo jje i tego po niej nie widać,tak jak jest u niektórych ludzi, "tyle ile wchodzi to tyle wychodzi"...Inna sprawa że psiak jest młody i jest w fazie wzrostu więc się rozwija.Jeżeli jest żywotny i energiczny, i nie widać objawów chorobowych myślę ze nie powinnaś się martwić,był odrobaczany więc jest ok;)

Posted

[quote name='bursztynowy']ja myślę, że suczka ma szybką przeminę materii,dużo jje i tego po niej nie widać,tak jak jest u niektórych ludzi, "tyle ile wchodzi to tyle wychodzi"...inna sprawa że psiak jest młody i jest w fazie wzrostu więc się rozwija.jeżeli jest żywotny i energiczny, i nie widać objawów chorobowych myślę ze nie powinnaś się martwić,był odrobaczany więc jest ok;)[/quote]

dzieki :0 tez tak mysle - duzo biega po ogrodzie z mamusia to i chce sie jej jesc:)